Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Recenze (367)

cica 

všechny recenze uživatele

Sladký ježiško, zasa som chcela byť empatická a nechala som sa nahovoriť na návštevu kina v našom malom meste... Moje vlastné dieťa začalo na mňa robiť oči že poďme na horor. A keďže prosbe tínedžera sa odoláva veľmi ťažko, šla som. Začiatok bol o ničom, a ľudia v kine to dávali hlasno najavo - bavili sa, šuchotali, zvonili mobily. Potom sa to začalo zlepšovať - svetielka, strašidlá, plané stromy a veveričky - dvanásťročné deti v kine začali pišťať. Pomedzi to hluché miesta - ľudia behali horedole - asi na wecko. Dej sa pohol ďalej, pár škaredých tvárí a vystrčených rúk - už zjačali aj nejaké slečny - neviem, asi aby ich partner silnejšie prichytil. Na konci nás trochu ponaťahovali, ale zasa nie príliš, lebo sa už nepišťalo. Tak teraz neviem, či som hodnotila film objektívne, alebo pod vplyvom kultúrneho zážitku. Hlavne, že som urobila decku radosť. ()

pyromantik 

všechny recenze uživatele

Ale zas až také zlé to nebolo. Dnes sa točia kadejaké horšie hovadiny. 3D verzia je v pohode, efekty a akcia sú na výbornej úrovni, akurát príbeh je už na dnešnú dobu klišé. Oceňujem slušné vsadenie pôvodného deja do modernej súčasnosti. Inak to bol skôr film pre moju 12 ročnú dcéru. PS: Scéna s vŕtačkou bola výborná a nepredvídateľná. ()

terc 

všechny recenze uživatele

Nuda! Nuda! Jedná veľká NUDA!!! Celý film je jedno veľké klišé ... film tak pre deti, žiadna strhujúca zápletka, fádny dej a koniec ako keby sa scenárista a režisér ponáhľali na večeru .... klapka, točíme ... uuups už je toľko hodín ... končíme, zabaľte to ... dalo sa z toho vyťažiť oveľa viac, najmä v tej „skrini“ bol priestor na zrýchlenie srdcového rytmu diváka, ale dej cez to preletel ako hovno cez výťahovú šachtu ...ani sám neviem prečo som dal jednu hviezdu ... asi z nostalgie na Poltergeista z `82. 3D efekty ostali tiež akosi pozadu, svetlú výnimku tvoril „dron“ vznášajúci sa priestore, inak tam nebolo nič také, na čo sa oplatilo sedieť a nudiť sa s okuliarmi celú hodinu a pol. ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

Spokojnosť. Aby bolo jasno, Spielbergov originál mám rád, ale úprimne, strašidelný film to nie je. Aspoň ja ho tak vnímam. Tieto "rodinné" horory s deťmi v hlavnej úlohe so mnou nikdy veľmi nezamávajú (možno je to tým, že som pôvodný film videl až v neskoršom veku) ALE, aj na úkor čistej priamočiarosti deja a scén to na mňa fungovalo a bavil som sa, aj keď o strachu samozrejme nie je reč. Dokonca mi Jared Harris ako (vtipný) vyháňač démonov sedel viac než trpasličia pani z pôvodného filmu. Navyše to tie decká hrali super, vierohodne. A možno som ovplyvnený vtedajšou atmosférou z nočnej kino premiéry, neviem a je mi to jedno, opakujem, bavil som sa. ()

Zagger 

všechny recenze uživatele

ne, nefunguje to, skoda... prumerny casting, vsechno nahovno, sice se to drzi puvodniho scenare, ale prijde mi to jako, ze reziser si tenhle film pral odmala natocit, tak si ho natocil. Smutne je, ze i za pomoci modernich technologii, kdy to mohla byt i vizualni pecka nebo nove pojeti, je proste puvodni pres 30 let stary film naprosto nesrovnatelny a nic na tom nezmeni ani zdejsi deti v komentarich, ktere se posklebuji nad starou CRT televizi :) Bohuzel byl natocen uplne zbytecny film, fakt skoda. ()

Faji 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Možná je to tím, že jsem předtím nezhlédl původní Hooperův Poltergeist, a tak čekal jsem "něco jiného". Spíše, než horor, mi to připomíná pohádku. ()

ramirez5 

všechny recenze uživatele

Ako vo väčšine haunted house hororoch aj tu sa sťahuje jedna rodina zo svojho starého do tohto nového super domčeka. Neviem či to bolo kvôli práci ( tu nastáva prvý problém, keď si ani neviem spomenúť), takže už úvod sa mi zdal veľmi rýchli, nákup a následne sťahovanie prebehlo veľmi rýchlo bledo priesvitne bez kaleidoskopu, nič ako pri kúpe domu 108 Ocean Avenue, Amityville, ( číslo domu bolo vo filme zámerne zmenené) alebo 208 Meriden Avenue, Connecticut (každý hororový fanúšik by mal byť v obraze). Pritom sú to všetko mainstream horore, ktoré prúdia do kín aj medzi naše hnilé, konzervatívne a sračky žerúce publikum... mysliac si akú si to vychutnávajú underground tvorbu. Všetko je to o tvorcoch, povedal by som hlavne o režisérovi. Ako som ho prvý krát vzhliadol pri tomto filme hneď som vedel že „V tom dome straší“. Po priehľadnej a preliatej úvodnej 5-minútovke, aj keď vizualizácie MGM a GH ma nabudili, no trval len par sekúnd, som sa napokon trošku stvárnil s postavami a začali sa diať rôzne čudesné veci, vtedy som si ešte hovoril „ Je to na dobrej ceste, možno som to podceňoval“ . Nene chyba, akonáhle začal strom ožívať, a v šatníku sa zrealizovala diera ako do inej galaxie ( doslova) hviezdičky a bársaké blikajúce „svetlušky“, začal som chápať čo sa to tu asi deje. Tvorcovia si pomýlili žáner, a režisér si asi myslel že stále natáča ten dom v ktorom straší. Bolo by hriech nespomenúť vedľajší zvukový efekt. Pri prvých žánrovo pôsobiacich scénach mi začali reproduktory vydávať divne praskajúce zvuky, chvíľku som nevedel či sa mi dojebalo repro alebo len efekt filmu. Hneď som pochopil, ale keď praskanie bolo aplikovane na každý meeting s duchmi už ma to aj celkom sralo. Zobrazenie onoho svetu mi pripomenulo rôzne hry na pc, všade samá grafika vektory CGI ETC. Cele zle, animácie a vytvorenú grafiku v takýchto filmoch nemusím, som za reálnosť, surovosť a hodnotne vyobrazenie, samozrejme chápem že niekedy to vie pomôcť ale všetkého s mierou. Tu toho bolo tak veľa že namiesto tlkotu srdca až v krku som pociťoval klipkajúce oči na hlave. Záver a pokus o pretiahnutie dcéry je kapitola sama. V tomto okamihu si zrejme povedali scenáristi a producenti že je to málo deštrukčné. Veď všetky tie diery oblaky pohybujúce sa konáre v dome vôbec nestačia, tak čo keby sme celý dom rozmetali na sračky. Normálne som stratil pojem čo sa deje a čo to pozerám, katastrofický film, kde tornádo alebo hurikán ničí dom jednej rodine a je to pekne komorne vyobrazené mi šlo na rozum .... záverečný soundtrack to bola sladká bodka na záver. Naozaj sladká, ako po dopozeraní usa-teen-age-comedy. Veta na záver: Osamela rodina, dom napustený elektrickými duchmi a propaganda „REMAKE“, čo od toho čakať.... Atmosféra: 2/10 Príbeh: 3.5/10 Celkovo: 2/10 ()

Trachta04 

všechny recenze uživatele

Dělat remake filmu, na kterém se podepsal S. Spielberg, bylo odvážné, málem sebevražedné a výsledek tomu zcela odpovídá. Autor původní verzi doslova znásilňuje ve smyslu klaun Ok, strom Ok, šatník Ok, televize Ok..., a teď pozveme pejska a kočičku aby nám z toho upekli dort. Staniš se. Herecké výkony jsou víc než křečovité. Obávám se že dnešní generace bude na srdci hřát tento nepovedený paskvil a původní Poltergeist se stane jen zaprášenou položkou ve filmovém archívu. Remake budiž proklet. ()

Hansk75 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda šeď šeď... Na horor je to málo strašidelné, na komedii málo vtipné... Sakra jak dlouho budu zase čekat na dobrý a hlavně strašidelný horor... :-( ()

tomando1 

všechny recenze uživatele

Seriózne vyzerajúci horor sa nakoniec zvrtol do letného teenage bububu žánru, ktorý ničím neosvieži ale ani nezabije..ak by to skončilo 15 minút skôr zaslúžilo by si to možno o 5% vyššie priemerné skóre avšak 50% je tak akurát..ak ste so svojou polovičkou pohádaní určite sa k vám počas sledovania tohto filmu pritúli :) ()

Deivulak 

všechny recenze uživatele

Boha jeho,to zas bylo co???Zase sem se nechal zlakat trailerama.Priznam se,original sem nevidel(napravim to),Ale toto me prislo jako nepovedena komedie.Ztrati se nam dcera a oni si asi rekli vsak v pohode mame vseci v pici :Dmame jeste par dalsich decek.Lekacky zadny.No opravdu nic moc...1 a pul*. ()

Filip1999 

všechny recenze uživatele

Od tohoto remaku nemůžete čekat příliš mnoho. Film začíná klasickou scénou, kdy se rodina nastěhuje do nového domu, kde je ale zabydlený Poltergeist. Jelikož jsem neviděl původní film z roku 1982, nemohu porovnávat tyto dva snímky. Avšak musím říct, že celkové provedení je poněkud ohrané. Nebyla zde přímo scéna, u které bych se lekl. Děsivá mi ale přišla rozhodně scéna, kdy se malá holčička vydá k šumící televizi, na které se z druhé strany objevují ruce mrtvých. Každopádně mi přijde jako nesmysl, že kluka chytne za nohu větev stromu a vytáhne ho oknem ven. To už mi přijde na hranici fantasy filmu a ne hororu. Mezi klady mohu zařadit nejspíše herecké výkony, rozhodně jste si nějakou tu postavu oblíbili - což vždy nebývá, a scéna se šumící televizí. Záporů je hodně. Příliš v tom nevidím horor, nikdo z postav nezemřel (poměrně překvapivé), příliš mnoho fantastických prvků. Film bych znovu vidět nemusel. Jako horor ho rozhodně nemohu zařadit. ()

Pollini 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony naprosto příšerné, akorát malý hoch byl přesvědčivější' než děti v jinych filmech. Velice hezké efekty ve světě mezi naším a oním. A tady chvála končí. Ze svého pohledu to hodnotím jako srovnání s bezkonkurenčním Poltergeistem z roku 1982, takže hrůza, hrůza, hrůza. ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Film má 92 minut. Prvních 35 minut se nestane vůbec NIC. Prostě si lidé povídají občas jedou autem. Poté následuje bezelstná vykrádačka předlohy. Horor ? Ve filmu nic strašidelného nenajdete. A když tam nic hororového není, tak to zachraňují ztišením všech ruchů a pak skokové zesílení zvuku o 400%. Uááá. To je paráda ! ()

f0rest 

všechny recenze uživatele

Nový Poltergeist mě absolutně zklamal, žádný originální nápad nic děsivého co by stálo za zmínku. Hercům jsem jejich hraní nevěřil, je to bezduchý a nudný. Podtrženo, sečteno 2/10 PS:Pokud chcete vidět Poltergeist tak sáhněte po staré klasice. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Nevím? Zas takový průser to nebyl. Pro mne oproti "originálu" z roku 1982 působil svěžeji a věrohodněji. Co mne nejvíce iritovalo, že se jedná o téměř identickou kopii včetně některých hlášek. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době, příjemný rodinný horror, u kterého se pobaví velcí i malí. Klasika z devadesátek, která svým zpracování sice nějak nenadchne, ale ani neurazí. Zkrátka pohádka, kterou můžete pustit svým ratolestem a mít při tom jistotu, že v noci nebudou křičet hrůzou ze spaní ;) ()

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama