Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Filmy s Brucem Lee jsou jako filmy X-rated. Jako celek nekoukatelné - příšerný příběh, příšerný herecký výkony, příšerná hudba, zvuk, kamera, scénář, režie - příšerný všechno. Jediný, co tam vyniká z podprůměru je samotný fighting scenes, ve kterých figuruje King samotnej - Best of the Best - ano, Lee byl bez debaty ten nejlepší, největší, nejrychlejší, nejsilnější, nejtvrdší, nejnemilosrdnější----zkrátka nej ve všech směrech, byl tak dobrej, že z toho umřel. Ty filmy jsou všechny brak, ale bojový scény, který sou do nich udělaný sou skvělý. Takže nejlepší by bylo, vystříhat jen tydle scény a slepit je do jednoho filmu, takový best off, pak by to bylo geniální dílo nesmrtelný, takhle se tim musí člověk prokousávat a přetrpět tu šílenou stupidní vatu, co tam je. V tomto směru je pak úplně nejlepší, co Lee udělal, pagoda z hry smrti, žádný příběh, jen boj a bohatě to stačí. Lee byl Nejlepší. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Skvělá Leeovka, netradiční mj. tím, že hlavní hrdina zde věsí své oběti na pouliční lampy. V kung-fu filmech docela silná káva, přihlédneme li navíc k tomu, kdo zde tyto zločiny páchá (Bruce Lee byl, je a bude vždy vnímán jako symbol ctnosti, hrdosti či fér zápolení). Na jeho postavu je tady pořádán doslova hon. Líbí se mi, že tentokráte nastoupí se svým jedinečným bojovým uměním ihned od začátku filmu a nenapíná příliš dlouho své natěšené fanoušky. Prostě to má spád. Bruce tady používá i převleky a za zaznamenání stojí i závěrečná scéna, která je jasným odkazem na film Butch Cassidy a Sundance Kid. Pěst plná hněvu, se vymyká tvorbě nejlepšího filmového bojovníka historie svou atmosférou, příběhem a i hudba je zde na prvotřídní úrovni. V některých pasážích ne nepodobná Morriconemu. Zkrátka a dobře - vynikající film s Bruceem Lee. P.S. Kdo vlastní DVD, tomu doporučuji, pustit si film s audio komentářem. Dozví se spoustu zajímavých věcí o tvůrcích filmu, jeho hlavní hvězdě či obecněji o samotné hongkongské kinematografii. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlépe hodnocený  film jednoho z nejtalentovanějších kopáčů všech dob a jeden z vůbec prvních, který jsem v dávných dobách videa a jednohlasého dabingu pod názvem Zběsilá pěst viděl.   Povedený začátek s provazci deště na pohřbu prakticky vzápětí Lo Wei pohřbí ve schematickém a de facto nesmyslném scénáři  valné většiny tehdejších hongkongských bojových filmů o znepřátelených školách bojového umění, velkém prostoru pro herecké a komické   "nadání"  své největší hvězdy, tedy božského Bruce a třeba jeho  "romantické blouznění"  bylo skutečně na pěst plnou hněvu  a ve své podstatě na diváka nečeká ani žádná přehršel ukázek bojového umění. Na druhou stranu tu to málo vyčnívá nad všechny jiné filmy mistra Lee, co do choreografie je to  totiž konečně i pastva pro oči a ne jen  " aíííí, kop a konec".  Na víc než na tři ale zase jít prostě nelze. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee sice ukázal krásné kousky s nunčaky a dokonce se mi i líbilo jak hrál (toto je první film který jsem s nim viděl). Ovšem zbytek stojí za starou belu. Jak příběh, tak choreografie bitek, které působí až trapně, přičemž je bohužel film brán vážně, takže to nefunguje jako u Kung-fu nářezu. Opravdu nepovedené střihy a triky s rádoby krvácejícími ústy a rozbitými hlavy nezachrání ani ultratvrďácké výjezdy kamery na oči Bruce Leeho. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee se chce pomstít vrahovi svého mistra. Využívá k tomu různých převleků, aby se k němu dostal. Soubojů je zde docela dost, ale žádný z nich není dost zapamatovatelný, ani ničím příliš originální. Přesto se jedná o dobrý kung-fu film a Bruce Lee tu je v plné formě. Vyvraždí prakticky celou japonskou školu, včetně mistra a ruského bojovníka. Pro fandy Bruce Leeho a bojových umění mohu rozhodně doporučit. 80% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • V traileroch bola použitá hudba Richarda Straussa "Thus Spoke Zarathustra". (Peter-1307)
  • Účelem filmu bylo v Hong-Kongu posílit patriotického ducha. Na začátku filmu je Chenu Zhenovi (Bruce Lee) předána cedule s nápisem "Asijský mrzák". Myšlenka filmu byla bojovat proti tomuto nařčení ve smyslu "Číňané nejsou asijskými mrzáky". (Jizni Tlapa)
  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno