Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Před každým Skarsgårdovým pohledem jsem se krčil jako malé děcko zahnané do kouta - takového drsňáka jsme tu letos ještě neměli, a vzhledem k tomu, že konec roku je na spadnutí, už ani nikdo lepší asi nepřijde... Super herci, 100%ní thriller a šikana ála Funny Games USA od začátku až do konce! P.S. První místo v TOP 10 nejefektivnějších využití sklapovací pasti na medvědy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Se smutkem v očích vyjadřuji lítost nad tím, že Strašáci se za čtyřicet let neposunuli ani o krok blíže k civilizaci, těch pár nepodstatných novinek nabalených na původní kostru žádný úžas v očích také nevyvolalo a pokud bylo důvodem natočení remaku něco jiného, než to, co cudně vykukovalo z velikostně nevýrazného oděvu Kate Bosworth, tak to tak úplně nevyšlo. Pokud však někdo dosud nezakopl o originál, tak se alespoň přiučí něco o tom, kterak zodpovědně chránit svůj majetek před zájemci o prohlídku domu v době nočního klidu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže "překvapivě" sračka největší ... jeden z nejhorších remaků exploitačních klasik. "Čistý", načančaný, žádná psychologie postav, celej film nuda, špatný budování atmosféry, postavy otřesný .. a vůbec Peckinpanově majstrštyku, výkonu herců jako Dustin Hoffmann a Susan George to prostě nesahá ani po kotníky!!! Prostě mne to naprosto urazilo, to není ani horor, na konci trochu akce. Špičková je hudba z původní verze, příznivci klasiky z roku 1971, ani se nemusíte obtěžovat ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Tak som ich dostal všetkých." Prekvapivo dobrý remake. Ono treba dodať, že originál z roku 1971 je síce kultovka a základ hixploitatonu, ale vždy ma trochu nudil a dosť bodov navyše som mu s prižmúrenými očami dal skôr za zásluhy voči môjmu asi najobľúbenejšiemu hororovému pod-žánru, než za to, že by ma Pekcinpahov film extrémne oslnil a nadchol. Preto som k remaku nepristupoval s dešpektom. A vyplatilo sa, možno práve nižšie očakávania sa postarali o to, že som bol spokojný. Je to obstojné, solídne remeslo s uchádzajúcim kastingom. Po audiovizuálnej stránke je film spracovaný profesionálne, ale chýbala mi lepšia práca so zápornými postavami. Tie sú tu pomerne normálne a necítite voči nim takú nenávisť, aká by bola vzhľadom na zápletku nutná. Na nič sa nehrajme, je to drsný žáner a v tomto smere to potrebovalo viac pritvrdiť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak zase asi půjdu proti většině. Režisér velmi solidního dramatu Nic než pravda Rod Lurie totiž dokonale zvládá budovat atmosféru. Ač se na plátně až zase tolik neděje, jeho navození konfrontace balíkova, kdy místní otáčí každý dolar a párečku z blyštivého světa Los Angeles, je povedené a velmi slušně gradující. Vidláci je berou jako vystudovaného, rozhazovačného pisálka z Hollywoodu a stále nejen tělem provokující krásku, která ovšem dala přednost velkému světu. Nyní se vrací na místo činu, a hned druhý den jim začne dělat společnost tesařská parta ožralů a lenochů. Manželé si opět zvykají na vesnické pořádky a scénář se minimálně dostává do úzkých (bacha, spoilery: nesedí nicméně skutečnost, proč Amy svému Davidovi o znásilnění neřekne, proč mladou dívku přitahuje retardovaný muž a proč pak právě jeho vezmou manželé k sobě domů, když se můžou vrátit do města, případně ryze americký skok „z pisálka neohroženým bourákem“). Těch otázek je pravda docela dost, nicméně vše bez větších zádrhelů směřuje k brutálnímu útoku rozběsněných vesničanů. Už původní film Sama Peckinpaha nepatřil k těm, které si měl divák užít. Neviděl jsem ho, za což jsem vlastně rád. O to víc jsem si remake užil. Zneklidňující studie násilí se dostavila měrou vrchovatou, čemuž pomáhají i samotní herci – záporák Alexander Skarsgård nebo uvěřitelná manželská dvojice James Marsden a Kate Bosworth. Téhle thrillerové jednohubce prostě tluče srdce.. divákovi po některých scénách jakbysmet!! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně v hospodě se jako "pravý" Budweiser objeví i české pivo Budweiser Budvar. (Indy21)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Zaměstnání hlavního hrdiny se od originální verze filmu liší. Z matematika se stal scenáristou. (Conspi)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama