Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty veselohry "nic proti ničemu", které často najdete především na programu Vinohradského divadla či Divadla Na Jezerce a takřka najisto v nich hraje Jirásková či Hrušinský? Takové ty hry, na které byste sami od sebe nešli, ale když na to vytáhnete mamku, babičku, taťku a vůbec kruh rodinný, tak máte jistotu, že vy to přežijete, rodiče budou spokojeni a babička bude plesat nad tím jak je ta Jirásková stále okouzlující a jak skáče jako laňka. Tak tohle je úplně to samé. A to tak moc, že jen čekám, kdy se to objeví v repertoáru Vinohradského s Jiráskovou a hostujícím Hrušínským. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka plná suchého humoru a retro atmosféry. Angláni to proste VEDIA :-) Zbožňujem prostredie britského vidieka, nasratý výraz Kristin S. Thomasovej, Colina Firtha v akejkoľvek podobe, anglických komorníkov ktorí vám bez mihnutia oka prinesú do salóniku lopatu. Čo až tak nezbožňujem, je J. Biel (dodnes nechápem čo je na jej konskom úsmeve také atraktívne že sa tu všetci rozplývate, ale vec vkusu je holt pravidlo železné), no po dvadsiatich minútach si ma jej postava získala tiež. Tlieskam! ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která vás pobaví velice inteligentním humorem. Žádné přiblblé ksichtíky, puberťácké vtípky nebo různé skeče. Ve všem velice známém příběhu, jak se dívka s tchýní potkala, oceníte sarkasmus hlavních postav. Celkem mě překvapilo, že Colin Firth už přešel z rolí nápadníků do role otce, ale musím říct, že mu to tady (zarostlému) slušelo daleko víc než v romantických komediích (což je taky možná důvod, proč film skončil tak, jak skončil). A musím říct, že závěr filmu mě velice pobavil. Doporučuju! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem netušila, že dostanu přesně to, co čekám, a ještě v dárkovém balení! Ale co se divím, ve které jiné zemi bych mohla narazit na typickou austenovskou rodinku, kde vládne vybroušený sarkasmus a pečlivě volená slovní spojení užívá i ten nejposlednější sluha? A všichni jsou lovely - hlavně díky zkostnatělé morálce a pokryteckým předsudkům, a to já ráda, naproti tomu svěží zámořský vánek, přinášející základy pravidel bez předpisů, dává vzniknout neodolatelnému tření, z kterého odletují jiskry, osvětlující příchod nové doby - o to se s nepřehlédnutelnou oslnivostí stará snová Jessica Biel, v zápolení o štěstí s největším sokem v lásce - matkou svého muže, přesnou Kristin Scott Thomas, za lehce stranícího dohledu neodolatelného Colina Firtha, kterého nelze neregistrovat ani mimo obraz, stačí jediné slovo či jen zamžená periferní přítomnost :-O. Divadelní ráz, který však vůbec není na škodu, zjemňuje citlivě upravený dobový hudební podkres, navozující lehkost nového bytí a zvláštní péče věnovaná kostýmům - simply delicious... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice. Mladý gentleman si na rodinné zatuchlé sídlo ve staré Anglii přiveze ze světa nevěstu. Je jí mladá a krásná američanka, automobilová závodnice, která kouří, pije život plnými doušky a žije podle moderních trendů dvacátých let minulého století, ve kterém se děj komedie odehrává... Na starém panství, kde se k jakékoliv změně přistupuje s britským odporem tak musí nutně dojít ke srážkám hodnot a rozdílných způsobů náhledů na svět. Krásná Jessica Biel se nehodlá podřídit konzervativizmu paní domu Kristin Scott Thomasové (rezignovaného manžela Colina Firtha nepočítám :-) ) díky čemuž dochází k neustálému jiskření mezi oběma dámami. S připočtením různých nehod např. se psíkem atd.. je film svěží komedií u které jsem se po dlouhé době velmi bavil. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)

Reklama

Reklama