Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí původní trilogie jsem si musel dát krátký oddych, abych se na tento film pořádně připravil. Nějak se totiž netajím tím, že jsem odpůrcem remaků a jen málokterý z nich mě dokázal přesvědčit o tom, že nejde o naprosto zbytečné zneuctění originálu. Nechci nikterak snižovat herecké kvality některých zúčastněných (v jiných filmech), ale zde si teda svůj „herecký talent“ za rámeček nedal nikdo. A to platí jak pro představitele dětských rolí, tak i dospělé. Zatímco osazenstvo původního Poltergeistu (Craig T. Nelson, JoBeth Williams, Heather O'Rourke,…) podalo opravdu úctyhodné výkony, tak tady do byla vyložená katastrofa. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ani jedna z postav mi nebyla sympatická a mnohdy mi přišlo, jako bych spíš sledoval jen nějakou další parodii na známý film. A to že byl jako jeden z producentů filmu uveden i sám Sam Raimi mě rozhodně obměkčit nedokázalo. Tady totiž nejednou mé oči zaplakali nad celkovým zmršením mnou oblíbeného filmu z roku 1982. Tvůrci sice použili kostru originálního scénáře, ale toho se drželi jen opravdu striktně. Jejich nový hábit byl totiž nejen odpudivý, ale zároveň i nezáživný a místy neskutečně trapný. Pořádnou atmosféru aby tady člověk pohledal, o nějakém napětí se nedalo ani mluvit a to jsem se ještě nezmínil o směšné světélkující show, která nahradila poctivou práci staré gardy, která si dala sakra záležet, aby se s filmovými triky pořádně vymazlila. Divák zde sice narazí na několik slibných momentů, které ho alespoň na kratičkou chvíli probudí z těžké letargie a polospánku, ale těch tu bylo opravdu jako šafránu. Navíc tvůrcům nemůžu odpustit to, že zde „klauni“ i starý strom zůstali značně nevyužiti. Popravdě ani nevím, jak bych měl toto „veledílo“ ohodnotit, protože pořád ve mně přetrvává značné znechucení. Tohle už opravdu znovu vidět nepotřebuji. 30% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chcete vidieť dobrého Poltergeista? Pozrite si originálny film. Ako remake je to veľká bieda, sám o sebe je film celkom stráviteľný a aspoň nie je frustrujúco nudný ako minulého roku Annabelle. Dá sa na to pozrieť, ale je škoda, že to nie je strašidelné. Napriek tomu sa na to pozerať dá, ale ako som už povedal na začiatku - radšej si pozrite originál. To je skutočný horor a oveľa pôsobivejší než toto. A mimochodom...Ďakujeme Johnovi Deerovi za film, ktorý dokopy naozaj nikto nechcel. Hodnotenie: C- ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tupý a povrchní rymejk původní Spílbergoviny, která byla už sama o sobě trapnou a kýčovitou sračkou, děsivou akorát tak pro fanoušky Tynkiwinkiho nebo úchylné hospodyňky, co chytají nejtěžší autistické záchvaty ze zapatlané obrazovky a bordelu ve skříni, a jíž by v anotaci daleko lépe vystihovala „Rodinná kokotina“ než „Horor“. Na druhé straně je zase málo filmů, kdy od první minuty zarytě fandíte zlu. Ti fakani byli tak hnusní a iritující, že jsem přál, aby je to lidožravé elcedéčko, strašlivá bubuvrba a děsuplný šatník nějakým brutálním způsobem pozřeli už tak v desáté minutě a jako zákusek si hned poté daly slizkého tátu se slizkou mámou. A kdyby se některému z těch paznehtů náhodou podařilo dostat ven, okamžitě bych ho nakopal se švédskou utěrkou zpět do útrob toho velkoplošného Samsungu, bubáci nebubáci, aby si, kurva, ty ťápoty zevnitř po sobě hezky vyčistil. Bohužel se tak nestalo a močopudné rodinné hodnoty a lepkavé displeje opět zvítězily nad tentokrát sympatickým a progresivním záhrobím. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Remaky/Remastry/Bumblastry a jiné mástry sou ve filmovém světě vnímány velice negativně, někdy sou označovány jako to nejhorší zlo na celém světě, naštěstí já takový názor nesdílím . A přestože nejsme hororový expert, hororový znalec a nebo hororový odborník a je fakt, že já se na horory nedívám se svoji ségrou a nebo s matkou a ani sem nenatočil vlastní horor, jako třeba First to Find a nebo Let Me Help You, tak jsem do kina velice neohroženě vyrazil. A dojem ? No první polovina je rozhodně našlapaná a má co nabídnout, zatímco ta druhá mi připomíná důchodce, jak brutálním tempem přechází přes přechod, aby v Lidlu nakoupil čerstvou zeleninu......... tak to s tou čerstvou zeleninou, sem trochu přestřelil to uznávám. Takže v druhé polovině filmu, kdy nastoupí postava Carrigan Burke, film totálně zleniví a až na jednu scénku, to nemá co nabídnout. Postavy sou jasně daný a až na jednu, která projde změnou taky něčím nepřekvapí. Ale furt sem si říkal, že musí přijít nějaké bombastické vyhrocení a ono......ono nic, což je škoda protože potenciál to mělo. Takže výsledek ? Výsledek je, že film neurazí a a ni nenadchne, žádná z postava mně ani moc nezajímala a čekal sem větší záhul . Tak snad Insidious 3 a Cybernatural to víc rozjedou . PS : V tom zasraném podkrovním pokoji, bych nestrávil ani minutu !!!! Dodatek : po tom co sem viděl starší Poltergeisty, tak ze tří dávám dvě, pač tohle bylo od poloviny fakt špatný. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od Poltergeista nic a taky jsem nic nedostal jen další průměrnou duchařinu která se objevuje každý měsíc aspoň jedna. o prvním Poltergastovy jsem se dozvěděl zpátky v roce 2004, mezitím se vystřídalo plno režisérů a já do dneška nepochopím proč to nedaly někomu schopnějšímu. Tenhle film má přesně 3 velké problémy které originál neměl, problém číslo 1). efekty a elektronika, ve filmu je dron, tablet a jiné serepetičky které byly naprosto zbytečné a hlavně vypadalo to hloupě, a efekty byly co se týká efektů v nemertvém světě("rift") tak to bylo naprostá katastrofa, a zkurvila totálně všechno co jsem filmu odpouštěl. Problém číslo 2). postavy ty byly tak špatně napsané a klišovité že bych brečel, postava toho bráchy- ten v původním filmu byl posera a nesnažil se si hrát na hrdinu, v remaku je posera a pak se z něj stane hrdina, cítil jsem se trapně z toho kluka. Hlavní postava Madison nebyla ani trochu roztomilá jako O´rourke. Navíc její "They´re here" byla úrážka remaku. No a problém číslo 3). Film je naprosto bez atmosféry, původní film i když v dnešní době ne moc děsivý měl atmosféru hodně silnou, tady není ani vteřinu. No nic, nemůžu říct že mě film zklamal hodně, scény s klaunem byly fajn a některé scény mě bavily a Rockwell mě hodně bavil. Scény s Harrisem byly taky zábavné ale s ostatníma jsem měl problém. Pro mě je to lehce podprůměrný remake který už vidět nemusím.45%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Samolepka na autě Bowenových v poslední scéně nese nápis "Hooper High School" (Hooperova střední škola). Jedná se o odkaz na režiséra původního Poltergeista (1982), Tobeho Hoopera. (hansel97)
  • Téměř polovina kostýmů a rekvizit použitých ve filmu byla prodána fanouškovi v Anglii ještě před uvedením filmu do kin. (LUKICKK)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 60. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama