Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georges a jeho žena Gisele adoptují alžírského chlapce Michou. Georges však o jeho původu neví, protože by ho nikdo nepřijal. Gisele chlapci upraví jméno, obarví vlasy a vydává ho za Francouze. Michou si otce rychle získá a ještě pomůže zachránit rozpadající se manželství. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velmi poučný snímek o xenofobii k islámu. Nenávist vůči těmto lidem může být cílená a to hlavně z opatrnosti, ale když se jedná o dítě z dětského domova? Ruku na srdce, kolik lidí by si ho vzalo domů do výchovy a přitom tolerovalo jeho náboženské zvyky? Citlivý námět rozpracovaný do odlišnosti názorů mezi manželským párem. Samozřejmě nejde jen o ně, i okolí dá o sobě patřičně vědět. Trochu jsem čekal více umělečtější zpravování, ale musím uznat, že toto je taktéž vcelku povedené. Střet názorů na všech frontách a uprostřed malý chlapec obarvený na blond, aby nebyl jeho původ znatelný. Film může u někoho rozšířit obzory, u někoho naopak prohloubit vztek. Každopádně se tímto způsobem upozorňuje na určitý problém, který by neměl zůstat bez povšimnutí. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Takové malé pohlazení na duši. Snímek o malém Alžirském chlapci a jeho bráchovi a o jejich nelehkém bytí v podmínkách ne úplně seriózním jejich náboženství. Mladší pojmenovaný jménem "Michel" je na tom o chloupek líp, dostane se do dobré rodiny, která ho má ráda, vychovává ho, stará se o něj ... navíc ho chce přijmout za vlastního. Ne nadarmo říká sociální pracovnice, ať si chlapce nenechá přirůst k srdci ... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film sa chvíľu hraje na drámu o malom opustenom synovi imigrantov a inokedy zase na komédiu o snaživom ale jednoduchom otcovi. Toto spojenie mi nesadlo. Plno línií filmu, ktoré sú rozpracované a nedokončené, a koho si Georges vybral ako objekt svojej túžby, bolo celkom scestné. Záverečné zmierenie a protirasistický záver ma ale celkom potešili, keby to nebolo melodramatické, bolo by to naozaj dobré. –––– To je tvoj brat? Tak sa rozlúč a ideme. ()

Hisnuklusi 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film v kterem dominuje Depardieu. Viděno zcela náhodou v televizi. Upoutalo mě to hlavně proto, že jsem nějak nevěděl, o co tam vlastně jde a taky díky již zminovanému Depardieumu, který prostě od první až do poslední chvile filmu neuvěřitelně bavil každým slovem a pohybem. Nakonec se z toho vyklubalo vážně milé a i docela chytré dílko o toleranci a netoleranci. Velmi civilní pojeti, což se mi taky hodně líbilo a napěti třeba i ohledně toho, jak se vlastně víceméně netolerantni, nevlastni otec postavi k tomu, že syn ktereho si tak oblibil, je arab. Zajimavost pak je, že mi ten film připadal, že je minimálně 20 let stary a ono je to z roku 2007. To jsem fakt čuměl. Ještě na závěr, někdo tady psal, že by se měl Gerard soustředit na jine typy filmů a to je podle mě pěkná blbost, tohle je víceméně umělecká tvorba a právě takove filmy, by podle mě jeho karieru mohli nakopavat ještě dal. Ještě bych vypíchl super soundtrack seskládaný z krásných francouzkých písniček. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francuzsku kinematografiu mam od tvorby Truffauta a Luc-Godarda dost rad. Tuto sa predstavuje vyborny Gerard Depardieu v roli otca, ktoreho rodina si adoptuje akehosi moslima. Chvalim herecke koncerty pana Gerarda Depardieu, Nathalie Baye. Dokonca sa vo filme mihne aj Mathieu Amalric /Quantum of Solace/. Vyborny pocin, vrele odporucam. 85 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle skutečné události. Michoua žil po uvedení filmu v Paříži. (Tejkina)

Reklama

Reklama