Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z klasických verzí příběhu o slavném zbojníkovi.  Příběh anglického zbojníka Robina Hooda, která pomáhal chudým a bezmocným, jistě není třeba obšírně představovat. Tato verze začíná v době, kdy mladý Robin slouží společně se svým otcem ušlechtilému králi a budoucnost vypadá optimisticky. Robin se zůčastní soutěže lukostřelců, kde prokáže svoje vlohy, oddanost králi i svoji lásku ke krásné lady Mariam. Idyla však netrvá dlouho. Po odjezdu krále Richarda na křížovou výpravu se vlády ujme princ Jan, který si chce společně ze zlovolným šerifem z Nottinghamu zajistit absolutní moc. Robin se stane rebelem, který má odvahu postavit se nespravedlnosti a společně se svojí skupinou začne bojovat proti šerifovi v zájmu obyčejných lidí. Legenda Robina Hooda byla filmaři zpracována již mnohokrát a stále je svojí tématikou láká. V této adaptaci natočené v roce 1952 v produkci studia Disney převládá lehký komediální tón a nadsázka, která jde ruku v ruce s barvotiskovou romancí. Solidní herecké výkony z nichž je patrné nadšení a lehce naivní tón vyprávění zde mají svůj půvab. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slavný příběh Robina Hooda a jeho družiny z roku 52 je ukázkou nejen tradičních pojetí, ale také černobílého světa, v kterém je i pro menší jednoduché se orientovat. Ken Annakin se držel hodně při zemi, snad to ani víc nešlo a vznikl obyčejný snímek, na který se dá rychle a lehce zapomenout. Jeho předností však zůstane, že je díky své jednoduchosti vcelku příjemný a utíká jako voda v řece tekoucí Sherwoodem. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Příběh Robina Hooda zpracovaný víceméně v pohádkovém stylu, což se koneckonců dalo od Disneyho čekat. Film ničím neurazí, ale bohužel taky skoro ničím nezaujme, leda snad pestrými kostými, které mají i zbojníci žijící v lese vždy pečlivě vyprané a vyžehlené. Mně osobně navíc příliš nesedl představitel Robina Hooda. Jinak se tímto filmem zjevně o dvě desítky let později výrazně inspiroval ruský Ivanhoe, balada o statečném rytiří, který mi přišel o něco povedenější, i když je to možná tím, že jsem ho poprvé viděl v příhodnějším věku. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh o zbojníkovi, kterého donutily okolnosti stát se strašným pánem lesů. Když se vracel domů se svým otcem ze soutěže lukostřelců, tak jeho otce zákeřně zastřelil jeden ze šerifových mužů. Byl nucen žít a ukrývat se v lesích. Měl kolem sebe pár správných chlapů, kteří byli psanci jako on. Okrádali bohaté a peníze rozdávali větším chudákům než byli oni sami. Robin Hood byl dobrý a spravedlivý muž. Velmi milý film s krásnou hudbou, která se k filmu akorát tak hodila a dotvářela všechny události, co se ve filmu staly nebo měly teprve stát. Hodně se tu také zpívá. Celým příběhem propluvá postava barda. Ten zpívá o Robinových dobrodružstvích, ale zvládne i milostnou píseň. Všechno tady vypadá tak nějak pohádkově, kulisy, kostými, postavy, příroda. Je to prostě okouzlující a uchvacující podívaná. Dnes se, bohužel, takové filmy netočí a to je velká škoda. Nenajdete tady nic děsuplného, temného a šíleného jako v pozdějších dobrodružství tohoto udatného zbojníka. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nejsem obdivovatelem starších filmů, ale musím uznat, že tento film z produkce W.Disneye je velice podařený. Je vidět , že toto studio se orientovalo na pohádky, a ty jak dobře víme, končí happy-endem. Dobře zvolení herci, nádherné kulisy a hezká přírodní scenérie, to vše je plusem tohoto filmu. Naivita a nereálnost tohoto příběhu je zase druhá stránka. Poučení z tohoto filmu? Myslím, že v současné době by bylo opět zapotřebí nějakého Robina Hooda, jako ochránce občanských práv, aby nynější vláda neokrádala celý náš národ. Jenom mám obavu, že tato doba a situace, v které se nalézáme, neskončí happy-endem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další variace na Robina Hooda, pro mě naprosto neznámá s neznámými herci, zato od Disneyho. V jeho podání je příběh tradičně pojatý, ale velice odlehčený, zbojníci vítězí vtipem a čtveráctvím, příběhem doprovází veselý bard, nepadne zde ani kapka krve a ani zlo se nedočká trestu. Výprava a kostýmy jsou tak akorát, není to napínavé ani nějak moc akční, ale pohodově se to sleduje a uteče to rychle jako voda, takže dávám za 3*. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama