Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Neviem ako tento film hodnotit, lebo pribeh je hoden tak maximálne hviezdy, a už už som chcel vypnúť film...potom prišla scéna vzbury robotníkov, keď sa Bruce prvýkrát začal biť, a moment keď prestal "hrať" a dostal sa do svojho elementu bol úžasný, vyžaroval takú neskutočnú auru...a keď ste sledovali jeho pohyby podrobne , tak ste videli kúsok z každého, kto bol ním inšpirovaný počnúc Jackie Chanom, až po J.C.V.D. kopance z otočky. Ohromný talent, otrasný film, ale keď si vspomeniem na tú scénu vo fabrike nemôžem inak... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Kolik kámošů musí Bruce Leemu zmlátiot, než se naštve? Ve Velkém šéfovi drží slib, že se nebude rvát, celých čtyřicet čtyři minut. Pak jednou zaječí, dvakrát kopne a dvacet chlapů padne. Lee je vynikající atlet, ale ostatní před kamerou už ne, takže je choreografie některých soubojů přitažená za šlachy. Perlička v podobě souboje Bruce Lee vs. čtyři rozzuření vlčáci, kteří borcovi "skáčou" nad hlavou tak, že je jasně vidět, že s chudáky hafany někdo házel, rozesměje. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Na rovinu poviem,že to nie je bohviečo,takmer sa na to nedá pozerať,herci sú vyhrabaní z nejakej stoky,dej hlboko predvídateľný,postavy konajú zvláštnym spôsobom-naozaj zlý film... Ale je tu obávaný Bruce Lee,ktorý si vyhrnie rukávy po dlhšej chvíle,keď začína konať,ako sme zvyknutí... Bitky sú nasnímané tak,že jeho rýchlosť je pomaly nemožné vidieť voľným okom. Ak by tu nehral Lee,tak by sa jednalo o prepadlisko dejín,síce nedisponuje hereckým talentom,ale určite vie bojové umenie,ktoré ovláda tak ako nikto neovláda,a preto aspoň tie mlátičky sú satisfakciou... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Putooooouuuáááááá-ouuuuooooouuuááááááá!" Bruce Lee i se zavřenou pusou kdáká jako když autobus plnej řvoucích opic, řízenej vyjícím vlkem, vjede do slepičího hejna. Voják prohozený dřevěnou stěnou za sebou nechá vyřezaný obrys, jaký bychom čekali od génia Wilieho E. Coyota. Velký Šéf háže ptačí klec na strom stejně jako Mrazík jinovatku. Naštěstí mu však Bruce Lee v závěru provede filipínskou operaci a odejme mu superschopnost pouštět film pozpátku. ... Suma sumárum: goteska jak cep, kterou se vyplatí sledovat hlavně kvůli velepohořím filmařskýho kreténismu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pardon Bruce, dúfam, že mi to odpustíš, ale tvoj prvý trhák si chválim len trošku nad priemer. Dielo je paradoxne najslabšie v bojových scénach, ktoré pôsobia tak trochu detsky, ak v nich nieje Lee. Keď sa dostaví, kvalita sa o niečo zvýši, ale nie o veľa. Príjemný, nenáročný a hlavne jednoduchý filmík. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • Pro film získala Bruce Lee manželka Lo Weie Lau Leung Wah, kterou poslal do USA producent Raymond Chow poté, co mu o potenciálu Bruce Lee řekl syn Lo Weie. Lau Leung Wah jela do Los Angeles s jasnými příkazy, získat buď Bruce Lee, nebo herečku Cheng Pei Pei, nakonec získala oba. Během vyjednávání bydlela v domě Cheng Pei Pei, jejíž manžel byl tradiční čínský obchodník. Vždy když přišel Bruce Lee dojednávat podrobnosti smlouvy, se svými dlouhými vlasy a rozhalenou košilí, o něm říkal: „Už je tady zase ten hippík“. (Caelos)
  • Další scéna, jež byla z filmu vystřižena: Cheng Chao-an se před finálním soubojem vrací do nevěstince a užije si tam s prostitutkou. Věděl, že jde možná na smrt, proto si chtěl naposledy užít. (Caelos)
  • V britské verzi filmu je vystřihnut boj na nože s gangstery bránícími Velkého šéfa. Diváci vůbec nevěděli, jak je vyřídil. (Caelos)

Reklama

Reklama