Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to byl film téměř o ničem a nebyla by to ani urážka, protože film z hlavy hodně rychle zmizí a nevzpomenete si na žádný výraznější moment. A ačkoli mne dojemné scény nechávaly chladným, tak musím uznat, že Foster a Harrelson to zahráli bravurně a jedná se zase jednou konečně o neokoukané téma. Sice bych si to podruhé už nejspíš nepustil, ale bezprostřední pocit po shlédnutí byl víc než dobrý. 70% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní drama postavené na skvělých hercích a silném příběhu. Ačkoli film ukazuje truchlení a smutek všemi možnými způsoby, pořád je to tak střízlivé, jak jen to jde a žádné tlačení na emocionální pilu se nekoná. Z hereckého ensemblu mě nejvíce překvapil Ben Foster, kterého si pamatuju snad jen jako okřídleného X-mana, v roli otřeseného vojáka předvádí neuvěřitelný výkon. Za poslední dvacetiminutovku bych nejradši přidala tu pátou hvězdičku, ale zatím mi do ní pořád něco chybí. ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Američané se opět vrací k traumatům ze svých nekonečných a často i prohraných válek... Člověk by si řekl, že se ze všech těch zbytečných masakrů poučí... Ale oni stále posílají své syny bojovat do zemí, o kterých ani nevědí že existují... Hrdě, z vlajkou vyvěšenou na svých předměstských baráčcích s bíle natřenými laťkovými ploty... A pak se diví, když synek nazpět dorazí v dřevěné bedně... Zajímavý film, psychologicky silný, s hlavním hrdinou, vracejícím se z války a jenž se snaží opět začlenit do společnosti... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice pomalé a možná až zbytečně utahané drama o vojácích, kteří mají nepříjemný úkol donášet zprávy pozůstalým po válečných obětech. Pár scén má tu správnou, dramatickou sílu a Foster s Harrelsonem, jsou vynikající, ale ty dvě hodiny jsou až zbytečně pomalé a film toho v rámci příběhu mnoho nenabízí. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Byť viac sústredený na to "messengerovanie" tak dám aj za plný. Ničmenej, ide o veľmi depresívny film. Smútok rodín, ktoré kvôli vojne stratili niekoho zo svojich blízkych a smútok samotných "poslíčkov", ktorí sú jednak vystavení neľahkej úlohe oznámiť pozostalým smutnú novinu a jednak sa potýkajú s vlastnými "duchmi", ktorých nechcene získali počas služby vlastnej krajine a ktorí ovplyvňujú ich súčasné životy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama