Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Maq 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase. Velmi častým kamenem úrazu takových filmů (a literárních děl) je problém setkání dvou "kopií" jednoho člověka ze dvou časových dimenzí. Tak například film Tonyho Scotta Deja Vu, který jsem nedávno komentoval, se tomu malinko křečovitě vyhnul tak, že jednu z kopií nechal zavčasu umřít a roztrhat do neidentifikovatelných kousků na dně vody. A ve filmu Zítra vstanu a opařím se čajem se Kostka s Kostkou pobratřili, Sovák umučil Sováka a Menšík hodil Menšíka do Vltavy (protože dva by z jednoho platu nevyžili). --- Tento film se naopak právě tímto problémem zabývá především, a je zajímavé, jak skromné prostředky k rozehrání tématu stačí. Jeden člověk je nakopírován hned třikrát (pokud jsem dobře počítal), a je to docela zajímavý rébus. Tedy, byl by perfektní, kdyby... ale to nebudu prozrazovat. Za vidění a chvilku namáhání mozku tahle hra rozhodně stojí. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý příspěvek k tématu časových paradoxů. U těchto filmů se nedá hodnotit logické chování hlavních postav, protože kdyby jednaly logicky, nikdy by k takovým situacím nedošlo. Nebo ano? ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco trochu víc ve stylu Primer, ale Cronocrímenes nestaví tolik na komplikovaném příběhu, jako spíše na budování napětí a nejistoty. Ne že by nebyl příběh pěkně promyšlený a zamotaný, ale díky způsobu, jakým je film vyprávěn, kdy jeho každá další vrstva ty předchozí doplní, namísto aby je převrátila úplně naruby, lze film bez problémů pochopit už na první zhlédnutí i bez psaní poznámek a kreslení časových os. Což není vůbec výtka, protože jako celek funguje film skvěle, kdo má ale chuť zavařit si mozek, musí se porozhlédnout jinde. ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Většina si tu stěžuje na složitost, která je do konce filmu jednoduše vysvětlena.. ale já jsem to docela hltal a bavil se. To, že je hlavní hrdina ne zrovna sympatický je podle mě plus. Film, který mohu doporučit. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet potopený o triedu nižšie trochu zapáchajúcim low budgetom, nulovou atmosférou a najmä nesympatickým a až komicky nemotorným hlavným hrdinom. Napriek tomu slušná zábava. :) Z rovnakého súdka odporúčam dotiahnutejší, vyspelejší a silnejší Triangle. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od tématicky a v podstate aj spracovaním doslova identického Triangle má Timecrimes jeden handicap. Síce sa jednotlivé časové roviny v podstate bezchybne prelínajú, no bohužiaľ tentokrát tak trochu na úkor správania sa postáv. A to keď raz prestanete hrať režisérovu hru a začnete sa rýpať v logike a správaní sa hrdinov, už to ide so zábavou z kopca. 50% ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Cez sviatky bývam tradične na blato a od biliárdového stola ma len ťažko niekto odlepí. Z toho, čo som ako tak v triezvom stave videl, si pamätám akurát Cronocrímenes, Los (los tam však určite nebol) a to hlavne z toho dôvodu, že tam hralo preukrutne málo postáv. Celý filmový štáb vrátane hercov sa dokáže natrepať do minivanu a to mám rád, aspoň si nemusím zapisovať kto je kto. Dobrý a hladký trojhviezdičkový príbeh, ktorý ma nestihol uraziť, akurát si neviem vysvetliť, ako to celé začalo. No však ako som povedal, cez sviatky bývam tradične na blato a od biliárdového stola ma len ťažko niekto odlepí. Z toho, čo som ako tak v triezvom stave videl, si pamätám akurát Cronocrímenes, Los.............. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Príbeh o cestovaní v čase.Takýchto filmov je viac,ale málo z nich sú naozaj vydarené.Vlastne to nie je len sci-fi,ale aj dráma,thriller a snáď sa dá povedať že je to aj okorenené horrorom.Vo filme hrajú len piati ľudia.Film má veľmi skromný rozpočet a špeciálnych efektov je tam veľmi málo oproti iným sci-fi filmom.Dosť hodne neuveriteľných momentov.Necestuje sa v čase do vzdialenej budúcnosti,ale len pár hodín v priebehu dňa.Každý divák môže tento film vidieť ináč.Filmu chýba východiskový bod,že prečo sa to takto začalo.Je to kľúčová otázka.Je to dobrý film na premyšľanie. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Že já se nepodíval na profil režiséra, pak bych si asi dobře rozmyslel, jestli bych se na to vůbec chtěl dívat. Vlastně už potřetí jsem od něj viděl lehce zapomenutelnou nezajímavou nudu. Tohle sice je jakž takž promyšlené, ale je to strašně mdlé. Nezajímavě vedené, skoro bez atmosféry a napětí, s docela otravným hlavním hrdinou a vlastně ani ten příběh nepřichází s ničím novým nebo aspoň něčím svým. Ale tak aspoň že nějak promyšlené to je, herecky to taky není špatné a na Claru se dobře koukalo, ale jinak nemám co kladně hodnotit. A rozhodně jsem od toho nechtěl žádné hollywoodské efekty, spíš naopak, já rád tyhle malé sci-fi, ve kterých se vše odvíjí od režisérovy kreativity. Když ale Uvězněni v čase srovnám třeba s Byla jednou jedna budoucnost, Enter Nowhere nebo Je t'aime, je t'aime, tam se to taky obešlo bez efektů a fungovalo to víceméně skvěle. Tady fakt ne. 2* ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tohle cestování časem mi přišlo do detailu přesné. Bohužel pro mě vše bylo tak perfektně zapadající a předvídatelné, že mi tam chybělo trochu toho překvapení a dějového zvratu. Jakmile proběhl děj dokola, začínalo být vše jasné a to film trochu ochudilo. Cestování časem je ale samo o sobě dost dobrým tématem, který pro své tajemno vždy zaujme. Když to tvůrci úplně "nepodělají", pak je to vždy ke shédnutí a to je i tento případ. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Bohužel má své mouchy a pravděpodobně z toho šlo vytřískat o dost víc, ale ten nápad je vážně skvělý. Sice to pak už ke konci bere hodně rychlý spád a vůbec by nebylo na škodu přidat pár minut a konec trochu více rozvést, ale jak říkám, hodně oceňuju už samotný ten nápad. :-) Dobře se mi na to dívalo a neustále mě něco překvapovalo, jen škoda, že se scénáristi nepokusili si s příběhem ještě trochu víc pohrát. Ale i tak 4 hvězdičky, protože už samotný ten nápad si to hodnocení zaslouží. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí veľa muziky. V prvom rade by som chcel vyzdvihnúť originalitu tohto filmu, všetko sa postupne zamotáva a zároveň aj rozmotáva. Pán režisér odviedol naozaj skvélú prácu keď prakticky z ničoho vykúzlil napínavý Sci-fi Thriller s hororovími prvkami kde sa dá napätie krájať. K tomuto filmu som sa dopracoval úplne náhodne, spustil som ho s tým že ak ma po pár minútach neosloví, zmažem ho z pc. Dej ma však tak vtiahol, že som sa už od neho do konca neodtrhol. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Na začátku je to hrozně napínavé a atmosferické a všechno, ale vzhledem k typu časo-cestovatelského konceptu dochází k tomu, že čím jste v příběhu dál, tím je všechno předvídatelnější. Poslední půlhodinu už pak jen říkáte "teď půjde sem, teď se stane tohle... bum a je tam". Radši si znovu pusťte Zítra vstanu a opařím se čajem. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to thriller z roku 2007, tudíž vizuální kvalita není nijak vábná, i tak je to lehčí oldschool, ale jelikož Španělsko dlouhodobě umí dělat filmy, tak mě to zaujalo. Ten čas je tomu potřeba dát, protože se dlouho nic moc neděje. Ale atmosféru si to lehce buduje a buduje, dává to smysl, což je u cestování v čase nejzásadnější a i když to ke konci poleví a možná odflákne, tak to má celkem úroveň. Rozhodně to fanoušky žánru neurazí. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

ked napad preavalcoval celok. zaujimave, ladi to vsetko spolu co sa tyka casovych sluciek, inac b-ckova psyzhologia a logika. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No prosim,jaká dementovina se dá natočit.Je to parádní nuda s velkym N.Ani nevim,kdy se mi do hlavy vtěsnalo to,že španěláci uměj točit zábavný filmy.Možná tak Del Toro.Tohle opravdu neni ani trochu hezký,a scéna,kdy si motá ten obvaz na ksicht,sem se už smál,co je to za debila.Ale jak vidim,svý příznivce si to najde,a překvapivě je mezi nima i Igi.B.Asi už začne fungovat jako M.Spáčilová,ta taky co vodsoudí,je bomba.10%. ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Španielske komorné spracovanie na tému "cestovanie v čase" nepostráda napätie, logiku a ani holú ženu. Žánrovo podobný americký Triangle (2009) ma ale oslovil viac. Tu sa mi zdá koniec kúsok nedotiahnutý... ()

Reklama

Reklama