Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Mol 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je tu fantastickej hned od začátku. To, když dorazí na pohřeb svého mistra ve smutečním bílem ošacení a vrhá se na jeho rakev. Ta síla jeho emocí v tváři, když po té do jejich školy dorazí Japonci, je cítit až do hloubi srdce každého fanouška jeho filmů. Nemusí nic říkat, jen stojí mezi ostatními a to něco z něho vyzařuje jako slunce nad obzorem. To je BRUCE LEE a jeho cesta za pomstou. Cesta, v niž budou všichni potrestáni zlámáním žeber nebo smrtí. Muž, který kdysi prohlásil: "I HAVE NO FEAR OF AN OPPONENT IN FRONT OF ME!“ ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Urcite nejlepsi Brucuv film z hongkongske produkce... Tradicne cela rada na svoji dobu uchvatnych bojovych scen, scenar sice jednoduchy,ale bez logickych mezer a ma to spravne tempo a prekvapive vyvrcholeni... Je mi jasne,ze stejne jako veskera tvorba Maleho draka se to asi kazdemu libit nebude,ale ja jako fanousek zanru i hlavniho protagonisty jsem naprosto spokojen.. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film je už takový nějaký vyčpělý. Nedostává mě tolik jako jeho mladší bratříčci. Bruce Lee se celou dobu tváří i chová jako psychopat, dokonce i když vyznává lásku. Líbí se mi však, že Chen Zhenova (BL) pomsta je taková nejednoznačná, likviduje sice jednoho hajzlíka za druhým, ale zároveň tím odsuzuje sám sebe a ničí i životy svých přátel, a to v někdy docela zmateném střihu akčních scén, kde je např. jeden ze soupeřů na zemi a najednou v zlomku sekundy stojí na nohou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je naozaj škoda, že v čase, keď Bruce natáčal, mu nik nedohodil ešte trošku lepší scenár. Veď Jackie Chan alebo Jet Li majú od herectva tiež pomerne ďaleko. Naplno využiť potenciál bojových umení vo filme tak dostal len po akčnej stránke. Príbeh je spomedzi jeho filmov najlepší, ale aj tak slabučký, občas nejaký ten náznak nádeje, ale ani záver to nijak nevyvracia. Radšej si pozrite K1 súboje a tento film len raz. 70%. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Pomstil svého učitele, ale tím ho vlastně zradil, neboť se nedržel jeho myšlení. Nabízela se mu láska jako řešení, ale vrátil se k pomstě po prvním polibku. Pěst plná hněvu přináší jen zkázu, a tak i Chan musí poznat, že přežití školy je důležitější než jeho život. Jistě, herecky je to podáno ochotnicky, ale baletní souboje jsou opravdu neuvěřitelné. Ano, baletní - sledovat Bruce Lee jak tančí tanec smrti obklopen točícím se kruhem nepřátel (vyhlášení boje vrácením nápisu) je nezapomenutelný zážitek. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)
  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)
  • I když tvůrci filmu neuvedli jméno otráveného mentora, byl jím Huo yuan jia. Tato postava skutečně žila a skutečně zemřela na otravu. Bojovník, který nebyl údajně nikdy poražen, a o jehož smrti se objevilo mnoho verzí. (chaometic)

Reklama

Reklama