Reklama

Reklama

VOD (1)

Po své výbušném chování ve Fast Five se Dwayne Johnson předvede jako provinční otec, na kterého tvrdě dopadlo, když jeho dospívajícího syna nespravedlivě obžalují a odsoudí k deseti letům za mřížemi. Aby očistil jméno svého syna, začne otec pracovat v utajení a riskuje všechno, včetně vlastního života, aby zmírnil jeho rozsudek. (Filmbox)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (353)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson vám ukáže, jak zatočit s proradným práskačem. Potencionální divák by se měl však smířit s tím, že si známý silák tentokrát odskočil od akčních rolí do seriozní dramatické herecké polohy, aby tahal svého milovaného synka z bryndy, který pro svoji mladickou nerozvážnost skončil kvůli balíčku napěchovaného extází za mřížemi. A Dwayne jako milující táta přece nenechá svého syna deset let bručet za něco, co se dá vyřešit po chlapácku. A možná se v něm hnulo svědomí, protože má už svoji novou rodinu a se svým synem nějakou dobu nežije. Stačí jen přistoupit na spolupráci s protidrogovou jednotkou a s její pomocí se jako drogový dealer infiltrovat do nebezpečného kruhu obávaného drogového kartelu a jeho syn pak třeba vyvázne na svobodu s ponaučením, že bez drog se to lépe táhne. Film možná nepřekypuje vrcholnou dávkou originality stran tématu, ale zobrazení událostí, které následují, je poměrně věrohodné. Je to také dáno tím, že film je inspirován skutečnými událostmi. Johnsona tentokrát neuvidíte běhat s napumpovanými bicepsy třímajíc Remingtonku, ale jako obyčejného chlápka od rodiny se smyslem pro rodinné hodnoty, který pro svoje dítě obětuje maximum a neváhá za jeho záchranu nasadit třeba i vlastní život. Role pro Dwayna dost atypická, ale on ji zvládl v přijatelné civilní formě, žádného druhého Al Pacina rozhodně nečekejte. Podstatně vícerozměrně působí řada vedlejších postav, včetně těch záporných, jen namátkou za všechny bych zmínil neselhávající Susan Sarandon, soustředěného Barryho Peppera anebo autentického záporáka Benjamina Bratta. Dost cením, že film, i přes svoji tendenci nesklouzl k slzopudné břečce na jedno použití a ke scénám hrající na city se uchýlil jen v minimálním poměru. Vědom si toho, že takhle postupovat není nutné, ihned diváka vrátil, respektive přesunul do dramatického dění, ve kterém se našel i nějaký ten prostor pro akční pasáže. Nečekejte však přehršel přestřelek a honiček v autech, a ačkoliv tady na ně narazíte a jsou výborně natočeny, slouží jako podkres napínavého děje. Z Ric Romana Waugha se vyloupl režisér, který obratně dokáže vyklouznout z pařátů ohraných klišé, anebo je umí dovedně překrýt svým režijním umem. Dwayna Johnsona pak ukočíroval natolik, že ten za celou dobu nezvedl po šibalsku svoje obočí tak, jak to s oblibou dělává. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kráčející skála si v životě prošla různými sračkami, ale že jeho synátor udělá průser a zapřísáhne se, že nikoho jiného nepráskne, to opravdu nečekal. O to horší to je, že jeho syna zachrání jenom on sám, a to ještě v případě když se infiltruje do jednoho drogového gangu. Dwayne Johnson tady moc nebitkaří. Vlastně v tom filmu není ani moc akce. Popravdě je to ale jedno, protože se jedná o skvělý napínák, kde The Rock předvádí další z naprosto skvělých postav. Pořád lepší, když se ve filmu sápe kolem dealerů, než když je v obležení dětí. On musí bejt viděn u těch šmejdů, co z tohodle světa dělají humus. Protože u něj mi stačí jeden jedinej pohled, abych naprosto s přehledem pochopil, co si o nich myslí a kolik sirek z nich během dalších pěti vteřin nadělá. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvejn "The vepřový zátylek" Džonsn by se měl držet výhradně rolí, kde bez jakékoliv mimiky jen mlátí ostatní ovarové krky a jeho jedinou, za celý film pronesenou replikou, by mělo být například slovo "Gogo". Avšak naštěstí jej vyvážili, i když to asi dalo fušku, i nějakými těmi opravdovými herci, a tak se jedná o svižně plynoucí, kulantní drama a kapkou akce alá Kobra 11, které může urazit snad jen opravdového, artového hnědopicha. Viď, M? Kdyby z toho vykuchali všechny dialogy typu "Aj lav Jů, dedy - Aj lav Jů, san" a nezapomínali milovat i Hele a Mufa, bylo by to o půl hodiny kratší a klidně bych tomu ještě jednu přirazil až po koule. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

První polovina vyloženě nudí. Nejedná se o žádnou akční pecku a Rock je zde úplně normální chlap, táta od rodiny. Druhá polovina se pak ale příjemně rozjede a úplný závěr a finále je moc fajn. Právě protože si zde Dwayne nehraje na žádného zabijáka, je ve výsledku ten opravdový frajer... Čekal jsem mnohem více, ale i tak to beru, ok... Rock rullezz... /60%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma. Má dosť dobrý príbeh o úspešnom majiteľovi menšej stavebnej spoločnosti, ktorého syn je zatknutý za obchodovanie s drogami, pričom mu kvôli nie práve najspravodlivejšie pojatému systému hrozí vysoký trest a jeho jedinou nádejou je pomoc pri usvedčení niekoho iného. A tak sa otec rozhodne s pomocou protidrogového oddelenia pracovať v utajení a postupne sa zoznamuje s čoraz vplyvnejšími, ale aj nebezpečnejšímí ľuďmi. Spracovanie je na tom dobre, táto zápletka sa dala podať dvomi spôsobmi, akčnejšie alebo civilnejšie a tvorcovia si vybrali práve tú druhú možnosť, s čím nemám najmenší problém. Dej je už od začiatku dostatočne zaujímavý, tempo je úplne ideálne, nenašiel som žiadne slabé miesto a celý ten postup muža, ktorý v tejto oblasti nepozná prakticky nikoho, ale postupne prejde až k najvyšším je podaný viac než dobre, takže je to skutočne vydarená filmová zábava od začiatku až do konca. A navyše sa to snaží pôsobiť čo najrealistickejšie a v rámci možností sa to aj darí. Akcie tu moc nie je, ale tá je celkom slušná. V tomto filme o ňu moc nejde, takže jej malé množstvo určite nesklame, ale aj tak sa tu nájdu dve výraznejšie akčné sekvencie a obe sú dobre zvládnuté. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, síce netuším, prečo si do hlavnej úlohy takéhoto neakčného filmu zvolili práve takto, ale aj tak ma Dwayne Johnson bavil viac než dosť, k tomu výborné vedľajšie postavy, hlavne Barry Pepper ako agent z protidrogového, ale aj Susan Sarandon a Jon Bernthal. Len záporáci mohli byť trochu výraznejší, ale to je v tomto prípade to najmenej. Réžia a technická stránka sú čistým štandardom tohto typu filmu, takže nič výnimočné, ale pre potreby filmu to bohato stačí. Snitch určite nie je film, ktorý by som sa chystal pozerávať opakovane, ale aj tak si moc nemôžem sťažovať, po celý čas som sa bavil nadpriemerne, takže pozretie určite neľutujem. 72% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Ťahač, ktorý šoféruje vo filme John Matthews (Dwayne Johnson), je kamión americkej výroby 2009 Freightliner Coronado. (Laslo)
  • Partner filmu Participant Media se specializuje na závažná sociální témata dneška. (Roman.Ticka)
  • Film je založený na skutočnom príbehu Jamesa Settembrina, ktorý pomáhal odhaľovať obchodníkov s drogami, aby jeho synovi skrátili dĺžku trestu vo väzení. (Astonko)

Související novinky

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

The Rock se vrací k hrdinské fantasy

The Rock se vrací k hrdinské fantasy

25.02.2012

Dokonce k té nejhrdinštější. Studio MGM se jej totiž snaží ukecat do role legendárního starořeckého siláka Herkula. Zapomeňte ale na rodinnou taškařici ve stylu Kevina Sorbo. Film Hercules: The… (více)

Reklama

Reklama