Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

SeBig 

všechny recenze uživatele

No oproti jedničce dost velké zklamání. Neuvěřitelně mě tu srala ta ženská co si hrála na neuvěřitelně chytrou a cool přitom nebyla o nic lepší než Tereza Pergnerová a její čágo bélo šílenci. Kromě tý trapný ženský mě nezaujal ani hlavní záporak který byl odhalen až na konci filmu a celý mi to přišlo přitažené za vlasy a koule. Ten liliputánskej arab z káhiry mě taky nějak neoslovil. Abych nepsal jen pozivita libilo se mi pár hlášek, bylo to vtipnější než jednička a rozhodně tam bylo více akce ovšem s tou trapnou krávou a bez Dafoa, který byl jen na konci filmu aby to celé zachranil.. bohužel nezachránil. Průměr s odřenýma ušima. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost trapné pokračování. Ani vlastně dost dobře nechápu, proč vzniklo, ale budiž. Dvojka se za každou cenu snaží být co možná nejvíc "cool", ale ani trochu se jí to nedaří. Zvláště herci jsou dost tragičtí. Na scénu jsou opět povoláni "svatí" bratři, aby zjednali pořádek poté, co na ně hodili vraždu kněze. Za tím vším stojí pomsta drsného gangstera Judda Nelsona (působil až komicky), který si přišel s bratry vyřídit účty za smrt svého otce, ale to zdaleka není všechno. Do hry vstupuje agentka FBI Julie Benz (snažila se zaujmout), která měla působit sexy, ale vzhledem k jejímu věku, už se jí to nedá sežrat, a tak radši zůstalo u elegance a táta bratrů Billy Connolly (špatný výkon) by už také chtěl vykonat spravedlivou odplatu na svém dávném kamarádovi Peteru Fondovi (působil důstojně), který ho nabonzoval a poslal do lochu. A aby to nebylo málo, povedení bratři do svých řad přibrali vykutáleného "mexikána" Cliftona Collinse Jr.(hrozně se ztrapňoval), který aby vypadal cool, má ve filmu scénu, ve které údržbáři pistolí vyhrožuje, aby mu vymyslel cool hlášku. Fakt trapas a herci to ani jeden moc neustáli, protože scénář byl místy až příšerný. Režisér Troy Duffy režijně ničím neohromí a přísnější měřítko snesou asi jen dvě zpomalené přestřelky, ale jinak film nefunguje a jen si vydatně hraje na něco, na co prostě nemá ani náhodou. Jednoznačně podprůměrné béčko, kterému chybí invence a nahrazuje ji rádoby efektně vulgárními hláškami. 40% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

I po dekádě to Duffymu šlape parádně. Zdaleka to není taková pecka jako první díl, ale i tak jsou Boondock Saints II nadupanou akční jízdou říznutou těmi nejlepšími dialogy a hláškami za x filmových let. Charismatická dvojka v jejím čele je stále stejně sympatická; abscence Willema Dafoeho nemusí díky rázné agentce Benzové vůbec vadit. Roztomilá manželka "Rita" z Dextera se v tomto šíleném pokračování proměnila do přehrávající neohrožené pistolnice, která nejde pro sprosté slovo daleko. Chvílemi jsem tu postavu nenáviděl, pak zase miloval - v mém podvědomí zůstane její šíleně dobře napsaný charakter navěky. Za co si All Saints Day zaslouží přidat minimálně jednu hvězdu jsou již zmiňované hlášky a skutečnost, že kvalita snímku se v divákových očích stupňuje s každým dalším shlédnutím. Nepochybuji o tom, že za pár desítek let bude mít Duffyho trilogie (ano, další díl nejspíše bude!) nemálo horlivých fanoušků a z Pokrevních bratrů se stane kult. Snad se toho dožiju. Chci kompletní vydání tří blu-ray disků ve sběratelské krabičce! P.S. Scéna se slaněním a nápad přehlušit hudbou audio-mix akčních scén (výstřely, nábojnice, kulky) je fajn nápad. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější sequel za hodně dlouhou dobu, jehož vznik neospravedlní ani závěrečné cameo a otevřená vrata do třetího dílu. Collins Jr. ještě ujde (na Rocca nemá ani omylem), Julii Benz bych ale prosil rovnou zabít (nejotravnější wannabe-cool postava EVER!) a Petera Fondu... no, o toho se Duffy naštěstí postaral sám. Vykrádání jedničky by mi samo o sobě nevadilo, jenže já se po patnácti minutách ve společnosti MacManusů nudil "jako kráva" a stereotypní střílečky podle jednoho mustru nastupivší letargii ještě trochu umocnily. První díl je geniální... dvojka je - bez pardónu - sračka. Ke všemu smrdící příliš velkým sebevědomím, nápadně připomínajícím jiného kdysi schopného režiséra a scenáristu. Richard Kelly zdraví. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)

Reklama

Reklama