Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (644)

Shit 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, ikdyž to neni zrovna nějakej velkofilm nebo něco skvěle propracovanýho, tak se u toho daj skvěle strávit ty 2 a čtvrt hodiny co to má. Hetah Ledger je tady super, sice žádnej pořádnej hereckej výkon nepředvádí, ale výborně se do svý role hodí a hraje přirozeně, ostatní jsou tam jenom pro spestření a moc velkou roli tady nehrajou, snad jen Rufus Sewelll je tady trochu víc vidět a celkem se na tu roli taky hodil. Příběj je takovej dost pohádkovej a občas sklouzává až k naivitě, ale to je spíš ke konci a i když neni celej film dělanej moc vážně, tak to někdy tvůrci přeháněj a vyzní to dost trapně, ale zase jsou výborně udělaný ty souboje, který maj dokonalou kameru a jsou vtipný a v rychlým tempu s netypickou rockovou hudbou, což byl krok k lepšímu a clej film to pozvedlo ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Alan Tudyk, Paul Bettany a Heath Ledger - kombo bavičů které by utáhlo asi jakýkoli film, a s odpočinkovou středověkou komedií o chuďasovi, co to za doprovodu Queen a Bowieho dotáhl na rytíře, fakt nemají problém. Jejich špačkování a gagů, a postmoderního nabourávání představ o tom jak má vypadat historický film mohlo být ještě víc, patos příběhu ke konci už spíš otravuje než aby zůstal jen rámcovou kostrou pro uvolněné vyblbnutí se, ale i tak je to film který i přes minimalitickou náplň zaujme vlastně víc, než většina epických adaptací Krále Artuše. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger ve své druhé nejlepší roli hned po Temným Rytíři. Ale není to on, který upoutal moji pozornost, ale hlavně suprovej Paul Bettany a Mark Addy. Sice zde lze najít dost klišé či poněkud trapných filmových momentů, ale to se dá překousnout a nechat se unášet středověkými souboji a velice sympatickým humorem a zajímavým filmovým stylem. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení...Chytrý a vtipný scénář, povedené zakomponování narážek na moderní dobu, dobrá hudba a několik opravdu kouzelných scének. Herecké výkony jsou správně odlehčené, představitelé hlavních rolí sympatičtí a Shannyn Sossamon navíc neokázale krásná...Tenhle film opravdu stojí za to. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Shannyn Sossamon. Tak debilní film jsem už dlouho neviděl. Že byl jeho úspěch nečekaný, to se vůbec nedivím, protože ten úspěch nechápu. První hodina nuda, nuda, nuda, druhá hodina ještě větší nuda. Kdyby tam nehráli Heath a Shannyn a nezařadil jsem si snímek do výzvy, tak bych u něj asi nevydržel. A tu jedničku dávám oběma svým oblíbencům. Zjistil jsem, že pro Shannyn to byl debut, jenž jí pomohl k dalším rolím. Budiž tedy alespoň tento přínos světové kinematografii. A Heath, ten se stal nesmrtelným díky jiným rolím... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Paul Bettany (Geoffrey Chaucer) si kvůli řvaní během svých scén uhnal laryngitidu. (13_11)
  • Když se Will (Heath Ledger) učí tančit a Chaucer (Paul Bettany) dostane ránu do nosu, tak má poté vatu v jednotlivých záběrech střídavě v pravé a levé nosní dírce. Vata se navíc začala vyrábět až někdy v 18. století. (Terva)

Reklama

Reklama