Reklama

Reklama

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (343)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Napínavý dej od prvých minút, tajomno ako má byť, z toho filmu ide husia koža, hlavne vďaka Jonathanovi Meyersovi, ktorý zahral všetky premeny viac než dokonale. Nie je nič lepšie, ako si tento film pustiť večer. Verím, že je niečo mimo naše chápanie, neviem čo, nevyznám sa v tom, ale cítim, že to tak je. Tak po dlhšej dobe horor, ktorý stojí za to vidieť. Každopádne film má dosť dobrú tému. Spočiatku to vyzerá na rozdvojenú osobnosť, ale potom sa to rozbehne nečakaným smerom. A ten koniec - ten koniec je skutočne šialený - správny hororový koniec. Výborný thriller, nemá chybu. Herecké výkony vynikajúce, neopozeraný námet, bezchybný scenár, napínavý dej. Tak to má vo filme, ktorý si hovorí thriller byť. Odporúčam na pozretie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Syndrom rozdvojené osobnosti neexistuje. CITÁT - Bůh nás držel za ruku a Ďábel čekal až spadnem.......... ADAM a DAVID, jejich proměna je děsivá a bude ještě hůř. Situace kolem padesáté minuty je děsně uměle vyvolaná a kazí dojem z příběhu. Příběhu, který se nezadržitelně žene do totální hlubiny. CITÁT - Co to máš na zádech ?......... Je to jako nákaza, jen jsem se zakuckal. Tak kdo z vás si odnese kříž na svých zádech? V 74 minutě je v pozadí děje vidět plakát na film "Night of the Living Death". Tento snímek je silně nábožensky zaměřenej, ale to se dá očekávat. Vždy, když jde do tuhého hledá člověk Boha. CITÁT - Dejte mi k telefonu DAVIDA.......... Konec příběhu je trochu zmatený a divný, lehce se pak dá ztratit víra. *** Pane Bože. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Slušně zahraná, moc pěkně nasnímaná a ještě lépe ozvučená skoro dvouhodinová nesmyslná nuda se zajímavou atmosférou. Nutno však asi zdůraznit, že nuda je to pořádná. Ačkoliv jsem u filmu usínal, tak si nešlo nevšimnout několika naprosto stupidních momentů, které nudu srážejí ještě kamsi níž. Bohužel nějak prostě nezvládám nezamýšlet se u filmu, který mě dusí nudou, co jiného bych u něj tak měl dělat. Z toho taky vzešlo moje nepěkné hodnocení. * ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Poměrně nesourodý a nelogický příběh plný nesmyslných momentů, dementního chování postav a absurdních náhod pozvedají nad průměr solidní herecké výkony (nejen) představitelů hlavních rolí a zejména a především temná, skličující atmosféra, kterou se tvůrcům podařilo - hlavně ve "venkovských" sekvencích - navodit opravdu výborně. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ufff tak to byla síla! Po delší době opět můžu říci, že jsem byl svědkem 5-hvězdičkového hororu. Absolutně jsem netušil do čeho jdu a dostalo se mi syrové atmosférické bomby, která mě dusila hlínou takovým způsobem, jako málokterý jiný náboženský horor. Za drobné přehnanosti v závěru ubírám 10%, což ale pořád stačí na maximum hvězdiček. Super! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno