Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arranged vypráví o přátelství mezi ortodoxní židkou a muslimskou ženou, které se zúčastnily jednoročního kurzu pro začínající učitele na veřejné škole v Brooklynu. (urvy)

Recenze (40)

zette 

všechny recenze uživatele

Az nehezky idylicky film, ve kterem se snad kazda postava snazi chovat dobre, nebo to tak alespon myslet... Myslim, ze pro tento film neni momentalne v Evrope nalada a opravnene! Pokud se vsak na film budeme divat bez predsudku (coz je defacto jedno z hlavnich temat ve filmu), bude se libit jeho civilni pojeti. Optimisticky, mily a trochu lzivy snimek s vybornou hereckou dvojici Becker-Benhamou. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Traduje se, že američtí nezávisláci neví, o čem točit, takže točí o sobě, Dohodnuto tohle částečně splňuje – vychází ze zkušeností jedné z producentek a první třetina zaujme právě nebývalou autenticitou. Herečky jsou spontánní, jejich rozpačité úsměvy přirozené. Žádná křeč. Když scénář vyčerpá potenciál situace „ortodoxní židovka potkává muslimku“, začíná se ohlížet po příběhu, kterým je nakonec víceméně standardní romantická komedie. Nechybí klišé jako návštěva babiččina hrobu, střihová představovačka nepoužitelných snoubenců či hádka s matkou, jež samozřejmě nic nechápe. Nakonec i díky představitelce Rochel, podobné Jennifer Connelly, šlo o chytrý a sympatický film, před jehož občasnou didaktičností vzhledem ke školskému prostředí ochotně zavírám svou rýpavost do klece. 70% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné vykreslenie priateľstva dvoch sympatických žien z dvoch rôznych "svetov". Veľmi príjemné posolstvo dotváralo prirodzenú atmosféru celého filmu. Mám rád filmy o ľudskosti, obzvlášť keď pôsobia tak nenútene ako práve tento milý príbeh vzájomnej dôvery a opory týchto dvoch žien, z ktorých by si mnohí ľudia chorí z predsudkov mohli zobrať pozitívny príklad. Škoda, že film nebol ešte viac zasadený do školského prostredia, kde sa priam núkalo na tých deťoch s rodiacimi sa predsudkami, ukázať nejaké väčšie snahy o šírenie tolerancie. Tam by to ešte všetko mohla zaujímavo zamiešať aj "starostlivá" pani riaditeľka. Práve toto mi prišlo také nevyužité, hoci aj tá zápletka o dohadzovaní životných partnerov nebola vôbec márna. No nevidím dôvod, prečo by obe dejové línie nemohli rozkvitnúť naplno. Ale aj tak, pekný film so šťastným koncom (aj keď ten pôsobil už trochu dosť strojene). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

lehká citlivá komedie o sbližování dvou rozdílných kultur mezi malou židovkou a muslimkou, zároveň v kontrastu s "civilizovanou" Amerikou. Ve filmu se vyhýbají jakýmkoliv konfliktním situacím, ale je fakt, že ty vznikají hlavně v hlavách jednoduchých, vypočítavých a konfliktních osob. Takže ve skrze pozitivní, příjemná, mírumilovná podívaná, která se z nás snaží vymítit předsudky. Lepší tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Mírumilovný film o náboženství a přátelství, které vzniklo i přes rozdílnost víry dvou dívek. Dvaadvacetiletá Rochel vyznává židovskou víru a naproti tomu Nasira je muslimkou, společně je však pojí jedna věc a tou je blížící se manželství. Jak už to tak u těchto náboženstvích bývá, je jim jejich manžel vybírán, či dokonce sňatky předem dohodnuté od útlého věku. Film je nejen o náboženství a tradicích, ale i o svobodě volby a hledání svých životních partnerů. Herecky na úrovni, obě hlavní představitelky nám krásně ukázali strasti i slasti svého života a také to, jak to může dopadnout, když se osudu trochu pomůže. A abych nezapomněl, Zoe Lister Jones mi hrozně připomíná mladou Gillian Anderson. Arranged je dalším z řady malých, nezávislých filmů s ještě menším rozpočtem, který je svěží, zábavný, nenásilný a naplňuje vás pocitem uspokojení, jen si ho nějak nedokážu převést na plátno toho našeho skutečného světa. (7/10) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama