Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

zette 

všechny recenze uživatele

Dnes uz film asi nema moc co nabidnout. Ja jsem si u nej ale krasne odpocinul, zavzpominal a pobavil se. Bruce Lee to fakt umel ( nebavim se ted o herectvi ) a nevim jak na ostatni, ja mel ale pocit, ze ve filmu je stale nejaky silny naboj ci kouzlo, ktere uz zadny Van Damme ci Seagal a spol nikdy nenaplni. Vyborna uvodni pisnicka. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Bohužial budem tentokrát kritickejší. Čo som odpustil Ceste draka tu už neodpustím. Žiadna pamätnejšia scéna a nudný rozťahaný jednoduchý dej podaný dosť neprofesionálne. Herecky dosť chabé a Lee tiež nijak výnimočný. Jeho škrekot je v originále síce zaujímavý, ale zrejme ma v ďalšom filme omrzí. Súbojov je dosť málo a nie sú príliš zaujímavé, čo je v takomto filme škoda. Je to medzi 2* a 3*. 48% ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas... Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim, která rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal... Bruce byl a "bude" jen jeden... /95% + FILM ROKU/ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění ... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas ... (Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim. Považuju ho za nejlepší Jetův film a rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal ... Bruce byl a "bude" jen jeden ... ) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Filmy s Brucem Lee jsou jako filmy X-rated. Jako celek nekoukatelné - příšerný příběh, příšerný herecký výkony, příšerná hudba, zvuk, kamera, scénář, režie - příšerný všechno. Jediný, co tam vyniká z podprůměru je samotný fighting scenes, ve kterých figuruje King samotnej - Best of the Best - ano, Lee byl bez debaty ten nejlepší, největší, nejrychlejší, nejsilnější, nejtvrdší, nejnemilosrdnější----zkrátka nej ve všech směrech, byl tak dobrej, že z toho umřel. Ty filmy jsou všechny brak, ale bojový scény, který sou do nich udělaný sou skvělý. Takže nejlepší by bylo, vystříhat jen tydle scény a slepit je do jednoho filmu, takový best off, pak by to bylo geniální dílo nesmrtelný, takhle se tim musí člověk prokousávat a přetrpět tu šílenou stupidní vatu, co tam je. V tomto směru je pak úplně nejlepší, co Lee udělal, pagoda z hry smrti, žádný příběh, jen boj a bohatě to stačí. Lee byl Nejlepší. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Bruce Lee dokázal perfektně ovládat své tělo, tudíž byl schopen zastavit úder nebo kop i jeden milimetr od protivníka, což dodávalo pocit skutečných zásahů. Jelikož chtěl, aby souboje byly opravdu co nejreálnější, museli se všichni herci naučit ovládat svoje tělo stejně tak jako Lee. To se samozřejmě neobešlo bez zranění. (JohnSmith)

Reklama

Reklama