Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1836 vzdoruje v bitvě u Alama hrstka Texasanů mnohonásobné přesile mexického vojska. Všichni vědí, že nemají nejmenší šanci přežít, přesto se dobrovolně rozhodnou statečně bojovat do posledního muže. Až na jednoho z nich, který před bitvou ujíždí pryč. John Stroud (Glenn Ford) ale není zbabělec prchající do bezpečí. Dostal úkol ochránit rodiny obránců Alama. Na jejich farmy však přijíždí pozdě, najde je pusté a vypálené. S nálepkou dezertéra a zbabělce, který musí čelit všeobecnému opovržení, se vydává pomstít zavražděné. (rikitiki)

(více)

Recenze (11)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

John Stroud jako jediný přežil peklo v Alamu a jediný vyvázl díky domluvě, podle které měl ochraňovat rodiny svých spolubojovníků, však prohnaný bandita se svými nohsledy, kteří odmítli hájit barvy kohokoli, byl rychlejší a Stroud se shodou náhod dostane do jeho blízkosti, jak jej porazit a přesvědčit ostatní o svém vlastním hrdinství a přesvědčení, o tom, že není zbabělec..?! Příjemný western na nedělní odpoledne. ()

azumi 

všechny recenze uživatele

Pěkné, takový neobvyklý pohled na hrdiny z Alama. Z pevnosti se po losování s přáteli, rozhodne odejít jediný muž a to proto, aby ochránil svou rodinu a manželky ostatních v blízké vesnici. Najde je však mrtvé a všude je považován za zbabělce a dezertéra, i přesto se pustí za svojí malou pomstou za vrahy. Jeden z nejlepších westernů, co jsem měl možnost vidět... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Budd Boetticher /Behind Locked Door, Killer is Loose, Seminole/ natocil genialny western - perfektny Glenn Ford musi presvedcit divakov o tom, ze nie je zbabelec, ked uteka z boja. Ma totiz na praci isty ukol - aky, to si mu si uz divak zistit sam, najlepsie pozrenim filmu. Kazdopadne takto si predstavujem mimoriadne kvalitny western - prestrelky, uhanajuce kone aj s vozmi ci kocmi ci co to bolo, Indiani, snaha presvedcit divakov, ze utewk z boja nie je zbabelost, lebo je tam este dalsia praca ........ Najlepsie westerny sa podla mna tocili v 40. a 50. rokoch, absolutny masaker : 100 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Muž z Alama je příběhem člověka, který na sebe dobrovolně vzal nálepku zbabělce, aby přitom neochvějně šel za pomstou a na pomoc těm, kteří ho potřebovali. Film ale ztrácí hlavně v bojových scénách, které jsou nechtěně komické. Můžou za to všemožné nevěrohodné pády a skoky, kdy umírající bojovníci vypadají spíš jak gymnastické družstvo cvičící parakotouly než jako smrtelně ranění muži. _____ Motiv pomsty navíc působí jen jako chabá zástěrka, protože se nezdá, že by hlavní hrdina svoji ztrátu vůbec nějak prožíval. I přes slibné motivy (lynčování, změna názoru na "zbabělce", když se jeho hlavní odpůrce dostane sám do stejné situace nebo mexický sirotek v komunitě Texasanů prchajících před mexickou armádou) působí film příliš ploše a odbytě. /23. 7. 14./ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl trochu obavy, protože mnoho westernů, které se odehrávají v Mexiku a popisují jejich válečná střetnutí, mě často zklamou a příliš nebaví, avšak The Man from the Alamo mě začal brzy bavit nejen svým příběhem a charaktery postav, zejména Johna Strouda, ale také prostředím, v němž se odehrával. Díky kratší stopáži pak western nemá možnost začít nudit a to je důvod k pěkným 4*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Podľa správy Hollywoodskeho reportéra zo septembra 1952 utrpel Glenn Ford počas natáčania zlomeninu troch rebier, keď ho hodil kôň o strom. Natáčanie tak muselo byť prerušené na 5 týždňov. (Dale)

Reklama

Reklama