Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí tady srovnává Fist of fury a remake Fist of legend. Proto tento komentář přikládám k oběma filmům. Zatímco Bruceův Chen je plný vzteku a nenávisti, Jetův Chen je vyrovnaný a klidný bojovník. A to je základní rozdíl mezi oběma filmy. Fist of legend nám ukazuje spoustu vypiplaných soubojů, nádhernou choreografii a ladného kung-fu. Fist of fury nám ukazuje tvrdé a rychlé údery Bruce Lee, které jsou jasně vedené k cíli zabít, nebo alespoň hodně ublížit. Fist of legend je film o kung-fu, bojový a akcí nabitý. Fist of fury je drama proložené několika zabijáckými údery, o pomstě a vzteku. A ten Bruce ukazuje dokonale v každém záběru. Tyto dva filmy nelze srovnávat. Fist of legend je převážně o soubojích, Fist of fury je převážně o myšlence. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Pomstil svého učitele, ale tím ho vlastně zradil, neboť se nedržel jeho myšlení. Nabízela se mu láska jako řešení, ale vrátil se k pomstě po prvním polibku. Pěst plná hněvu přináší jen zkázu, a tak i Chan musí poznat, že přežití školy je důležitější než jeho život. Jistě, herecky je to podáno ochotnicky, ale baletní souboje jsou opravdu neuvěřitelné. Ano, baletní - sledovat Bruce Lee jak tančí tanec smrti obklopen točícím se kruhem nepřátel (vyhlášení boje vrácením nápisu) je nezapomenutelný zážitek. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zpětně pro mě nesrovnatelné s budoucím remakem s Jet-Li. Bruce Lee je tu víc než "úžasný" trapným bojovníkem, který neustále piští a v ani jedné scéně nepředvede něco extra. Asi jsem kulturní negramot, ale je to moje smůla, že jsem tento snímek viděl po exkurzi do stejného prostředí s mým oblíbencem Jet- Li -m. Opravdu nic mě v Pěsti plné hněvu nezaujalo a vzhledem k předem známému ději se ani nedivím. PS: sestříhat do 10 minut jen akční scény a stačí to;-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film patrí medzi to lepšie, čo vzniklo v Hongkongu, i ked má tiež veľa neduhov, ako väčšina hongkonských filmov. Trápne smiatie sa na plné ústa, niekedy trápne herecké výkony, slabšie dialógy a jednoduchučký dej a s jasnou hranicou medzi dobrom a zlom. Plusom je jednoznačne Lee a jeho pútavé bojové scény, i ked s lepšou réžiou (teda nie HK), by to bolo o 100% lepšie. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Druhý film Bruce Leeho je filmově mnohem dospělejší a nabízí více divácky atraktivních akčních scén. Naivita v příběhu je sice stále přítomná, ale vzhledem k dobovému zasazení do okupované Číny je snadněji stravitelná. Poměrně ostrý pro-Čínský (či anti-japonský) sentiment stojí také za povšimnutí. Není se tedy čemu divit, proč je tento snímek ve své domovině tak oblíben. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Film by se měl odehrávat v roce 1910. V tomto roce totiž ve skutečnosti zemřel mistr Huo Yuanjia, zakladatel školy Chin Woo v Šanghaji. (pawleta)
  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)
  • Pre smrť hlavného hrdinu sa Bruce Lee rozhodol z dôvodu, že zločin a násilie nemajú v skutočnom živote miesto. (Peter-1307)

Reklama

Reklama