Reklama

Reklama

Čerstvý důchodce Frank Goode, který před osmi měsíci ovdověl, očekává dohodnutou návštěvu svých čtyř dospělých dětí. Frank má plicní fibrózu, celý život se dřel v továrně na telefonní kabely a dýchal zplodiny z PVC. Chtěl poskytnout dětem úspěšnou budoucnost. Jeho syn David žije v New Yorku a je úspěšným malířem, Amy pracuje na významném postu v reklamní agentuře v Chicagu, Robert je dirigentem orchestru v Denveru a Rosie divadelní tanečnicí v Las Vegas. Děti mu však postupně volají, že přijet nemůžou. Frank je zklamán a i přes varování lékaře se rozhodne vydat na cestu a postupně všechny překvapit svou návštěvou. Jeho první zastávkou je New York. David však není doma a neobjeví se ani následujícího dne. Frank pokračuje do Chicaga za Amy. Povečeří s ní a jejím manželem Jeffem a chce zůstat. Amy prohlásí, že má moc práce, Jeff odjíždí na služební cestu a vnuk Jack na tábor. Frank jede do Denveru, kde zastihne Roberta při zkoušce orchestru, Robert ale hraje na bicí. Vysvětlí otci, že se kvůli němu snažil, ale na dirigenta nebyl dost dobrý. Když se chce Frank zdržet, Robert mu řekne, že odlétá do Evropy, nemá si s ním co říct. Frank se vydává za dcerou Rosie do Las Vegas. Naplánují si večeři v restauraci, ale objeví se kamarádka s batoletem a žádá, aby jí ho Rosie pohlídala. Otec s dcerou zůstanou doma. Frank si uvědomí, že je něco v nepořádku a také mu docházejí léky. Děti dřív domů stále volaly, ale vždycky chtěly hovořit s matkou, jemu nic neříkaly. On na ně příliš tlačil. Matce se mohly svěřit. Jeho žena ho milovala, proto mu říkala o dětech jen to, co chtěl slyšet... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (441)

castor 

všechny recenze uživatele

Po komediálně laděné pohádce o chůvě McPhee přichází britský tvůrce Kirk Jones s melancholickou road movie. Stárnoucí Frank vyjíždí navštívit své čtyři děti, protože každé pod nuceným úsměvem něco nemilého skrývá a tenhle chlapík začíná objevovat malé i velké lži. Sbalil si kufr, který měl dokonce i kolečka, a odjel překvapit své potomky. Po smrti manželky se totiž leccos změnilo a svolat kvarteto ratolestí k jednomu stolu není tak úplně snadné. Stejně jako cesta letadlem kvůli Frankovým zdravotním trablům, tak ani milosrdná lež není tou nejlepší cestou (ne všechny děti to totiž dotáhly tam, kam si osamělý vdovec myslel). Nostalgické bilancování drží pohromadě především herci, zvláště pak spolehlivý DeNiro. Ten je opět výborný. Uvěřitelný chlap, který baví, kárá, dojímá, mentoruje. Potěšilo mě sympatické propojení Frankovi bývalé práce (specialista na potahování telefonních kabelů) s prolínáním telefonních hovorů do příběhu.. ostatně komunikace jak s divákem, tak na plátně nepostrádá spád. Prostě Jones se svým týmem několikrát donutí přemýšlet, připraví i jedno dramatické překvapení. Sympaticky osobní film, který víc dává, než bere!! A to se cení.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film je de facto remake italskýho filmu Všem se daří dobře s Marcello Mastroiannim, takže bych sem klidně mohl zkopčit koment od tohoto filmu, protože beztak ten koment nikdo nečet a byl bych z obliga, ale to by mě hryzalo svědomí, že jsem tuhle databázi ochudil o můj veledůležitej názor na tenhle film, kterej jistě každýho strašně zajímá. Nejsilnější složkou filmu je jednoznačně Robert De Niro, jen díky jeho výkonu vyniká celá bolestná podstata filmu a skutečně bych nechtěl být v jeho kůži ani na jednu minutu. Hrozně se mě líbilo jak fotil, to bylo nejlepší na celým filmu a ocenil jsem, že během závěrečných titulků ty fotky ukázaly, třeba ten autobus, taková milá a upřimná fotka. No a nemůžu nezmínit konec. Znáte to, někdy scénarista tlačí tak na pilu že nás obláží závěrečným dojímavým patnáctiminutovým projevem hlavního hrdiny v marné snaze zaslzet oči po celým světě. Tady jsem nenašel ani milimetr neupřimné citové gradace ve snaze dojmout i sedací soupravu před TV. Tady stačil krátký, ale zato upřimný záběr na jeden obraz a pak do očí Roberta De Nira a z očíček začaly skákat slzy jak paragánská jednotka při výsadku. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tohle je Drama jak má být, už dlouho jsem se takhle neodreagoval. Nepřekonatelný Robert De Niro a jeho touha poznat blíže své děti, jeho radost i částečné zklamání ze svých potomků. Koukat se na herecký koncert jednoho z největších hereckých velikánů... už jen to mi ke spokojenosti stačí. Opravdu jsem si na této novince pošmák. 85% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Kontaktní road movie od které jsem nečekal nic a dostal jsem poměrně hodně. Možná je to tak i správně, protože to co je dokonalé na pohled je obvykle prázdné uvnitř a tenhle snímek dokonalý není ani za mák, má spoustu chyb nehledě na to, že konceptuálně připomíná Mendesovo Away we go. Ale i přes chatrnější scénář a pár podivných eskapád do nichž je hlavní hrdina jen tak mimochodem jakoby zapojen je to podívaná velice příjemná. V poslední době mně dojalo máloco, ale Everybody's Fine se to podařilo na plné čáře. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! A potom chtějte mít děti! Jedno mrtvé, druhé těhotné, ale všechny jsou "v pohodě". Tahle nějak to dopadá, když se neúspěšný člověk rozhodne si pořídit své úspěšné kopie. Řádná dávka deprese s vynikajícím De Nirem v hlavní roli. Tahle role pantátů mu celkem sedí. Troška toho sentimentu navíc určitě nebyla na škodu. Koukalo se na to všechno celkem hezky. Takový příjemný večerní snímek před spaním, který vám připomene, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • O emotívnu hudbu sa postaral oscarový skladateľ Dario Marianelli (Pokánie). (Very_kuul)
  • Robert De Niro byl od samého počátku Jonesovou první volbou pro obsazení role Franka Goodea. Oslovil ho už v roce 2007. (Taninaca)
  • 67. Zlatý Glóbus za rok 2009 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "I Want To Come Home" – Hudba a text Paul McCartney (danecek24)

Související novinky

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama