Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Možná že kdyby se tohle mysteriózní drama rozhoupalo trochu dřív, bylo by to hodnocení o něco lepší. Ale téměř dvě hodiny čekáte a čekáte. A Tommy je sice opravdický herec, ale tomuto filmu moc šťávy nepřihodil. Navíc, jsem čekala víc tajuplna, které se každou minutkou vytrácelo. Bohužel ani mlha to nezachránila. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Balada o natvrdlém policajtovi, kterému až po půl hodině filmu dochází to co je zřejmé, ale přitom veden jakousi nevysvětlitelnou intuicí jde po krku postavě, kterou hraje John Goodman. Do toho se mu zjevuje duch generála konfederační armády, který ze sebe sype moudra, které soukromě řadím do kategorie "kolik třešní, tolik vyšní"... až člověk chvílemi přemýšlí zda je to parodie na jižanské stereotypy nebo to myslí vážně... bohužel myslí :o( ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

TLJ se vrací v tričku s límečkem zastrčeném do kalhot s páskem, jako tomu bylo už mnohokrát. Opět sám táhne kriminálku s lehce pomalejším tempem a dostává se věcem na kloub, tentokrát i v přítomnosti zesnulého generála Johna Bell Hooda. Vrací se s ním pozapomenuté stálice John Goodman, který nedostává moc příležitost nebo například Mary Sttenburgenová hrající věčně čekající manželku. Mysteriózní to zas tak moc není, akce je tam trocha (a že u ní Jones pořád nepůsobí směšně). Jedná se tak o lehce nadprůměrný thriller se solidními herci. 60%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šerif Dave Robicheaux (Tommy Lee Jones) pátrá po vrahovi mladé prostitutky, když mu herci, natáčející v okolí film oznámí nález lidské kosti. Dave se začíná rozpomínat na starý případ, kdy byl v okolí zastřelen černoch, ale v dobách, kdy mrtvý černoch nikoho moc netrápil (ba naopak). Ale jak v pátrání pokračuje, začnou se oba případy proplétat a navíc to vypadá, že Dave svým vyšetřováním někoho docela děsí... Tommy Lee Jonesovi se role stárnoucích - nicméně stále ještě v kondici - šerifů pátrajících po zločincích na vlastní pěst patrně nějak zalíbily, protože to je už několikátý film, kde má nachlup stejnou roli. Zde je to okořeněno (i když mi to moc nesedělo) promluvami s generálem padlým v občanské válce, nicméně na vlastní pátrání to vliv moc nemá (asi režisér dostal příkaz přimíchat do filmu trochu toho mystična). Ale celý film mi trochu (hodně) připomínal (neptejte se mě ale čím) Insomnii, která do dneška patří k mým nejoblíbenějším detektivním filmům... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Životem orvaný a dávno dědkovatící Tommy Lee Jones v další policejní roli, tentokrát jako šerif vyšetřující vraždu prostitutky v jižanském městě, ve kterém vyplouvají na povrch dávno pohřbené hříchy. Herci jsou typově přesní, jenže snímek jako celek působí neosobně a pro někoho bude obtížné naladit se na pomalou vlnu a proniknout pod povrch. Jižanská atmosféra (po hurikánu) plná močálů a rasistických odkazů nicméně solidní, Beltramiho hudba také, generál z občanské války mi asi jako ostatním moc nehověl. Pro příště: dejte tomuhle chlapíkovi pořádný scénář, zručného režiséra a nechejte ho s bouchačkou, policejním odznakem a tím jeho nasraně unaveným výrazem honit nějaké hovado. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama