Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 1

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (261)

Claw 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem šel do kolen... Absolutní špička!!! Na jedné straně fakt extrémně drsný ANTI-hrdina, bývalý policajt a aktuální pasák holek na escort servis, na druhé straně totálně zvrhlý sériový vrah, největší hajzl, jakého si těžko dokážete představit, protože nejzrůdnější na něm je, že působí úplně normálně... A tihle dva se setkají hned na začátku filmu. Celý film je pak o duelu těchto dvou postav, který je nabalen na až hororový obsah šílených vražd, obrovské množství policistů, kteří odvádějí dobrou práci (byl jsem rád, že to nejsou takoví ti klasičtí kazisvěti...), jednu dívku ležící polomrtvou neznámo, kde a šílený souboj s časem... Film mě prvních 10 minut udeřil do palice jak kladivo (doslova...) a udržel v neuvěřitelném adrenalinovém napětí celé dvě hodiny!!! Neustále jsem si říkal, že takhle má vypadat opravdový, bravurně povedený a odvedený thriller, že většinu filmů, ač sebešílenějších, k tomuto vůbec nemohu postavit... BRUTÁLNÍ, násilné ve všech ohledech... náš hrdina se fakt nesere s nikým a s ničím, ale dostane také pěkně do těla a není to žádný "Rambo"... Násilné ve všech ohledech, policie nejedná s vrahounem v rukavičkách, ale je si vědoma svých absolutních limitů... Opravdu nenacházím dostatek slov chvály, tohle je přesně to, co můžu, co mám rád a přitom v naprosto novém, moderním a kulervoucím ztvárnění... BRAVO!!! /100% + FILM ROKU/ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci fakt ty temné thrillery umí. Američani prostě mají určitou hranici, kterou ve své filmografii nepřekračují. Prostě autoři z Jižní Korey mají nižší sebereflexi, ale neberte to tak, že bych to bral jako výtku, ba právě naopak. Bílé maso sice nepřichází asi s tím nejvíce inovativním nápadem, již mnoho podobných námětů jsem ve filmech zaznamenal, filmu spíše prospívá ta drsná atmosféra, která se s ničím nemaže. První polovina se rozjíždí hezky zvolna, spíše to funguje jako takové představení všech zúčastněných postav. Hlavní hrdina mi zpočátku připadal dost nesympatický, ale postupem času jsem si na jeho charakter zvykl, ke konci jsem mu fandil, aby sejmul toho hlavního antagonistu. Udivuje mě jediný fakt, a to nekompetentní chování příslušníků soulské policie. Nevím, jestli to tak dělají v těch filmech z tohoto poloostrova schválně, pokud to ale takto v reálu fakticky funguje, tak to je dost alarmující.......jediný vrah je všechny takto prechytračovat ? Smutné. Konec drtivý, nedalo se čekat, že to skončí nějak pozitivně, ale toto. Fíha. Za mě dávám 76 % ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Detektívny thriller, ktorý sa zaujímavo pohráva s pravidlami žánru. Hlavný (anti)hrdina je exdetektív, no predovšetkým je to odľud, ktorý prípad rieši len koli tomu, že mu zasahuje do biznisu s "bielym mäsom". Vraha poznáme už od začiatku a príbeh vytvára najmä hľadanie usvedčujúcich dokazov. Práve fakt, že hlavný hrdina je ex-detektív, posúva film do roviny, kde vyšetrovacie metódy sa dajú nazvať hocako, len nie legálne. K slovu tak často krát prichádza násile, nutno podotknúť že je to štylizované násilie a znova sa objavuje tak populárne tesárske kladivo. To do akej miery sa budete baviť závisí od toho, ako dokážete tolerovať priam grotesknú neschopnosť policajného orgánu, ktorého najdoležitejší prípad je to, že starostovi mesta niekto hodil na hlavu ľudské exkrementy. Po technickej stránke sa jedná o špičku medzi kórejskými filmami a film sa dá v tomto smere bez problémom porovnať s takými klenotmi ako Oldboy, či Bittersweet Life. Ako plus považujem, že film zbytočne nemixuje žánre a je predovšetkým čistokrvným detektívnym thrilerom, podobne ako jeho slávnejší, starší bratček Memories of Murderer. (8/10) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Když někdo umí tyhle prasárny točit, tak sou to právě oňi, ťamaňi. Ty jejích syrové tzv. thrillery donutí člověka nejenom zavírat oči, nic před filmem nejíst, no taky přemýšlet nad opravdovou zkaženosti. Asijskou kinematografii se to podobnýma, chorobnýma, zvrácenýma snímkama jenom hemží, "Bílé maso" je ještě opravdu v rámci norem a slušnosti stolovaní. Co mne ale opravdu udivuje je, že pořád něco v tomhle duchu točí, kdežto třeba Američanům nápady v tomhle směru docela chybí. Pokud nejde o trapný remake, tak je to jen slabý odvar (každopádně nebudu rozebírat rasovou odlišnost, bla bla). Základ je, že v tomhle směru a taky řemeslném to skutečně umí. To, že všichni herci vypadají skoro stejně mně opravdu nesere, když už strašáky, tak tyhle, když už krev, tak takhle a když už "priamočiary dej" tak tenhle! Doporučuju všem rádoby úchylákum, kteří hledají brutalitu a chytrost třeba ve "wrong turn IV" 7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Strasne vela nepravdepodobnych nahod prilis casto narusa temnu atmosferu tak skvele nacrtnutu v prvej polhodine. Policajti su totalne neschopni diletanti a tak cele patranie spociva na hlavnom hrdinovi - pasakovi, ktory je sice charizmaticky, ale miestami sa svojou hlupostou vyrovna policajtom. Naviac ustredny vrah bol prilis velky chudak na to, aby som mu uveril serioveho vraha. Mozno skutocne udalosti boli nepredvidatelne, ale vo filme to posobi miestami komicky. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)
  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)
  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama