Reklama

Reklama

Pochmurná Paříž blízké budoucnosti je městem plným zločinu. Profesorka Brügenová se snaží zachránit život své dcery po těžké autonehodě - a to i za cenu manipulace s jejími vzpomínkami a sny. Policista Hoffman přišel o ženu a parťáka při přestřelce a touží po odplatě. Horečné pátrání jej vede ke klinice profesorky Brügenové, která skrývá nebezpečné tajemství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (72)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, tohle je povídka do Krajních mezí, s celovečerákem to nemá nic společného. To noirové ladění je sice hezoučké, ale falešné jako Star Trek pro teenagery. Zdlouhavé, zbytečné záběry, zbytečné postavy, postavení kamery jako ve videohře. Jistě, námět o zálohování vzpomínek - možná to někomu, kdo nečetl Ijona Tichého od Stanislawa Lema přijde originální, ale mně ne. Naroubovat to na rádoby špionážní historku je sice hezké, to diváky láká, ale v tom případě je potřeba vyvarovat se nelogičností a něco víc prozradit o světě, v němž hrdinové žijí, pravidlech, a koneckonců i charakterech postav. Tohle je jen načrtnuté jako komiks, kde taky podrobnosti nehrají roli, a noir to spíše zneužívá, než nabízí. Ono by to moc rádo bylo jako Renesance, ale tam byl propracovaný děj s nějakými zvraty a propracovanější prostředí i vnitřní zákony příběhu. Btw, a stejně furt nevím, co znamenalo 7/4. Jizvy, ano, ale proč? ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Aj napriek mnohým negatívam snímku som sa nedokázal ubrániť pozítívnemu pocitu z pozerania naň. Budúcnosť je tu ukázaná a vykreslená len v nepatrnom množstve a divák spočiatku ani netuší, že je z budúcnosti....akciu vlastne tvoria len dáke naháňačky a tuším dva súboje na päste...( a najmä tá v závere sa mi páčila ), čiže vlastne nič moc...ale zato má to svoje neopísateľné čaro a ako som už býval spomenul moje pocity boli vcelku pozitívne. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Sci-fi prekvapko z Francuzka, ktore by bolo prekvapenim este vacsim, keby nebolo tak okato podobne Spielbergovmu Minority Report. Podobne vizualom, zapletkou, dobov a priestormi, ci mnohymi futuro vychytavkami, ktorymi je film presyteny. Ano tych podobnosti je az prilis. Predsa vsak, je to film kvalitny a s vyraznou, vyrazne odlisnou atmosferou. Chrysalis je predovsetkym detektivka. Temna, drsna, odtazita, presne tak ako aj hlavny hrdina. Samotarsky detektiv s kamennou tvarou a dokonalou kondickou, ktoru aj vyuzie v par tvrdych kontaktnych subojoch do ktorych sa dostane pri honbe za vrahom (choreograf z Bourne Identity). Dobre fungujuci, celkom spletity pribeh bez problemov tiahne dopredu a to aj vdaka nadstardartnym hereckym vykonom. Potesia niektore naozaj skvele vizualne vychytavky a zvukove efekty (niektore audiovizualne stimuly su naozaj intenzivne). Nakoniec, ani ta okata podobnost s MR mi nebranila, aby som si film paradne uzival. Na druhu stranu som si ale stale bol vedomy toho, ze ona vizia blizkej buducnosti je mi veeeelmi povedoma. Jednoznacne vsak odporucam. (7.2/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Prostředí 7/10/// +námět, osobní souboje a brutalita, svět Paříže budoucnosti, Mélanie Thierry -zpracování scénáře, nudné dialogy a slabší místa, slabší hudba/// Chrysalis se hodně podobá seriálu Dům loutek. Jde tu o něco podobného, alespoň svojí základní myšlenkou a ta je zabalena do mrazivého krimi thrilleru blízké budoucnosti. Potěší sledování drobných detailů města, aut, budov a okolí. Už méně potěší rozvláčné tempo, které je i na 90 minut hodně znát./// Celkem 45%/// ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Tato francouzská sci-fi kriminálka mě nalákala právě na tu kombinaci. Nápad byl zajímavý, ale to provedení hodně pokulhávalo a zklamalo, Věřím, že víc než na příběh se soustředili na výpravu a vizuální efekty. Což na mě působilo jen chvíli, než se většina futuristických věcí a kulis začne opakovat pořad dokolečka. Občas byla zajímavá kamera, ale většinu stopáže jsem se nudil a ani vyústění mě nepřesvědčilo, tak dávám jen slabé 2hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jediné vozidlo, které se ve filmu objevuje, je koncept coupé Renault Talisman z roku 2002. Narozdíl od jeho elektromotorové filmové verze byl zamýšlen jako čtyři a půl litrový osmiválec do V. (Saur.us)

Reklama

Reklama