Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl už je přece jenom trochu obyčejně vymyšlená vyvražďovačka, takže se mi to líbilo o něco málo míň než první díl, ale zůstala dobrá atmosféra, kterou tentokrát zařizuje trošku odlehlá nemocnice a zůstala i hlavni hrdinka s tim pánem, co tam všechny kosí krumpáčem a že mu to tady jde celkem slušně, to snad nemusim řikat, navíc se mi zdá, že se z něj stává druhej Jason. Být to v 80tých letech, tak už to má 7 dílů. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Spolu se zraněnou hlavní hrdinkou prvního dílu se do nemocnice kromě vraha přenesla také hutná atmosféra. Prostředí nemocnice se hodně blíží opuštěnému hotelu a taky proto si tam nejspíš náš známý zabiják přišel jako doma. Dobré je propojení s prvním dílem a pár detailů ohledně historie hotelu a onoho malého kluka, které vám pomůžou udělat si lepší a ucelenější obraz. Sestava ostatních postav je ale v mých očích slabší než v díle prvním a proto už vás netrápí, když se počet lidí postupně snižuje. Vraždy jsou hezky provedené, syrové, bez zbytečných hektolitrů krve a bůhvíjakých efektů. I přes slabší konec u mě pořád za ****. ps scéna musela jsem čůrat mě fakt dostala :o)) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

No vida. Jednička přinesla víc nudu než zábavu, ale byl to spíš takový pomalý rozjezd - teď teprve se tenhle norský horský masakr pořádně rozjel. Jak víme, snowboardový trip z minule dopadl pro pětici přátel katastrofálně - přežila z nich jediná Jannicke. Dvojka řeší události hned následující. Holka je dopravena do místní nemocnice, ale kromě mrtvol jejích kamarádů tam za ní doputuje i tělo toho prašivýho zachumlance. Zbytek jasný. No atmosféra je dobrá, je to i kvalitně natočené. Tak trochu to tím nemocničním prostředím a návazností připomíná HALLOWEEN 2, ale nijak na škodu. Nakonec, celé se to neodehraje jen v té nemocnici... Vrah, ten v jedničce utrpěl tím, že dostal prostor až v závěru. Tady nastoupí mnohem dřív a můžeme tak být svědky jeho nevybíravých, krutých způsobů (hasičák, lámačka, krumpáč, dokonce jedna lovecká vychytávka). Dokonce se dozvíme něco málo z jeho minulosti. Jedná se prostě o poctivě odvedený kus práce, s tou výhodou, že nemusel nutně trumfovat první díl za pomoci většího množství krve, mrtvol a nahotinek. Stačilo na to chytře a s lepším rozvržením navázat. Kdovíjaká originalita se sice nekoná, ale s tím já nemám problém. (Zajímavost: za první víkend promítání se na tenhle film přišlo podívat něco málo přes 100 tisíc Norů, což tam znamenalo nový rekord, co se týče návštěvnosti domácích filmů. To dělá z 'abominable snowmana' národního hrdinu a snad nám to zaručí další pokračování... nebo ještě lépe rovnou boom severského slasheru.) (screeny) ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Naprosto důstojný pokračování jedničky. Opět tu funguje budování napětí a tentokrát se přidává hra s divákem. Chci pochválit finále s malou dávkou spoilerů. Když tlačíme postavy k tomu, aby záporáka několikrát zabily, jinými slovy, sereme se tvůrcům do jejich práce, dostane se nám odpovědi skrz tu nejtrapnější smrt vůbec. Jinak nám tentokrát tolik nezáleží na vedlejších postavách a tvůrci to dělají záměrně, třeba tím, že opravdu pouze chvilinku pracují na sympatii k první oběti, tý nám je líto a na další postavy už serou. Zajímá je (nás) hlavní hrdinka, která to táhne velmi dobře a nemusí se k tomu moc hýbat. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud byla jednička zjevným dvojníkem Pachu krve či Wolf Creeku, dvojka je plagiátem Halloweenu: nesmrtelný maskovaný zabiják v otrhaných hadrech bezdůvodně zabíjí všechno živé. A stejně jako v Halloweenu byl pošukem už v dětství. Míra slasherovitosti vrostla, takže i zde musí jeden pomatený magor s kyjem (pardon, krumpáčem) vytřískat celé policejní komando a bez zájmu okolí kráčet dál. Docela švanda. Nemohl jsem se zbavit dojmu, že sleduju drsnější dvojdíl německé Stefanie... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama