Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsou zde celkem zajímavé postavy, ale celkově to nebylo podáno způsobem, který by mě nějak zásadně dokázal zaujmout. Jako kdyby tady bylo filmové médium na obtíž a já to, že sleduji postavy s odstupem, jsem se k nim skutečně nedokázal dostat. To vedlo k tomu, že se mi nijak nedokázaly dostat hlouběji. ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších filmov, ktoré som v poslednej dobe videl. Trochu (zďaleka) mi to pripomínalo minimalistického The Man From Earth, ktorý je veľmi vysoko v mojom osobnom rebríčku. Kevin Spacey hádam ani nedokáže sklamať a ako čerešnička na torte sa objavuje aj Robin Williams v celkom netradičnej úlohe. Hoci to tak nevyzerá, film dokáže neuveriteľne pobaviť... ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Téměř celou stopáž jsem se výborně bavil, a to díky absurdním situacím a hláškám, které mají potenciál vyvolat výbuchy smíchu. Po dramatické stránce film také funguje, ale už ne tak bezchybně, jak bych si přál. Příběhová mozaika se totiž v druhé polovině začne rozpadat a to především vinou vykonstruovanosti téměř všech linií vyprávění. Korunu tomu všemu nasadil zpackaný závěr, jehož pravděpodobnost se pohybuje ve sférách sci-fi. "Shrink" má však v rukávu jedno trumfové eso - Kevina Spaceyho, který zde podal jeden ze svých nejzdařilejších výkonů (fyzickou i psychickou rezignovanost jsem mu uvěřil od první do poslední minuty!). Tak rád bych dal ještě o něco vyšší hodnocení, ale vinou nedotaženého scénáře prostě nemůžu. 7/10 ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ako sa vyhrabať zo sračiek a nájsť stratenú chuť do života. Klasický feel-good americký film, ktorý mi sadol ako uliaty. Zostal mi po ňom dobrý pocit a to sa počíta. Koniec mi prišiel síce priveľmi rýchly, odbytý a nepravdepodobný, ale čo už. Herci všetci veľmi dobrý, okrem Spaceyho ktorý bol vynikajúci. To predovšetkým kvôli nemu sa oplatí film pozrieť a len kvôli nemu dávam také vysoké hodnotenie. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Je sice pravda, že námět lidských osudů tu již několikrát byl, ale stále je z čeho vybírat, něco už jsme viděli a něco zase ne. Tak to prostě je. Spaceyho hraní se mi líbí a kdyby na konci Americké krásy umřela jeho žena a ne on, dalo by se to s troškou nadsázky považovat za pokračování. Kritiky konce se ode mě nedočkáte, občas je dobře, když film neskončí jen smutně, no ne?:-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama