Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Pomalé, strašně pomalé. Docela zajímavý kriminální příběh, ale zabitý takovou zvláštní rozvláčností a nedůrazem na vyšetřování. Hlavně, že Tommy Lee tak nějak bezcílně chodí sem a tam a občas vidí vojáky konfederace vykládající nesmysly. Drsný je, to jo, ale většinou to byla nuda. 3-* ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones opět nezklamal, film bohužel ano. Po shlédnutí kvalitního traileru jsem byl na film natěšen, ale dostalo se mi pouze zdlouhavého příběhu a vyšetřování vraždy 19. leté prostitutky a 40 let straré popravy černocha v nudném podání. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Taky chudobny, plytky film. Namet bol dobry, avsak ani TLJ nedokaze robit zazraky.. Skoda, malo na to, aby to mohlo byt aj lepsie.. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný tv film, který sází na obsazení prověřených hollywoodských herců. Je to nepříliš povedená detektivka, která se snaží být trošku noir, se špatnou zápletkou a špatně vykreslenými postavami. 40% ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Mrzí mně to, potenciál velký a z ničeho nic jsem zjistil, že se nudím a film je šíleně dlouhý, T.L.Jones je borec a proto ta 1* asi jen jemu, umí udělat film, jen tady se to někde pokazilo a přitom děj byl dobrý, ještě jednou velka škoda.. ()

moudnik 

všechny recenze uživatele

Lidé chybující, lidé tvrdí i změkčilí, stále však lidé, a to lidé z jihu USA, poznačení rasismem i hurikány. T.L.Jones je opravdu tvrdý chlapík, snažící se udržet jakési hranice zákona v kraji závislém na dotacích z filmového byznisu. Moc mu v tom nikdo nepomáhá, tak se činí sám. Hříchy minulosti vylézají na povrch, vyšetřování vražd mladých dívek vázne. Nádherně zahrané, zrežírované i sestříhané. Napínavá podívaná, která diváka pobaví. Hard boiled school, jak se patří. I ta hudba plná jižanského blues a boogie. Paráda. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Trojka s odřenýma ušima. Místy chaotický a trošku nudný a zdlouhavý děj vynahradí (pro jeho fanoušky) T.L.Jones a Goodman. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, nikde sa neponáhľa, dodržuje celý čas svoje pokľudné tempo, aj akčné scény pôsobia tak nejako neakčne, Tommy si zgustol na roli zádumčivého a zachmúreného muža zákona, ani si neviem predstaviť niekoho druhého, kto by to zvládol, ale takéto zádumčivé príbehy šmrcnuté mystériou nemusím, takže 60%. ()

sAreOn 

všechny recenze uživatele

Jonesovi takové role sedí. Poměrně solidní krimi film, který bohužel ruší ty divné snové (opilecké) sekvence s generálem z občasnké války. Dalším mínusem je poměrně rozvleklý a pomalý děj, který tedy alespoň pro mě byl ze začátku místy zamtečný a velmi nudný. Přesto myslím, že solidní průměr. ()

frankiiee 

všechny recenze uživatele

tak 3 hviezdicky....ale jedna z nich je len za Tommyho....ono co sa mi na filme pacilo...bolo prostredie Louisianskych bazin, mociarov....a krajina poznacena hurikanom Cathrina...plus k tomu skvely vyber hudby ktora tej juzanskej atmosfere pridavala na hodnovernosti ALE...a to velke ALE....film zacal ako klasicka kriminalka...no potom sa zacalo na tuto liniu nabalovat dalsich par....z toho niektore....napriklad vidiny mrtveho generala ....hmm to bolo celkom dost mimo misu....aspon teda pre mna...ku koncu snaha o to vystupnovat tempo...to sa z casti aj podarilo...ale...napriek tomu...na mna posobil dost chaoticky.... ()

wray 

všechny recenze uživatele

Dalsi z tych vcelku dobrych filmov ktory ma vsak nevedel zaujat :/ Fajn detektivka, vyborny Tommy Lee (a aj dalsi herci) trosku okorenene mystery (ktoreho som cakal viac)... Ale aj tak mi to prislo neuveritelne nudne od zaciatku az dokonca. Davam len jednu hviezdu, ale je to subjektivne - inemu sa moze ten film pacit. ()

EnneX 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý poklidný a bohužel občas i nudný snímek, který vytahuje hlavně skvělý Tommy Lee Jones. Dávám 65%. ()

uncle 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na svého oblíbence Tommyho...ten mě nezklamal...ovšem film byl jaksi divný....nerad přiznávám, že místy i nudný...navíc mě vyděsilo, že ho tentokráte nedaboval Pavel Rímský. Karel Heřmánek ze začátku působil opravdu rušivě, ale časem jsem si zvyknul.. ()

Sharkman 

všechny recenze uživatele

Pekny film, po delsi dobe, pomale rozpletajici se vysetrovani, idealne vybrany herec pro hlavni roli, Tommymu to sedi uzasne. ()

Reklama

Reklama