Reklama

Reklama

Ten kluk

  • Česko Chlapec A (festivalový název) (více)
Trailer

Eric Wilson vychází po mnoha letech z vězení pro mladistvé a pod jiným jménem se pokouší začít nový život v tichém městečku poblíž Manchesteru. Pomáhá mu v tom sociální pracovník Terry, jenž pro něj najde práci a je nablízku, kdykoli Jack potřebuje podporu. Naivní, citlivý a otevřený mladík, který strávil dlouhé roky v izolaci, se snaží zorientovat se v prostředí, jež je pro něj zcela cizí. Nachází si kamaráda Chrise i přítelkyni Michelle a vrhá se do nového života s nadějí a ochotou vyhovět všem jeho nárokům. Zvládne nástrahy dospělého světa a dokáže se ubránit stínům vlastní minulosti? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film výborně pracuje s tajemstvím. Dlouho před námi skrývá hrdinovu minulost a nutí nás se ptát, co je to vlastně zač? A kým byl? A může před tím utéci? A podobně. Režisér John Crowley jednak našel velmi dobrý klíč k uchopení látky, ale hlavně všechno vsadil na neznámého začínajícího Andrewa Garfielda, jehož herecký výkon je natolik přesvědčivý, že už jen kvůli němu stojí za to film vidět. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl nějaký úplně jiný film, nějakou hloupou, nudnou, klišovitou vyprávěnku o nějakém chudáčkovi kriminálníčkovi, který se vrátí z basy a diví se, proč ho lidi nemají rádi, a se kterým bych snad měl (aspoň jsem měl ten pocit) podle autorů filmu sympatizovat, což je zcela "pod mou rozlišovací schopnost", protože dotyčný, a spolu s ním i většina ostatních postav, je opravdu velice nesympatický, a chová se jako idiot. Jediné, na co se dalo dívat, byly flashbacky do jeho dětství, ale ty zabíraly jen asi pětinu filmu. Takže někdo mi prosím vás, pošlete ten pravý "Boy A", kterého tu tak vychvalujete, dík. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je skvěle natočený, zahraný... ovšem jak velmi násilně tlačí diváka k sympatizování s hlavním hrdinou (a při vykreslování jeho charakteru ako by 14 let vězení nehrálo roli), je naprosto nevhodné a místy mě to vyloženě iritovalo. Vše je tu v pořádku - možná jen odhadnutelnost děje místy vadí -, ale nepřirozená manipulace s emocemi je tu vážně za hranou. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Další z výborných dramat, které jsem v poslední době viděl. Nemůžu si pomoct, ale tento jednoduchý příběh mě naprosto dostal, současnost, stejně tak jako vzpomínkové flashbacky, jdou ruku v ruce k sice trochu očekávatelnému, přesto velmi vhodně zvolenému závěru. To vše je navíc doprovázeno stylově nesrozumitelným britským (irským?) akcentem. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vezměte hromádku malých, ale osobnost formujících dílků a složte je do celku - rozmnoží se na hromadu neštěstí... přesně takový osud byl připraven pro Erica - zasloužila se o něj především nejbližší rodina - jaké to musí být, vracet se do domova, kde tě nemilují, kde nemáš zastání před zlým světem, z nelásky a lhostejnosti podvědomě utíkáš pod ochranu ještě většího zoufalce, než jsi sám, s ještě větší nenávistí v srdci. A i když se zázrakem zvedneš z prachu a výčitek, zase je strach hlavním pocitem, vstáváš i usínáš s otázkou, kdy tě minulost dožene a přes všechno, co ti namlouvají, víš, že ten pravý trest přijde ve chvíli, kdy konečně začneš žít. A já, z pozice diváka a svědka teď nevím, jestli zaslouženě, jistě, každý má dostat druhou šanci, jinak to však budou vidět rodiče mrtvé dívky... Velmi dobře je do příběhu zakomponována i druhá linie, která potvrzuje, že dětství jen napůl po sobě zanechává vztahové vzduchoprázdno. Hezký a zároveň i krutý film, stejně, jako sám život. Výborní Andrew Garfield a Peter Mullan. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • V 56. minutě, když se Terry (Peter Mullan) vrací domů a najde svého syna spát na gauči, je slyšet komentář z dostihu, který v dabované verzi jmenuje koně Lady Anne, Koran a Grifel. Jsou to jména ze slavné deskové hry „Dostihy a sázky“. (Dvojirakri)
  • Boty, které Jack/Erik (Andrew Garfield) dostane na začátku filmu od kurátora, jsou Nike Air Max 90 - Escape v barvě natural/black-greenend brown. (FFilipCZ)
  • V jednej z retrospektívnych scén sa mladí Eric a Philip hrajú na Spider-Mana, vystreľujú imaginárne pavučiny a predstierajú let pomedzi mrakodrapy. Herec stvárňujúci dospelého Erica, Andrew Garfield, si neskôr zahral Spider-Mana vo filme The Amazing Spider-Man (2012). (tomashrabek)

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Reklama

Reklama