Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Othello 

všechny recenze uživatele

Ta moje paměť nespolehlivá zase věděla nejlíp. Z dětských let si Jestřábí ženu pamatovala jako šeptavou, osudově temnou a atypicky brutální podívanou. Temnou a šeptavou nejspíše kvůli mizerné kvalitě naší VHS kopie a zbytek dojmů byl patrně ovlivněn tím, že po celém filmu zbyly v hlavě hlavně svérázné scény přeměn a hlavně osudově gotický závěr. V tom najednou utichnou příšerné syntetizátory i nesnesitelný Broderick a do chrámové ozvěny zní jen třískání těžkých mečů a dopady kopyt na kostelní dlažbu. Přičemž tenhle téměř nemluvný závěr trvá snad dvacet minut. Stejně tak zde i po letech funguje tragická postava záporného biskupa, který zaprodal svoji duši Ďáblu z důvodu chorobné sžírající lásky, nikoli kvůli světovládným ambicím či něčemu takovému. Obecně ta obrovskost lásky v tomto filmu je úctyhodně funkční nato, že z podstaty zápletky obsahuje minimum společných konvenční scén projevů citů. Škoda přeškoda, že to musíme sledovat z pozice užvatlaného kapsáře skrze kýčovité a scénické výjevy a hraje do toho to, co do toho hraje. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skutočne vynikajúci príbeh, perfektne obsadený (Broderick, Hauer, Pfeiffer), zrežírovaný (Donner), zabalený do úchvatnej výpravy a kostýmov a mohol byť aj dojímavý keby mi struny pána skladateľa zazneli hlbšie v ušiach. Už sa mi dávno nestalo, aby mi nesadla hudba vo filme. Teraz rozmýšľam, či som mal vyčistené uši, alebo nie. 80% - 4* ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená rozprávka (za mňa najlepšie vymyslená/odprezentovaná kliatba) pre statočné deti so skvelým castingom. Rutger Hauer dokázal svojím postavám dať vždy niečo navyše. Teda do určitej doby a veku. Michelle Pfeiffer dodala krásu, krehkosť. Dokonca aj mladému Broderickovi postava dosť sadla. Nostalgické spomienky z čias ZŠ dodávajú bonusové %. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nádherně ponurá pohádka z patřičně temného středověku, dojemně hrdinská i romantická. Její fantazie létá na křídlech jestřába a disponuje vlčími tesáky. Vypráví o krutém prokletí, které nezná slitování ... a o oddané lásce, která každý den čeká na kratičké okamžiky střídání dne a noci, třebaže jsou pro ni nanejvýš bolestné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $18,432,000Tržby Celosvetovo $18,550,000║ Režisér Richard Donner týmto dobrodružno-fantasy filmom dokazuje svoju všestrannosť a zručnosť. Príbeh je jemne obohatení s fantasy prvkami, kde ide o premenu medzi dnou a nocou v podobe muž-vlk / žena-jastrab, dej výborne dokresľuje vizuálne poňatie a taktiež hudba. /95%/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Melodie, na kterou Isabeau a Phillipe tancují ve stáji, je italský tanec ze 14. století jménem "Trotto". Film také obsahuje renesanční kousek od Johna Dowlanda. (HappySmile)
  • Poté, co Filip (Matthew Broderick) odejde do stáje s Isabeau (Michelle Pfeiffer), je Navarre (Rutger Hauer) zobrazen, jak běží v lese a přitom se svléká, než se promění ve vlka. V záběru je jasně vidět jeho meč, ale poté, co se střihne zpět do stáje, má Filip meč ve stáji u sebe, ačkoli by měl být spolu s Navarrovým oblečením v lese. (Rattus Rattus)
  • Natáčení probíhalo od 2. srpna 1983 do prosince 1983 v Itálii. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama