Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 2

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (367)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Remaky/Remastry/Bumblastry a jiné mástry sou ve filmovém světě vnímány velice negativně, někdy sou označovány jako to nejhorší zlo na celém světě, naštěstí já takový názor nesdílím . A přestože nejsme hororový expert, hororový znalec a nebo hororový odborník a je fakt, že já se na horory nedívám se svoji ségrou a nebo s matkou a ani sem nenatočil vlastní horor, jako třeba First to Find a nebo Let Me Help You, tak jsem do kina velice neohroženě vyrazil. A dojem ? No první polovina je rozhodně našlapaná a má co nabídnout, zatímco ta druhá mi připomíná důchodce, jak brutálním tempem přechází přes přechod, aby v Lidlu nakoupil čerstvou zeleninu......... tak to s tou čerstvou zeleninou, sem trochu přestřelil to uznávám. Takže v druhé polovině filmu, kdy nastoupí postava Carrigan Burke, film totálně zleniví a až na jednu scénku, to nemá co nabídnout. Postavy sou jasně daný a až na jednu, která projde změnou taky něčím nepřekvapí. Ale furt sem si říkal, že musí přijít nějaké bombastické vyhrocení a ono......ono nic, což je škoda protože potenciál to mělo. Takže výsledek ? Výsledek je, že film neurazí a a ni nenadchne, žádná z postava mně ani moc nezajímala a čekal sem větší záhul . Tak snad Insidious 3 a Cybernatural to víc rozjedou . PS : V tom zasraném podkrovním pokoji, bych nestrávil ani minutu !!!! Dodatek : po tom co sem viděl starší Poltergeisty, tak ze tří dávám dvě, pač tohle bylo od poloviny fakt špatný. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Bezduchý, komerčný remake, jeden z tých (naj)zbytočnejších; až také slabé a povrchné som to naozaj nečakal. A to som pôvodne prerábku kvitoval, pretože minimálne tie staré triky si vylepšenie pýtajú a keby to nahodil do moderného hávu správny tvorca, tak to mohlo byť o niečom inom. Takto je na tom dobrá (resp. znesiteľná) len manželská dvojica Rockwell + DeWitt a občasné vizuálne pojatie – avšak len dovtedy kým ho nezačne kaziť nefunkčné CGI strašenie a až infantilne prehnané farebné stvárnenie. Zvyšok je úplný otras; od hrozných detských nehercov až po rozprávkový dej a trápne rozpadnuté finále. Aj pôvodný "Poltergeist" bol síce komerčný horor pre celú rodinu, no dokázal to vyvážene uhrať, zafungovať a určité kúzlo má ešte dnes. Hooper & Spielberg proste umí, kdežto Kenan leda tak kulové hovno. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Chcete vidieť dobrého Poltergeista? Pozrite si originálny film. Ako remake je to veľká bieda, sám o sebe je film celkom stráviteľný a aspoň nie je frustrujúco nudný ako minulého roku Annabelle. Dá sa na to pozrieť, ale je škoda, že to nie je strašidelné. Napriek tomu sa na to pozerať dá, ale ako som už povedal na začiatku - radšej si pozrite originál. To je skutočný horor a oveľa pôsobivejší než toto. A mimochodom...Ďakujeme Johnovi Deerovi za film, ktorý dokopy naozaj nikto nechcel. Hodnotenie: C- ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Shlédnuto v kině. Tak co tu máme za horor tentokrát ? Rozhodně je to ten klasický typ novodobých horůrků, jejichž děj se odehrává skoro furt v domě. Dalo by se to přirovnat k Insidiousům, V zajetí démonů, Annabelle atd. Tyhle typy já prostě zbožnuju. Základním aspektem těchto filmů jsou lekačky. I zde byly, když jich nebylo až tak moc a některé byly předvídatelné. No, už je to moc ohrané. Uvědomuji si, že už toho bylo natočeno dost, než aby mě to nějak uchvátilo či překavpilo. No, ale já se prostě bavil, takže s odřenýma ušima jsem nakonec tu nejslabší možnou, 4 hvězdu dal. Záporem byl trochu konec. Tam už se žánr trochu změnil, když to přeženu na fantasy či snad pohádku. Odeklínač zlých démonů – ten mi strašně vadil, prostě to byl blbec.  Ale přesto, technická stránka filmu byla výborná. Dobré efekty, celkem obstojní herci. Žádnou výraznou chybu to nemělo. Hudba byla celkem dobrá. Takže až na finále jsem spokojen. Nadprůměrná zábavička to je. Těším se na další podobný film, a sice: Insidious 3: Počátek. To bude snad ještě lepší. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu řeknu, že originál z roku 1982 jsem neviděl. Tudíž to srovnání "předělávky" nemám. Nicméně jako samostatný film, remake z roku 2015 mě zaujal. Chtěl jsem ho vidět. Nečekal jsem moc, a proto řeknu, že to bylo dobré. Spíš, než jako horor thriller, tak se to celý film tváří jako rodinný horor v domě s naštvanými duchy. Je fakt, že tenhle film nikoho, ale nevyděsí. První "hororová" scéna přijde až za půlkou filmu a do té doby se nic moc neděje. Oproti třeba letošnímu Insidious 3 pozbývá tady jakoukoliv děsivou scénu. Nicméně za dobré považuju vrtačku ve zdi a scénu s klauny. Poltergeist je dost světélkující cgi podívaná, která možná ani nemá za úkol vyděsit, ale navodit tu správnou atmosféru hororu s příjemnými prvky filmu. Za plus určitě počítám herce jako Sam Rockwell, který je v roli vážně skvělý. A Saxon Sharbino jako starší dcera je sympatická. Sumasumárum jsem se bavil. Ale ani jedinou scénou mi film nezvedl ani jeden chloupek na těle. Což by možná horor měl, ale jak říkám, tak jsem si film užil. Ono se na tom příběhu s děsivým domem plným duchů asi nedalo ani moc co zkazit. [Extended] (68 %) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 60. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama