Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Terva 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence s pistolema jen naznačí, ale zatím neprozradí, oč tu půjde. Po několika minutách, kde se moc nemluví, jen cestuje, začne divákovi pomalu docházet, co se bude dít. CITÁT - Narodil jsem se jen jednou a zemřu jenom jednou......... Celý ten závod byl docela vzrušující a to jsem koukal jen na televizi a nestál jsem v " ringu ". Dramatický příběh o tom, jak získat velké peníze, ale také jak přijít o to hlavní - život. Vincent je toho důkazem. Konec mě velmi překvapil - symbolické světlo v tunelu. Scénář - Gela Babluani a Greg Pruss. CITÁT - Dívejte se na žárovku.....až se rozsvítí.......... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Objeví se hodně hvězd, ale to bohužel filmu nepřidá na kráse. Neříkám že dopadl tragicky, ale Stathamova role mi k němu neseděla a představuji si ho v jiném žánru spíše.. Za to Rourke mi sedl do role daleko víc! I bez tak zajímavý snímek o ruské ruletě, ale bohužel bez špetky pořádného napětí a děje. O příběhu se nezmiňuje, protože ten byl předvídatelný od samého začátku... 5/10 = 55% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak i někteří z nás mají, číslo 13 je pro ně opakem tragédie, smutku a neštěstí. Jsem mezi nima a to především skrz den zrození legendy Figuska! Klučík i tady měl celkem šťastnou volbu při výběru čísla na nátělníku... Ovšem jak triko s číslem sundal, pak....... No, pusťte si to a uvidíte, jak že to vlastně vše dopadlo. Za mě určitě jde o supr nápad, kterej je příjemně dlouhej a hlavně pro jeho neustálí napětí, ani na chvíli nenudí. O obsazení netřeba nic říkat, pač je luxusní! Za mě především palec nahoru za koho jinýho než Majkího Rourka! 65% ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

13 je brilantní film a na to, že jde o stejný film, respektive remake, je o to víc masakróznější. Čím méně o tom filmu dopředu víte, tím lépe pak pro vás. Já to viděl poprvé před lety, myslím, že sem první viděl ten původní, ale z obou sem byl paff. Včera sem si to dal po letech znovu a efekt se opakoval, mástrpís. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Mladý muž Jasper je outsider. A ví to. Na takovém člověku už na startovní čáře poznáte, že na to nemá. Protože se trochu hrbí, jako by čekal ránu. V tomhle překážkovém běhu životem prostě zůstane daleko vzadu, dost možná i zakopne a rozbije si hubu. Ano, Jasper je jasný outsider. A byl by blázen každý, kdo by si na něj vsadil! Ale není to loser. Ten by se na start vůbec nepostavil. Lůzr by se válel doma na gauči a ten závod by sledoval v televizi (koupené za sociální dávky). Jasper se prostě snaží. Nejen, že má své sny a touhy, on je ochotný za nimi jít. Třeba i přes mrtvoly. Držel jsem mu palce. Dokonce i při té zparchantělým způsobem inovované ruské ruletě. Přál jsem mu vítězství, byť to muselo znamenat smrt někoho jiného... A ano, v podstatě je to jen průměrný film, ale to kolečko „soutěžících“ bylo natočené fakt působivě. A se všemi těmi týpky na place to byla docela drsná podívaná. Rozhodně patří k těm, na které jen tak nezapomenu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)

Reklama

Reklama