Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost zoufalý film. Historické reálie jsem neviděl v žádném jiném filmu tak mizerně zobrazené. Příběh je katastrofální. Herci, jako by každý vypadl z jiného historického období. Ledger, Sossamon a Sewell by si zasloužili určitě lepší film. Brian Helgeland se až moc odvázal, a na rozvleklý historický snímek, jsou jediným lákadlem bídně natočené souboje na koních s českými kaskadéry, ale to samé už bylo k vidění dávno předtím, třeba v Princi Bajajovi. 20% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je tento příběh rytíře vyjímka porušující hned několik pravidel. Film odehrávající se ve 14. století převažně v Anglii s výborným trochu revolucionářským příběhem a příjemními herci spolu s pár českými, jelikož se film z velké části natáčel i u nás. Představte si průběh dřevcového turnaje, udatní rytíři na koni se na sebe řítí a publikum z plna hrdla podupává do rytmu skladby We Will Rock You. Tak názorně vypadá celý film. Mix zábavy a historie dává důkaz toho, že legrace je i když ne příliš podle pravidel. Věřte tomu, že mě tento film tenkrát při premiéře překvapil na tolik, že jsem si ho oblíbil a viděl tolikrát, že mě nikdy nedokázal omrzet a navždy zůstane ukotven v mé paměti. --- Natrhnu ti zadek, ty Quasimodo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skutecne povedena komedie. Ano komedie, ne nejakej historickej nebo dobrodruznej film, protoze pokud bych ho mel tak brat, je to jednoznacne odpad, ale jako komedie to je vice nez dobre. Herci jsou takovy prijemni na pohled, vecne se usmivaj, takze to je fajn, ale nejakej uzasnej vykon nepredvedli. Pribeh je hodne spatnej. Vlastne jen dve hodiny turnaju prolozeny nejakejma forkama a romantickejma blbinkama. I kdyz jsou suboje hodne naivni a skoro az pohadkovy a zadnej drsnej stredovek se nekona, jsou diky moderni hudbe a sviznosti dobre. I kdyz jak se vzdycky ty drevce rozmlatily jak naky paratka mi prislo krapet prehnany. Ono je tu vic takovejhle divnejch veci. Syn doskare se hned nauci bojovat a krome toho je ze vsech nejlepsi, okamzite se nauci tancovat, s nejakejch hadru si usije vecerni kostym atd. Navic dobredu je jasny jak to vsechno dopadne. Ale presto jsem byl prekvapen jak ty dve hodky co film ma rychle utekli a ja se vubec nenudil. Hodne dobre 3*. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Někdy je celkem vtipné, když jdete koukat na film o kterém si předem nic nezjistíte a očekáváte něco úplně jiného, než vám je servírováno s výsledkem takovým, že vůbec nechápete, co se to před vámi děje..tak přesně toto se mi stalo u Příběhu rytíře. Očekával jsem historický film a byla mi nabídnuta vskutku příjemná romantická komedie(sice převážně pro naše něžnější polovičky) ve které, si každý najde to své. Romantická linie příběhu byla sice celkem plytká, zato s charismatickým Ledgerem, k Bettanymu nemám slov(to byla jeho exhibice) a jako třešnička na dortu naprosto okouzlující Laura Fraser (v roli kovářky). Sice We Will Rock You a skandující publiku už bylo trošku příliš, ale pokud byl hlavní účel vyloudit na tváři diváka úsměv, tak se zadařilo. Pokud můžu doporučit, vůbec nic od tohoto filmu neočekávejte a jen se nechte unášet na vlně zábavy a nudit se rozhodně nebudete.. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Komediální snímek s akčním akcentem v zatáčkách, jehož slzopudné finále je oproti předchozí srandě tak nevýrazné, že mi ani příliš nevadí. Tolik skvělých herců na jednom místě prostě je zárukou kvality, respektive dobré zábavy, minimálně pro mě. Zejména Alan Tudyk je mi velmi blízký, také bych často lidem ve svém okolí nejraději nakopala nebo jim hodně, hodně ublížila. Prvotřídní konverzačka. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Když se Will (Heath Ledger) učí tančit a Chaucer (Paul Bettany) dostane ránu do nosu, tak má poté vatu v jednotlivých záběrech střídavě v pravé a levé nosní dírce. Vata se navíc začala vyrábět až někdy v 18. století. (Terva)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Karlos80)
  • Film se odehrává během roku 1356, jelikož je zde zmíněna bitva u Poitiers. Geoffrey Chaucer (Paul Bettany) se narodil kolem roku 1340, takže by mu mělo být jen 13 let. (O..O)

Reklama

Reklama