Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmodféra, hudba, kostýmy; zkrátka provedení je dokonalé. Navíc krásný anglický humor v podání herců, které mám rád (až na Colina Firtha, ačkoliv tahle role mu sedla geniálně). Určitě nezapomenu na Jessicu Biel, jak tančí tango ve večerních šatech! Vadou na kráse je příběh, od něhož jsem očekával vtipnou tendenci až do konce. Ne, že by nebyla, ale čekal jsem asi víc. 75%. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Po velice milé, svižné, vtipné a konverzačním humorem naplněnené první polovině jsem byl nadšený, že Britové opět vytvořili něco mile divadelně zábavného. Bohužel druhá půlka filmu najednou značně zvážní, vytratí se z ní humor a objeví se pár WTF momentů (hon na motorce). Nakonec tak hlavním plusem není, jak jsem očekával, jemný britský humor, ale velice příjemný a sympatický (jak už je to u něj zvykem) výkon Colina Firtha. Škoda po 50 minutách to vypadalo na velice silnou záležitost, takhle je to bohužel jen o něco lepší průměr. 60% ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

U tohoto "čistokrevně anglického" filmu jsem náhodou zjistila, že za zdánlivě kanadským režisérem http://www.csfd.cz/reziser/3382-elliott-stephan/ se skrývá Australan - tvůrce jednoho z mých nejmilejších filmů DOBRODRUŽSTVÍ PRISCILLY, KRÁLOVNY POUŠTĚ. Anglický humor, slovní bitky, přetvářka, intriky, skvělá kamera i hudba a v neposlední řadě herecký koncert Kristin Scott Thomas a Colina Firta, rozhodně stojí za vidění. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

3 a pol*. Britké britské poznámky, šarm hlavných postáv, zaujímavé originálne prvky príbehu, či občasné črty. Vystihnú film v mojich očiach. Konštantné hodnotenie situácie, občasný viacvýznamový anglický slovník.. Colin Firth tradične neschopný vložiť do svojich replík nejakú dávku citu, resp. jeho prednes v rovnakej rovine, či už hovorí vtip alebo niečo (zá)važného charakteru. Živá Larita. Úchvatný Kris Marshall a jeho postava sluhu Furbera. Podivný záver, kt. mi odobral pozitívneho dojmu. Celkovo.. zvláštne, zajímavý počin ale nič, o čom by som s nadšením referovala priateľom. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrotivý Bože! Děkuji ti, že jsi přivedl Johna a tu jeho fuchtli zpátky domů." Svobodomyslná Američanka, vybavená závodní licencí a alergiemi všeho druhu, vyrazila v náruči svého čerstvého aristokratického manžela na britský venkov s úžasně naivní představou, že matka vyvoleného bude plakat štěstím z toho, že její synáček opustí svůj majetek a vydá se pracovat do města. V tu chvíli jsem cítil, že je zaděláno na solidní konfrontaci názorů, svižné hlášky i podrazy, ale jedině otec ženicha pan Whittaker tuto nadějnou situaci stoprocentně využil. Strašně se mi líbilo, kterak lehce znuděně komentoval každou situaci s viditelným nezájmem o společenské konvence, neboť už dávno ztratil veškeré zábrany. Jenže ono to začalo jako ohromná sranda a pak to přešlo ve velké drámo, což je princip, který mi zkrátka nevyhovuje. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)

Reklama

Reklama