Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Reziser Sergio Leone je znamy tym, ze rad nechava sceny natahovat dlhymi zabermi na tvare bez dialogov, pripadne nechava v pozadi bezat napinavu hudbu, v tomto pripade to bolo spojene s tykajucimi hodinami alebo je hrobove ticho a divak sa ma stopercentne sustredit na to, co sa tam vlastne ma stat, alebo kto ma co v plane. Vo chvili, ked sa na scene objavi Terence Hill sucasne s veselou hudbou Ennia Morriconeho som si uvedomil, ze sa divam na westernovu komediu a nie na westernovu dramu typu TENKRAT NA ZAPADE (1968) od toho isteho rezisera. Opät ako pri mnohych filmov urobila hudba Ennia Morriconeho film lepsim, nez bol, pretoze ta melodia nemala chybu. Neviem, ci bol problem v scenari alebo v com, ale na to, aby som mu dal 4 alebo 5* by ma to muselo viac bavit a bolo tam zial par nudnych chvil... 02.09.2010 ________ Terence Hill - (Nikto / Nessuno) +++ Henry Fonda - (Jack Beauregard) +++ Jean Martin - (Sullivan) +++ R.G. Armstrong - (John) +++ Karl Braun - (Jim) +++ Leo Gordon - (Red) +++ Produkcia: Sergio Leone +++ ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Blejskáš se jak dveře od bordelu !! Na 10 mil tě každej pozná !!" ;) Jediný dokonalý dílek této nepříliš pohromadě držící schizofrenické spaghetti skládačky stvořil génius Ennio Morricone, zde ve špičkové formě, jedním ze svých nejlepších soundtracků vůbec, především jejíž rozjásaně odlehčená složka mě naprosto fascinovala !! Duo Terence Hill, Henry Fonda se překonává, upřímně jsem nečekal, že si zrovna tito dva machři až tak parádně navzájem sednou, nicméně dál už je to poněkud horší.. Faktem je, že tento paradoxně až převycizelovaný snímek režisérů Tonina Valerii a legendárního Sergia Leoneho nezapře snahu o jakousi netypičnost a svěžest, což jen kvituji, leč nevyhne se hluchým místům.. A zejména si stále nejsem jistý, jak si užít tu polovičatě provedenou závěrečnou scénku Fonda vs. všichni ostatní.. Ne, že by mi ten mix (sebe)parodie a pocty klasickým westernům vyloženě neseděl, jen se mi právě v té odlehčené komické poloze zdál tento jedinečný kousek neskutečně křečovitý.. [ Dabing 6/10 ] Příjemná, kupodivu devadesátková, záležitost Golem Filmu s typickým spojením Hill, Trávníček. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukl kvůli ústřední melodii od mistra všech mistrů Ennio Morriconeho. Hudba ve snímku sedí stejně dobře, jako cigán ve vězení. Vše ostatní už ale nijak dechberoucí není. Samozřejmě, dva ústřední borci hrají jako o život a přitom je v sázce život pouze Henryho Fondy. Příběh mě totálně nechytil za srdíčko. Je takový chaotický, komplikovaný a divný. To, že to měla být komedie, jsem si až po zhlédnutí přečetl zde. Líbilo se mi pár střílecích scének, úvod, pohodová atmosféra a závěrečné postesknutí nad starými časy. Pod 3 * si netroufnu zajít, i když si na závěr postesknu i já. Leone uměl vytvořit ve všech směrech lepší westerny. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Spageti western měl dvě etapy – klasický špageťák symbolizovaný zejména filmy Sergia Leoneho a pozdější westernové taškařice symbolizované jmény Spencer – Hill. Tento film stojí přesně na rozmezí, staré dobré špageťáky tu zastupuje Henry Fonda, komedie Terence Hill. A tak tu máme vedle sebe typicky leoneovskou pomalou napínavou scénu, kdy se Jack Bouregard chce nechat oholit, a typické spencerovsko-hillovské fackovačky. Vše kupodivu ve vzácné symbióze. Musím říci, že i po šestém zhlédnutí se mi tento nostalgický western, kdy se v osobě Jacka Bouregarda loučíme se starým Západem i celým žánrem klasického špageti westernu, zdá velice podařený. A hudba Ennia Moriconeho, to je ta pověstná třešnička na dortu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem černá ovce stáda, ale hodně váhám mezi dvěma a třemi hvězdami. Víte, potíž tohoto westernového eposu je a) jeho délka, b) s délkou související nudný děj, v jehož vláčném tempu se toho děje asi tolik, co na schůzi v parlamentu, a c) ne zrovna elegantní balancování na hraně vážnosti po vzoru postavy Henryho Fondy a praštěnosti dřevěným klackem Terence Hilla. Záchranným plynem pro mě byly Morriconeho hudební variace, uhlazená kamera a několik málo scén zralých jakoby mávnutím kouzelného proutku na hodnocení nejvyšší. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel 9 týdnů v Americe, 5 týnů ve Španělsku a 3 týdny v Itálii. (Hennes)
  • Nessuno (Terence Hill) ve filmu jí fazole. Terence Hill měl rád fazole i v soukrém životě. (Redyx1)

Související novinky

Reklama

Reklama