Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční můry jako klíč k dávnému zločinu
Cecilie vidí a slyší věci, které ostatní nevnímají; místa nejednou mění svůj vzhled a lidé tam vlastně ani nejsou. Jedné noci je znásilněna, ale o činu nezůstanou žádné důkazy a žádné stopy. Manžel Mads ji přivede na psychiatrickou kliniku, kde s pomocí psychiatra Pera začíná rozplétat děsivou souvislost mezi svým zážitkem a brutální vraždou, která se stala před více než třiceti lety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jak řekl Malarkey nic nového pod sluncem, a při tom se na to dobře kouká. Sice je pravda že film opravdu nepřináší nic nového a konec bych se nebál označit za klišé, ale Dáni si aspon poradily s celkem povedenou atmosférou strachu. NAvíc jsem měl zmatky co je skutečnost a co ne. Pár scén bylo přitažených za vlasy. Ale ostatní věci jsou spíše ke kladu hrdinka ač ne moc pěkná je sympatická, hudba je výborná a na celý film se dobře kouká. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Poctiva danska ducharina. Pro me spis thriller nez horor, tech lekacich momentu tam pro me moc nebylo. Ale melo to zajimavy dej, sice tady uz takove pribehy byly natoceny, ale to na veci nemeni. Pul hodiny pred koncem jsem se rozhodoval, ktery z tech mych dvou kandidatu to bude a byl to ten druhej :). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem je Cecilka z Dánska, která se tu z nenadání vyloupla, ale abych pravdu řekl, tak mě docela zaujala. Příběh jsme tu už viděli kolikrát, nejnápadnější to asi bude u Šestého smyslu, ale zase je to natočené trošku jinak, jinou formou, s jinou historkou a rozdílnou atmosférou, která dokáže dělat divy, i když tohle žádný horor není, sice jsem nahnáno chvílemi měl, ale jako horor mi to zas až tak strašidelné nepřišlo. Cecilie není nic originálního, ale svou atmosféru to má a tou dokáže zajímavě zaujmout. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Na začátku přijíždí do města dvojice a my od prvních záběrů víme, že žena (Cecilie) je vyjetá jak strojní olej. Buď chroupe prášky po kilech nebo se jí kolečka v hlavě už dávno rozkutálela. I díky tomuto faktu jsem ji nebyl schopen přijmout po celý film jako hlavní kladnou hrdinku a její osud mi byl povětšinou lhostejný. Ti kdo (pro mne) táhnou celý film jsou vedlejší postavy manžela(?), psychiatra a hypnotizéra. Jakmile se objeví v záběru, je to mnohem lepší a poutavější. Celkově chybí filmu hloubka (plastičnost) díky nevyužití výše zmíněných postav. Hlavně přehlížení postavy manžela mě přišlo místy až trapné. Celkově slabší 3 a promrhaný potenciál. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Dobrý severský chladný zážitok. Horor to nie je, najviac asi sedí označenie mysteriózny krimi thriller. Podobných filmov je viac, tento je taký kvalitný štandard. Samozrejme aj s klišé, no aj s fajn zápletkou a dávkou napätia. Mňa osobne si ale film najviac získal jeho sympatickou hlavnou hrdinkou. Sonju Richter si pamätám ako Merete, resp. ženu v klietke a už vtedy ma niečím dostala. Vie hrať, má niečo do seba a úloha Cecilie jej skvele sadla. Rád by som ju ešte v niečom videl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v dánském městě Svendborg. (GASTON73)

Reklama

Reklama