Reklama

Reklama

Bílá vrána

Trailer 1

Patnáctiletý Thomas Mollison chce vyrůstat jako každý teenager v jeho věku. Má to ale těžké. Protože je jeho otec voják, rodina se často stěhuje a plachý chlapec se jen těžko sžívá s novým prostředím. Jeho život však ještě více ztrpčuje skutečnost, že jeho starší bratr Charlie je autista. Zatímco rodiče Charlieho dávno přijali, Thomas nikoli. Stydí se za něj a ve skrytu duše ho nenávidí. Pak ale potká Jackii, které Charlieho společnost nevadí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

greetchen 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že to bude jen další film ála legendární snímek Co žere Gilberta Grapea bez patřičných kvalit, ale Bílá vrána rozhodně obstojí. Při tomhle filmu ve mně emoce doslova cloumaly - prostě drama o lidských vztazích jak má být. Chválím i velmi kvalitní herecké výkony vcelku neznámých herců, sehráli to naplno a opravdově. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Film na téma soužití s autisty a o tom, jaké to je se o někoho takového starat. Takových filmů už byla natočená celá řada a tak i Australská kinematografie se rozhodla přispět svým dílem. Zpočátku to opravdu vypadá jako jeden z mnoha, kopie slavnějších brášků, ale nakonec mě přeci jen film oslovil, i když už mě toto téma spíše odrazuje. Obsahuje několi opravdu silných momentů, které se jen tak nevidí. Teenagerská láska na pozadí je zajímavý bonus. Škoda jen, že film na začátku zabředne do hlubokého žánrového klišé. Na druhou polovinu se však vydrží počkat, odměnou vám budou vypjaté i dojemné scény a kvaltní podívaná. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Biela vrana je veľmi jednoducho a zrozumiteľne podaný malý nezávislý filmík, ktorý ale pôsobí prirodzene a ako "zo života", čo je to hlavné. Rýchlo ubieha, dej je v dobrom zmysle slova predvídateľný a končí tak, ako sa na jeho príjemnú atmosféru patrí. Mal som s ním ale jeden väčší problém, ktorý neviem, či je objektívny, pretože neviem, ako to chodí so zákonmi, týkajúcich sa autistických detí a ich opatrovateľstva. Ja som totiž nechápal, prečo rodičia dávno nedali svoje dieťa do ústavu, kde by ho stále mohli každý deň navštevovať, ak by chceli. Takto ničilo životy všetkým v jeho okolí. Ale budiž. Nejak takto by mali vyzerať filmy pre teenagerov, ale to ostane iba zbožným prianím, oni chcú vidieť iba fóry, založené na ukážke telesných tekutín. Alebo sa mýlim a iba o takých filmoch, ako je Biela vrana, nemajú informácie? Celý čas som si myslel, že Gemma Ward je Amanda Seyfried. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Autizmus je hrozná vec, kto to pozná dobre vie o čom hovorím. A to hlavne pre rodinu, ktorá takého človeka obklopuje. No keď človek nájde niekoho, kto pomôže, pochopí, tak hneď ten svet vôkol vyzerá úplne inak. Thomas mal skrátka šťastie, že stretol tak suprovú babu. Ako sa hovorí - láska hory prenáša... Výborná dráma na túto tému - reálna, slušne natočená a zahraná sympatickými hercami. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic novýho pod sluncem, to je jasný na první pohled, většina se toho už dala vidět v Co žere Gilberta Grapea a tady je to jen trošku modifikovaný do teenagerovskýho příběhu, ale drama to je i tak výborný a herecký výkony, pokud se podívám, co maj herci za sebou, jsou fakt fantastický, i když si myslim, že DiCaprio byl ještě o třídu lepší než Luke Ford ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film získal na Screen Asie Pacifik 2008 hlavní cenu pro nejlepší dětský snímek (Terva)
  • Snímek získal v roce 2008 hlavní cenu dětského filmového festivalu Don Quijote. (Terva)
  • Mnoho rolí obsadili skuteční autisté a mladí lidé z Aspergerovým syndromem. (Terva)

Reklama

Reklama