Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie v režii Erica Amadia využívá sex jako pozadí pro zkoumání intimity a zranitelnosti lidského soukromí. Je to humorný ale zároveň otevřený pohled na složitost vztahů v moderním světě a týká se života osmi dvojic. Díky vtipným dialogům a kompromitujícím situacím můžeme sledovat vztahy od začátku do konce a zkoumat všechna stadia mezi tím, v nichž dramata provázejí humor, úzkost i zmatek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (164)

Heui 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad natočit film na toto téma z několika krátkých příběhů (což už není sice žádná novinka) o pravdivých a úsměvných maličkostech. Avšak filmy tohoto typu by měly být hodně silné v dialogu..tento je bohužel docela slabý a situace, se kterými by se divák mohl stotožnit a říct si to svoje "PŘESNĚ!" je zoufale málo. pravda že jsem se párkrát pousmál. 2,5* ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se asi hodně dívali na filmy Kevina Smithe a Jima Jarmusche a řekli si, že by bylo super taky natočit nějaký ten film plný vyšperkovaných dialogů, které jsou vtipné a pravdivé zároveň. Vznikl povídkový film Po sexu, který v osmi příbězích zachycuje postkoitální rozmluvy různorodých párů. Dojde na sex mezi přáteli, na gaye i na lesbičky, na náhodné milence i na dlouholeté partnery. Nápad to je rozhodně dobrý, film ale bohužel selhává v tom hlavním, což jsou právě ty dialogy. V některých povídkách rozmluvy směřují od ničeho nikam a celkově tak působí naprosto zbytečně. Jindy jsou dialogy celkem zajímavé, ale chybí jim zase pointa, která by podtrhla myšlenku dané povídky. To, že se tvůrci inspirovali hlavně u Kevina Smithe je zřejmé ze snahy pitvat životní pravdy prostřednictvím přisprostlých a vtipných dialogů. V Po sexu to ale bohužel narozdíl od Smithovy tvorby působí poněkud prvoplánovaně a mnohdy to je i křečovitě podané. V jedné povídce postavy dokonce rozebírají Hvězdné války (R2-D2 a C-3PO jsou gayové, asi nejzábavnější část celého filmu), což je jeden ze Smithových trademarků (zabíjení nevinných dělníků na Hvězdě smrti v Clerks, použití "síly" ve Flákačích, rasistické vyznění trilogie ve Hledám Amy, přímá parodie v Jay a Tichý Bob vrací úder nebo navážení se "lotrofilů" do nové trilogie v Clerks 2), takže inspirace je zcela jasná. Bez výhrad se mi líbila asi jen poslední povídka, ostatní působí buď zbytečně, anebo končí zrovna, když to teprve začíná být zajímavé. Kdyby se počet povídek snížil na polovinu a ty zajímavější by se více rozvinuly, určitě by to dopadlo lépe. A ještě jedna věc: proč v těchto filmech musejí postavy vždycky souložit buď oblečení, nebo se obléknou hned po dosažení orgasmu, aby kamera náhodou nezabrala nějaký intimní detail? Neočekávám žádnou pornografickou nahotu, ale tohle působí naprosto nevěrohodně. Lepší je, když se kamera odvrátí, než abych se díval na to, jak někdo souloží přes spodní prádlo. 45% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Chceš to zkusit znovu? Možná jsi taťka..." Konverzační filmy mám rád, protože v nich zpravidla o něco jde. A tohle je přímo eruptivní. Možná jsem úchyl (pochybuji, že o tom někdo pochybuje), ale podobné filmy mě hrozně baví. Je v nich tolik pravdivého a ukazujícího, že některým lidem nic lidského není cizí a jiným, že řeší věci, po kterých jim je naprosté hovno. Všechny části jsou v podstatě výborné, nejlepší je však ta o postarších hipících. A Emmanuelle Chriqui v naprosto zabijácky úžasných kozačkách? To je jen příjemný bonus. Po dlouhé době konečně zase film, který je dlouhý jen tak, jak má. Lahůdka. "Myslela jsem si, že je to bratranec." ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Moc ne... Pár trefných point zabalených v "Po soumrakovském" hávu, jedna unesitelná historka a nevkusná snaha o konkurenci kanadskému "Young people fucking". Navíc výstavba jednotlivých historek jdoucích za sebou nutí diváka čekat na tu "lepší další" a když ani ta nedojde, naděje měkne jak prvotní záhřev v kalhotách. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Škoda že jednotlivé minipříběhy (8) ze života různorodých partnerských dvojic měly tolik odlišnou úroveň. Z první poloviny konverzačně laděných povídek jsem byla unešená. Druhá várka však na rozdíl od té první zcela postrádala jiskru, vtip i nápaditost. Zbyla jen křečovitá snaha za každou cenu diváka zabavit a rozesmát. Mé nadšení se proměnilo v otrávené znudění. Rozkolísaná a tím pádem průměrná podívaná. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Celý film bol natočený v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Jordy (Emmanuelle Chriqui) leží na posteli, si striedavo v záberoch podopiera hlavu iba jednou rukou, resp. oboma naraz. (MikaelSVK)
  • Pre Erica Amadia znamenal tento film okrem režisérskeho aj producentský a scenáristický debut. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama