Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

predators 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda bojových a kung-fu filmů, ale styl karate mě nezaujal a proto tak nízké hodnocení. Navíc, neskutečně nudný příběh, který je založený jen na jedné jediné věci, pomstít smrt svého učitele. Jenže takových už tady bylo a nutno říct, že v mnohem lepším a hlavně záživnějším pojetí...viz. J. Chan. Pamatuju se, že jako malý kluk jsem B. Leeho "žral". Teď se jen podívám, zavzpomínám a nahraju jej svojí babičce, té se jistě bude líbit:-)(a to fak nekecám)35% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je legenda žánru, tudíž téměř vše, co natočil, je parádní podívanou pro fanoušky martial arts filmů. Pěst plná hněvu je klasickým příběhem o tom, jak mezi sebou soupeří dvě školy bojových umění - tentokráte japonská a čínská - přičemž ta cizopasná se neštítí ničeho a je třeba pěkně naštvaných pěstí Bruce Lee. Choreografie soubojů jsou tradičně vynikající, hudba solidní a herecké výkony hlavního hrdiny velmi potěšující. Závěrečná scéna je pak jakýmsi odkazem na Butche Cassidyho a Sundance Kida, což dodává celému filmu trochu působivější nádech. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Urcite nejlepsi Brucuv film z hongkongske produkce... Tradicne cela rada na svoji dobu uchvatnych bojovych scen, scenar sice jednoduchy,ale bez logickych mezer a ma to spravne tempo a prekvapive vyvrcholeni... Je mi jasne,ze stejne jako veskera tvorba Maleho draka se to asi kazdemu libit nebude,ale ja jako fanousek zanru i hlavniho protagonisty jsem naprosto spokojen.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee měl dar. Pohled, kterým dokázal vyjádřit každou emoci. Uměl se podívat tak, že diváka rozesmál, ale stejně tak dokázal, že jste si nadělali do kalhot. Srdceryvný výraz předvedl právě v "Pěsti plné hněvu". Jeho filmy nejsou velké proto, že byl mistrem bojových umění, ale také proto, že byl skvělým hercem, který by se stal legendou, aniž by musel zemřít tak mladý. Smrt si nevybírá podle věku. Člověk se skoro diví, že Jackie Chan po všech těch zraněních vydržel tak dlouho. Je mi jasné, co bude filmu vyčítáno. Je poměrně málo akční, ale podívejte se na ty davové bojové scény, jsou prostě parádní, stejně jako scéna s nunčaky, kdy Bruce ukazuje svoje mistrovství. Je na něm vidět, jak dokáže být soustředěný, jak se dokáže do role vžít, kdy začnete mít pocit, že on nehraje, on opravdu bojuje. Sálá z něj síla, jakou měl jen málokdo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/bruce-clint-simon-david-zbouchnuta-v.html ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je tu fantastickej hned od začátku. To, když dorazí na pohřeb svého mistra ve smutečním bílem ošacení a vrhá se na jeho rakev. Ta síla jeho emocí v tváři, když po té do jejich školy dorazí Japonci, je cítit až do hloubi srdce každého fanouška jeho filmů. Nemusí nic říkat, jen stojí mezi ostatními a to něco z něho vyzařuje jako slunce nad obzorem. To je BRUCE LEE a jeho cesta za pomstou. Cesta, v niž budou všichni potrestáni zlámáním žeber nebo smrtí. Muž, který kdysi prohlásil: "I HAVE NO FEAR OF AN OPPONENT IN FRONT OF ME!“ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Podľa historických záznamov skutočný Chen úspešne unikol zo Šanghaja. (Peter-1307)
  • Na základe osobných nezhôd počas nakrúcania ukončil Bruce Lee spoluprácu s Lo Weiom hneď po tomto filme. (Peter-1307)
  • Herec a kaskadér Wah Yuen ztvárnil postavu Chan Zhena (Bruce Lee) a zaskočil tak za jejího představitele v souboji proti Yoshidovi (Yi Feng) v záběru, kdy dělá salto. Wah Yuen si hraje i ve známé scéně před bránou ZOO, kdy se vysmívá Chan Zhenovi. (Epistemolog)

Reklama

Reklama