Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Strašnej doják, ale šlapalo to docela pěkně. Velkou zásluhu na tom má vydařená hudba, nápaditě rozvíjející ústřední motiv dle nálady a období které podkresluje. První den zbytku tvýho života je velmi příjemný film, který oplývá humorem a má potenciál umožnit vám povnést se alespoň na chvíli nad každodenními problémy. Přeci jen však na můj vkus místy moc tlačí na pilu a ztrácí tak na lehkosti. Také bych mu vytkl slabší dobovou výpravu. Opravdu mi ale bylo po jeho zkouknutí o trochu lépe. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav na tenhle vyhlášený Francouzský film, který jsem z nedbalosti přehlédl, ale nakonec se přikláním ke zklamání, poněvadž mi film nepřirostl k srdci. Rozhodně za zmínku stojí nápad a způsob vyprávění, bohužel humoru je zde minimum, emočně mě film nechal absolutně chladným, postavy mi přišly nezajímavé a na ploše dvou hodin se nestalo nic, co by stálo za zmínku. Vlastně docela ztráta času. Přehypované až běda. 55% ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

celkom milé francuzske prekvapenie s výbornými hercami. Film mal v sebe všetko, humor, dramatičnosť a takú zvláštnu melancholi tiahnucu sa celým dejom. Vo filme sú vyrozprávané krátke sekvencie zo života všetkých piatich členov rodiny troch detí a aj oboch rodičov. Zaujímavý počin ale páčilo sa mi to. Jo, a ak ste zvedaví, čo znamená slovo prokrestinácia, nehľadajte to v googli ale radšej si kuknite tento film. :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film je v pravdě tragikomedií. Příběh členů jedné rodiny, jejich osobních vzestupů a pádů, které je nakonec všechny vždycky svedou dohromady k jednomu stolu. Místy děsivé, místy osvobozující. Místy naděje, místy průser. Život běžící nahoru a dolů, líčený i zde ve stejném sledu jako komedie střídající drama. Pod tím vším se line vlna přívětivosti a smíření. Síla, ketrá z filmu čiší, je silou kterou v životě vidím i já, takže mne film poměrně intenzivně oslovil. Navíc je točen de facto o mé generaci, grunge je má generace. Takové Francouzské nezávislé léto. Pěkné...80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příběhy z obyčejného života mne příliš nebaví. Jednak proto, že při sledování filmů se naopak snažím uniknout ze skutečného života a jednak proto, že by ode mne nebylo férové, kdybych si zaslzel při skutečných příbězích vymyšlené francouzské rodiny a nechalo by mne chladným, když sousedovi začne kulhat pes. Rozhodně to však neznamená, že bych tento snímek považoval za ztrátu svého času, jen bych se raději díval na něco mnohem více nereálného. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama