Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mat a Franck jsou policisté a nejlepší přátelé. Franck se zabývá kriminální činností související s drogami. Zaplete se však do pochybných obchodů a je zavražděn. Mat se nechce smířit s jeho smrtí a vytyčí si jediný cíl - dopadnout darebáka, který jej připravil o dlouholetého, věrného přítele. (claudel)

Recenze (48)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavá kriminálka, kde se neděje nic extra, diváka to nemá jak pohltit nebo zaujmout. A do toho všeho obézní G. Depardieu, kterej se zadýchá i ve scéně, kdy jde od místa řidiče ke kufru auta. K tomu ani divák neznalý knihy (jako já) chvílema vůbec netuší, co nebo proč se tam děje. Tady bohužel Francouzi zklamali, nedá se nic dělat. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám nějaký záhadný ,,štěstí" na v lepším případě průměrný francouzský detektivky. Tohle byl ale ten horší případ, to mělo i k průměru pořádně daleko. Hlavně obsadit do poměrně akční role střílejícího a zejména běhajícícho detektiva tlustýho Depardieua, to je s prominutím totální kravina. Hodně špatnej film. 30% ()

Reklama

patroklos 

všechny recenze uživatele

Gérard Deparidieu je pravděpodobně ve vyšším věku hodně sexy, když si jako policajt získává srdce všech žen okolo, ať už se jedná o kladné nebo záporné postavy... vlastně ve filmu nehrála ani jedna, která by do něj nebyla zamilovaná :-) ... film šel určitě natočit lépe, ale špatný nebyl - přes jistou vláčnost a špatně pochopitelné souvislosti měl zajímavý námět, hudbu i závěr... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objeví i známý francouzský režisér Olivier Marchal, který je známý svými kriminálními dramaty, které nemilosrdně válcují francouzskou justici a policejní složky. Celé se to veze ve stylu, který jeho tvorba představuje, tzn. mapování korupce politických elit, provázanost policie a zločineckého podsvětí a celkový marasmus francouzské společnosti. Bohužel scénář představuje spíš splácaninu, která na vrcholná díla Oliviera Marchala kouká z uctivé vzdálenosti. Je to bohužel nevěrohodné a to říkám z pozice občana země, která má s tím, co Marchal kritizuje, neblahé zkušenosti a dlouholetou praxi. Navíc představitel hlavní role Gérard Depardieu si tentokrát vybral při natáčení hereckou dovolenou, nevkládá do toho své obvyklé nadšení a jde spíš o rutinu. Kromě toho mám pocit, že v jeho případě selhal casting, protože do takovéhle role policejního tvrďáka měl být obsazený před 25 lety. Chápu, že výroba hvězdy něco stojí, a když už má herec svoje jméno, je potřeba z toho ždímat, co se dá, ale tohle je spíš pokus o likvidaci dobré pověsti herecké legendy, než příklad chytrého a účinného producentského tahu. Celkový dojem: 45 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha průměrných krimi ze země galského kohouta. Ve srovnání s nedávnými filmy stejného žánru, tenhle kousek je o trochu lepší. Není to žádná přehnaná akce,ale bohužel je to místy zbytečně zdlouhavé a pěkně děravé. Kupodivu dalším problémem je obsazení Gerarda Depardieu. Na čistýho a spravedlivýho policajta, po kterým letí šlapka i bývalá manželka mi moc nesedí. Ikdyž má u mě plusový bod, za jízdu v Octavii. Depardieu je výborný v komediích a nebo v kriminálkách, pokud hraje hajzla,ale klaďas mu fakt moc nejde, respektive, nesedí to na něj. Nechápu dost dobře počínání distributorů, když vydávají takovéto průměry a kvalitních filmů jak MR73 Oliviera Marchala si nevšímají. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tento film byl natočen podle literární předlohy Huguese Pagana: "L´Étage des morts". (claudel)
  • Jedná se již o druhou krimi, ve které se setkávají Olivier Marchal a Gérard Depardieu, předchozí spolupráce sahá do roku 2004 při natáčení Války policajtů. (claudel)

Reklama

Reklama