Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $18,432,000Tržby Celosvetovo $18,550,000║ Režisér Richard Donner týmto dobrodružno-fantasy filmom dokazuje svoju všestrannosť a zručnosť. Príbeh je jemne obohatení s fantasy prvkami, kde ide o premenu medzi dnou a nocou v podobe muž-vlk / žena-jastrab, dej výborne dokresľuje vizuálne poňatie a taktiež hudba. /95%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I sexuolog Zvěřina by vám potvrdil, že nejhorší je mít s kým, ale nemít jak. Zhrzený Biskup z Aquily vymyslel vskutku dokonalou kletbu (obzvláště palčivou pro Navarreho, který má dva ptáky), ale co zmůžou úklady proti opravdové lásce.. Powellovy syntezátory mě nechávaly absolutně v klidu (na rozdíl od pážecího sestřihu Brodericka) a občas i nápaditě podkreslily děj, takže pokud jste sokolník, milovník střelby z kuše či beznadějný romantik, nebude žádným překvapením, když vám Ladyhawke usedne na rukavici. Pokud však nic z toho nejste, vidím to spíš na vlka.. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemná fantasy, u které trochu zamrzí příliš infantilně pojatá postava M. Brodericka, co film sráží do kategorie s nálepkou "pohádka pro děti". Tolik vychvalovaná hudba mě osobně vyloženě s*ala, ničila atmosféru a místy rvala uši. Michelle Pfeiffer byla jako vždy až étericky krásná a R. Hauer v roli rytíře Navarra také odvedl přesvědčivý výkon. Zkrátka slušný nadprůměr pro děti i dospělé, škoda té moderní, absolutně nevhodné hudby. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní fantasy od Richarda Donnera s Michelle Pfeiffer. Celý film doprovází syntetická 80ková hudba, což je u středověké fantasy dost neobvyklé. Sledujeme zde tragický osud dvou milenců, kteří jsou prokletí. Tuto kletbu se snaží celý film zlomit a porazit zlého biskupa. Není to špatné, akorát mi přišel film zbytečně natahovaný. "Podívej se na nás!" ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Má to své kouzlo, dokážu pochopit to nadšení kolem a průlom v kariérách Michelle i Rutgera. Ale osobně docela trpím, protože pohádkovost u mě zabíjí naprosto nevhodný soundtrack a účelové exteriéry. Samozřejmě, v potaz neberu už tak dost komický dabing, kde pod vedením Trošky září jeho hvězda z nejmilejších - Pomeje ;) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Jestřáb, který si ve filmu zahrál, se jmenuje "Little Pasta". Během produkce ale zemřel, proto je mu film věnován. (HappySmile)
  • Natáčení probíhalo od 2. srpna 1983 do prosince 1983 v Itálii. (ČSFD)
  • Režisér Richard Donner chtěl původně obsadit Rutgera Hauera do role zlého kapitána gardy, zatímco do role Navarreho obsadil mladšího herce Kurta Russella. Hauera tato role ale nezajímala a vyjádřil zájem o hraní Navarreho. Když Russel pár dnů před zahájením hlavního natáčení od filmu odešel, dostal Hauer jeho roli. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno