Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Romantický dobrodružný příběh se odehrává ve 14. století a vypráví o touze člověka změnit vlastní osud. Nabubřelejší chvastounskej grc jsem už dlouho neslyšel. Tenhle film, že si na nic nehraje? Ale no tak... nevím co je trapnější - jestli odfláknutost nebo totální nelogičnosti, samozřejmě při tom o co jde především - při turnajích. A Paul Bettany sice občas předvede dobrý vtípek, ale vydávat ho za Geoffreyho Chaucera, to je hodně přes čáru. A to, co tady provedli Queenům, to je přímo zločin proti lidskosti... nebýt fajného záporáka Rufuse Sewella a kvalitního charizmatického prince Jamese Purefoye, je to úplně o ničem. Dejme tomu, že 50%, protože natočené to není nijak zle. Ale Brian Helgeland, scénárista legendárního L. A. Confidential, tady šlápl zatraceně hodně vedle. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brian Helgeland | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Todd Black, Brian Helgeland, Tim Van Rellim | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 41 miliónov $ | Tržby: 117,487,473 $ || Komédia jak má byť. Ukazuje sa tiež, že herci z HW neba nie su vo svojich pozíciách náhodou. Kaliberi jako Heath Ledger majú také široké herecké spektrum, že môžu zahrať čokolvek od blbosti až k šialenosti, a všetko im budete veriť. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příběh rytíře je každopádně příjemnou filmovou podívanou s lehkou zápletkou, který vás lehkým vánkem odvaje do říše humoru. Ano, ač napsal jsem to básnicky, myslím to vážně. Film je lehko stravitelný, nemusí se u něj přemýšlet - vše vám předestele až před nos - a vy můžete jen jíst naservírované porce humoru. Dobrou chuť. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Asi som staromódny, ale modernistické prvky v tomto filme pôsobili na mňa veľmi rušivo. Hudba by sa ešte dala zniesť, ale ultramoderné róby pani Jocelyn, alebo skandovanie pri zápase, či rôzne pomaľované tváre v štýle anglických rowdies - tak to nie ! Ani neviem ,či to bol film pre teenagerov, alebo akčný, alebo .... ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Jednohubka na jedno zkouknutí. Když si člověk odmyslí pseudodojemnou zápletku o tom, jak se krásný mladý muž snaží změnit svůj osud a když překousne fakt, že rytířské souboje jsou jednotvárné a celkem nudné, zůstane vtipná komedie se zajímavými figurkami (téměř celá sebranka okolo hlavního hrdiny). Zkrátit by taky neuškodilo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Herec, který hrál mladého Williama (Leagh Conwell) má jinou barvu očí než dospělý William (Heath Ledger). Režisér Brian Helgeland nechtěl, aby mladý herec musel nosit barevné kontaktní čočky. (Karlos80)
  • Gelderland zmiňovaný jako místo původu "sira Ulricha" (Heath Ledger) je skutečná provincie Nizozemského království, jejímž hlavním městem je Arnhem. (Chufu)

Reklama

Reklama