Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na studijní stáž do Kanady odlétá mladý gymnasista. Strašně se těší, a ani nevnímá podvědomý strach rodičů, a nejvíce pak své matky. Když se pak daleko „za velkou louží" stane tragédie, obrátí to život všech aktérů tohoto příběhu naruby. Zamíchá jejich osudy, životy, pocity, náladami, i budoucností... Ale nepředbíhejme... Scénář televizního filmu napsala zkušená scénáristka Hana Cielová. Základní zápletka filmu vznikla podle skutečné události, o které se doslechl dramaturg Bedřich Ludvík a vyzval autorku Hanu Cielovou, zda by podle ní nenapsala televizní film. Hana Cielová reálnou situace domyslela a uzavřela do dramatického příběhu, který zasáhne všechny diváky bez rozdílu věku... Po delší odmlce se před kameru České televize vrací Dagmar Havlová. Roli jejího manžela zahraje Viktor Preiss. Jejich syna zahrají hned dva herci - Filip Cíl a Jakub Grafnetr. Jeho přítelkyni hraje Tereza Voříšková. Režisérem je Zdeněk Zelenka. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Warsheek 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by tady výprava pokulhávala, v tomhle případě byla beznohá. Herecké výkony až na pány Preisse a Šťastného nestály za nic. Navíc pro mě osobně malinko zklamání. První třetinu filmu jsem měl pocit, že má přijít něco mystického, nadpřirozeného, což se nestalo. Další silný příběh, kterému podráží nohy velmi slabé zpracování. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Veškrnová a Preiss jsou dobří, ostatně jako vždy. Ale ten scénář! Doják nejnižší úrovně. Neštěstí ohlašuje... kdo myslíte? No jistěěěě, krkavec, kdo jiný? A když přijde katarze, je samozřejmě bouřka. Záchrana přijde v poslední minutě. No kurva, to je originální jak sovětský cirkus. Páááne šiditelííí, páááne šiditelííí... ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Pro mě mimořádně silný zážitek, jelikož vím co to znamená předčasně ztratit nejbližšího člena rodiny. Herecké výkony bez debat skvostné. Dagmar Havlová v nejlepších letech, je vidět že neztratila ani špetku ze svého neobyčejného charisma. A skutečně se není čemu divit, když jí nějaký státník (už ale nevím kdo) nazval nejkrásnější 1. dámou na světě. S Viktorem Preissem tvoří dokonalý pár pro ztvárnění takto obtížné životní zkoušky. Na televizní film hodně dobré a po herecké stránce božské. Tleskám... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Kanadskou noc ČT odvysílala symbolicky den po udělení cen Elsa. A myslím, že má Kanadská noc zaděláno pro rok 2009 na úspěch. Počítají se pořady odvysílané od 1. července 2008 do 30. června 2009. V jednoduchosti je síla. Scénář Hany Cielové je věrohodný. Příběh kompaktní. Od symboliky jmen občanských – Vránovi, přes symboliku indiánských jmen –Jelen, Velký černý pták. Herecky stoprocentní – od rolí studentů (Ladislav Ondřej, Tereza Voříšková) až po epizodku doktora Sváti Skopala. A ústřední dvojice Viktor Preis a Dagmar Havlová excelentní. Hlavně ta proměna pohodových rodičů ve zničené rodiče. Scény po pohřbu nejpůsobivější. Hudba – kapitola sama pro sebe. Den před uvedením Kanadské noci v ČT jsem viděl Hlídače č. 47 a od úvodních tónů jsem identifikoval Jiřího Škorpíka. Jeho podmanivá aranžmá tak působila podobně jako bych si po soundtracku Hooka pustil další williamsovský kousek Sám doma, nebo Jurský park. Jen tak mimochodem, shodou okolností od středy poslouchám denně 4Tet, jehož hudebním producentem je Jiří Škorpík… ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to mělo něco do sebe, bylo tu znázorněný docela problematický téma... člověk by řekl, že se to nemůže stát. Nemluvě o tom, že Havlová to tady hraje naprosto skvěle... Také velmi pochopitelné a nevyhnutelné řešení, které to celkově podtrhlo. Celé to působilo opravdu dojemně, úzkostlivě a velmi rozpačitě a emocí tu bylo ažaž. Skvěle je tu ukázáno, jak ta psychika člověka změní. Nedovedu si představit, že bych byla v podobné situaci. Konec byl smutný a symbolicky pojatý. Moc se mi to líbilo :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Návrat Veroniky Kánské na filmové plátno po 17letech. (M.B)
  • Tvůrci oslovili Dagmar Havlovou a měli štěstí jelikož to bylo v době, kdy uvažovala o návratu k herectví. Námět se jí líbil, takže různé verze scénáře už režisér Zdeněk Zelenka s Hankou Cielovou psal přímo pro ní. (cariada)

Reklama

Reklama