Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kdybych řekl dobré pokračování tak lžu, protože dobře je jen za tři. Tak že vynikající pokračování Ledové smrti, což jsem neočekával. Atmosféra znovu mrazivě skvělá a děj zvládnutý od začátku dokonale. Přesunul se místo staré chaty do nemocnice z větší části, poněvadž se tam přesunula jediná živá Ingrid Bolsø Berdal. Bohužel s ní i vrah, který náhodou přežil a proč? To jsme se dozvěděli zhruba v polovině. Opět skvělý slasher, který měl hlavu a patu. K závěru se děj na pár okamžiků přesunul na chatu, tak jsme na chvilku mohli na zavzpomínat na první díl. Pokračování beru zhruba na stejné úrovni jako jedničku, ale dvojka je o něco lepší, což se často nestává. Závěrem chci říct, že ten vrah byl hrozný "hovado" a do křížku bych se s ním nechtěl nikdy dostat, když jsem viděl jak ty ženský létaly jak kus papíru.. 8/10 = 80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První díl Cold Pray (2006) byl pro mne jednoznačně slasherem číslo jedna za poslední asi rok. Jeho originalita a kouzlo bylo založeno na detailním popisu postav/obětí, jejich vztahů a psychologii. Navíc měl úžasnou atmosféru severských hor a samoty. Druhý díl sice jednoznačně a nepokrytě vykrádá špičkovou klasiku Halloween 2 (1981) ve smyslu "všechnu povražděnou mládež a jednu přeživší holku jsme převezli do místní osamocené nemocnice a s nimi ještě jakéhosi obrovského horala ...". Přeživší hrdinka z prvního dílu je zpět a po původním šoku a dostání se z traumatu je nucena opět bojovat o svůj holý život (i životy druhých ...), navíc zde má k sobě vyloženě sympatickou mladou a krásnou lékařku, která s ní těsně u konce vytvoří pěkně drsnou dvojici ... Každopádně ten nejdrsnější je opět horal, který zde například během 10 minut vyvraždí nemocnici plnou policajtů s obušky, revolvery a brokárnami. Krumpáč svičtí, drtí a zabodává se v přímých záběrech, film má spád, opět špičkovou atmosféru, výborné postavy (jedné zavražděné mi bylo fakt strašně líto ...) ... zabíhá již sice více do zavedených "slasherských klišé", ale stále je to prostě vyjímečný a ojedinělý horror. Více akce, krve, méně napětí a atmosféry. Opět výborné. Kdyby zůstaly původní postavy, snesl bych klidně další pokračování ... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jannicke se nas*ala a bere hořkou spravedlnost do vlastních rukou. Změna prostředí, více postav, více napětí. Krumpáče sviští vzduchem, krev vykresluje na zdech sexy obrazce, prázdné broky skáčou po podlaze... Je to profesionálnější, adrenalinovější, a i když možná méně strašidelnější než jednička, bavil jsem se podstatně lépe. Posledních deset minut dělá v několika super záběrech z hlavní hrdinky postavu, který by nakopala zadek i Laře Croft. Let´s hunt! ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Naprosto důstojný pokračování jedničky. Opět tu funguje budování napětí a tentokrát se přidává hra s divákem. Chci pochválit finále s malou dávkou spoilerů. Když tlačíme postavy k tomu, aby záporáka několikrát zabily, jinými slovy, sereme se tvůrcům do jejich práce, dostane se nám odpovědi skrz tu nejtrapnější smrt vůbec. Jinak nám tentokrát tolik nezáleží na vedlejších postavách a tvůrci to dělají záměrně, třeba tím, že opravdu pouze chvilinku pracují na sympatii k první oběti, tý nám je líto a na další postavy už serou. Zajímá je (nás) hlavní hrdinka, která to táhne velmi dobře a nemusí se k tomu moc hýbat. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie a obsiahlejšie než jednotka, ale zároveň to stráca tú pekne budovanú atmosféru a kúzlo, ktoré predošlý film mal. Nie je to zlé, stále sa jedná o celkom solídnu záležitosť a tá kamera je proste výborná, ale už to nejako nemá čím prekvapiť, scenáristických chýb je tam dvojnásobok a premeškaných príležitostí dopadnúť vraha tam bolo tiež veľa. Je to na podobnej úrovni prvého dielu, ale už ma to tak nebavilo a ten scenár ma občas príjemne nasral. A hlavná hrdinka má fakt viac šťastia, než rozumu. Ale hej, stále je to príjemná zábavka, ktorá ubehne skôr, než vôbec začne nudiť. To už sa však o treťom dieli povedať nedá. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama