Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jasné 4 hvězdičky. Moc pěkný film o bojovné sestřičce, která za každou cenu chce dostat svého nevinného brášku na svobodu. Zážitek z filmu je o to silnější, že se tento příběh skutečně stal. Paradoxem ale je, že ve skutečnosti se bratr Kenneth pár měsíců po propuštění nešťastnou náhodou zabil (jak se praví v zajímavostech). 78% ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Ani ten největší spratek si nezaslouží, aby mu nějaký cizí zmetek, který honí pecky, svoje ego nebo kdovíco, zkazil celý život. Tyto skutečné příběhy o nespravedlnosti a o laxnosti justičních systémů mě srazí vždycky do kolen. Hilary Swank i Sam Rockwell vtiskli svým sourozencům maximální dávku přesvědčivosti a protestuju, že se jim i celému filmu úplně vyhnuly oskarové nominace. Moc se mi líbily i Minnie Driver, Melissa Leo a Juliette Lewis. Všechny herecké výkony značnou měrou přispěly na intenzitě filmu. Jinak jsem tvůrcům vděčná, že to zapíchli v pravý okamžik. Divák si tu nepříznivou péesku vyšťourá (nebo se jí nechtěně dozví) stejně jinde a ten filmový závěr mi připadal únosnější. I tak dostaly emoce poměrně zabrat. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne štandartne natočený skutočný príbeh o boji sestry za oslobodenie jej brata z vazenia, odsúdeného na doživotie. Pokiaľ ste už niečo podobné videli (to snáď každý), tak presne viete, čo vás čaká. Takže je to o silných hereckých výkonoch, netlačí sa silou mocou na divákové emócie a ten nemá byť prečo sklamaný, ale vo vačšine prípadov ani nadšený. Takže len povrchne doplním, že Swank čas už trochu ubral na jej kontroverznej kráse a naopak Minnie Driver je rokmi stále viac sexi. Celé je to taký malý prehľad toho, ako niektoré známe tváre vyzerajú aj vďaka civilnému poňatiu svojich postáv staro. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ať žije právní systém!:) Příběhy, které píše život sám, jsou bezpochyby těmi nejlepšími. Přesto se mi tento zdál dost naivní, ale to je spíše tím,že já jsem cynik a zkrátka už moc nevěřím na existenci lidí, kteří by pro druhé obětovali celý svůj život. Betty Anne určitě není bezchybným člověkem a nejlepší matkou na světě, ale dokázala, že přeci jen lze dosáhnout spravedlnosti, ať to stojí co to stojí. A že NE všichni jsou sobečtí.. Předvídatelný konec se nutně nemusí brát jako záporná stránka filmu, i tak jsem byla celou dobu napjatá a upřímně si oddychla, že to nedopadlo jinak. Hilary Swank byla dobrá, přesto na ni mám pořád spíše neutrální názor. A v roli Sama Rockwella si živě umím představit Edwarda Nortona (typově se na to prostě hodí). Škoda. Každopádně i tak velice silný a zajímavý příběh, který určitě stojí za shlédnutí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po prvních desítkách minut jsem byl docela namíchnutej, že půjde zase o standardní, nikam nevybočující slzící story, kterak rodina je základem všeho a dobro nakonec přeci jenom zvítězí nad nespravedlivým systémem. Ono to tak nakonec bylo, ale Tony Goldwyn (Poslední polibek) už dřív dokázal, že dramatické otěže umí svírat velmi solidně a velmi obratně. Svým typickým emocionálním vypravěčským způsobem nabízí příběh dvou sourozenců – na doživotí odsouzeného Kennyho a na práva se kvůli němu hlásící Betty Anne. Conviction nesází na přílišnou sentimentalitu, nepředkládá nějaké šokující scény, nečekaně mrazící pointy. Prostě jen plyne a pokud divák plyne s ním (a zbytečně nerýpe), tak si ho docela užije. Jinak herecky nadprůměrné.. 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)
  • Hilary Swank se s pravou Betty Anne Waters setkala až těsně před natáčením. Prý se chtěla dostat do role, a ne jen někoho napodobovat. (hellstruck)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama