Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem myslela, že zůstane pouze u jednoho filmu a on už tu je druhý díl. Fritt vilt II. začíná přesně tam, kde první díl skončil. Takže děj plynule navazuje. Jak by se dalo očekávat, přesunuje se do nemocnice. Jannicke přežila krvavé řádění v horách. Je převezena do liduprázdné nemocnice. Lékaři ale udělali osudovou chybu. Podařilo se jim totiž oživit téměř mrtvého vraha. Hrůza se může rozjet na novo. Norové se z předchozího dílu velmi slušně poučili a ještě přitvrdili. Dali i větší prostor zabijákovi. Jednou by z něho mohla být kultovní postava, která by se mohla zařadit po boku svých slavnějších hororových kolegů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Děj se přesunul z horské chaty do nemocnice, kam byla převezena jediná přeživší z prvního dílu Jannicke, její mrtví přátelé a ne-tak-úplně-mrtvý vrahoun. A to je v podstatě jediné, čím se od sebe první a druhý Fritt Vilt liší. Příběh je tak prostý, jak jen u slasheru může být, kombinuje v sobě prvky druhého Halloweenu, libovolného Friday the 13th a spousty dalších filmů, což je na jednu stranu dobře (protože tak čerpá z ověřených klasik, namísto toho, aby šel ve stopách současného usa-teenslasheru), no ale současně tím nabádá k odsouzení za předvídatelnost. Takže komu to vadí, nekoukat! Dál by se dalo vytknout například nevyvážené tempo (v první polovině se neděje vůbec nic), ale kvalitní atmosféra, napětí, pěkné vraždy a sympatické postavy to všechno přebíjí. Hodnocení přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud byla jednička zjevným dvojníkem Pachu krve či Wolf Creeku, dvojka je plagiátem Halloweenu: nesmrtelný maskovaný zabiják v otrhaných hadrech bezdůvodně zabíjí všechno živé. A stejně jako v Halloweenu byl pošukem už v dětství. Míra slasherovitosti vrostla, takže i zde musí jeden pomatený magor s kyjem (pardon, krumpáčem) vytřískat celé policejní komando a bez zájmu okolí kráčet dál. Docela švanda. Nemohl jsem se zbavit dojmu, že sleduju drsnější dvojdíl německé Stefanie... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa skrývajú pocity nadšenia, keď po ultimátnej prvej časti prišlo pokračovanie, ktoré takmer dohnalo jej kvality. Vždy som zvedavý ako sa tvorcovia vykrútia zo záveru predošlej časti a pri tejto realizácii stačil naozaj jednoduchý nápad, ktorý sa však dočkal veľmi dobrej realizácie. Luxusná porcia napätia, ktorá každého horrorového fajnšmekra zasýti nielen ako jednohubka, ale aj ako hlavný filmový pokrm. Ako predjedlo by som síce pre úplnú prehľadnosť odporúčal pozrieť si ešte lepšiu prvú časť, no neznalcom jej absencia až tak neuškodí. Znalcom sa dáva na vedomie, že sa chystá ďalšie pokračovanie, takže severské ľadovcové kopce budú opäť nasiaknuté krvou. 85%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

No vida. Jednička přinesla víc nudu než zábavu, ale byl to spíš takový pomalý rozjezd - teď teprve se tenhle norský horský masakr pořádně rozjel. Jak víme, snowboardový trip z minule dopadl pro pětici přátel katastrofálně - přežila z nich jediná Jannicke. Dvojka řeší události hned následující. Holka je dopravena do místní nemocnice, ale kromě mrtvol jejích kamarádů tam za ní doputuje i tělo toho prašivýho zachumlance. Zbytek jasný. No atmosféra je dobrá, je to i kvalitně natočené. Tak trochu to tím nemocničním prostředím a návazností připomíná HALLOWEEN 2, ale nijak na škodu. Nakonec, celé se to neodehraje jen v té nemocnici... Vrah, ten v jedničce utrpěl tím, že dostal prostor až v závěru. Tady nastoupí mnohem dřív a můžeme tak být svědky jeho nevybíravých, krutých způsobů (hasičák, lámačka, krumpáč, dokonce jedna lovecká vychytávka). Dokonce se dozvíme něco málo z jeho minulosti. Jedná se prostě o poctivě odvedený kus práce, s tou výhodou, že nemusel nutně trumfovat první díl za pomoci většího množství krve, mrtvol a nahotinek. Stačilo na to chytře a s lepším rozvržením navázat. Kdovíjaká originalita se sice nekoná, ale s tím já nemám problém. (Zajímavost: za první víkend promítání se na tenhle film přišlo podívat něco málo přes 100 tisíc Norů, což tam znamenalo nový rekord, co se týče návštěvnosti domácích filmů. To dělá z 'abominable snowmana' národního hrdinu a snad nám to zaručí další pokračování... nebo ještě lépe rovnou boom severského slasheru.) (screeny) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama