Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

majo25 

všechny recenze uživatele

Akčňák plný súbojov s jednoduchým príbehom. Na tom príbehu až tak nezáleží, aj tak je každý zvedavý, kedy sa o slovo do bitky prihlási kultový Bruce. Ten síce spočiatku váha, ale po zhruba troch fackách a jednom zlomenom amulete sa nechá prehovoriť. Vadili mi tie superžabacie skoky, ktoré v normálnom filme nemajú čo pohľadávať, ale ostatné Brucove kung-fu pohyby boli parádne a nechali zabudnúť na ultra-mizerné herecké výkony ostatných hercov. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Dokud se drzi film puvodniho scenare je to dalsi obyc.HK film s par tradicnima kung-fu technikama a dost nudnejma plkama. Jakmile si ale tvurci uvedomili ze Bruce Lee neni jenom pricmrndavac a bleskove ztresta prvniho zlorada,nastane obrat o 360 stupnu. Mno plky zustavaj porad nudny ale atmosfera o dost zdrsni. Najednou se zacnou rozrezavat lidi v tovarne na led,kdyz Bruce zrovna nekoho straslive nemlati tak zasekava pilky do hlavy a zabodava kudly do souperu s takovou vervou az ma ruce po lokty od krve. No a kdyz si hlavni kapo mocneho syndikatu neda rict a vztahne ruku na jeho nejblizsi. Bruce jde a zabiji kazdyho kdo mu prijde do cesty. Peckovni zalezitost ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedenější než Cesta draka. Oproti Cestě draka film samozřejmě postrádá podobnou bitku s Chuckem Norrisem, ale zato kromě bitek se tady odehrává i celkem smysluplný příběh. Film drží celkem pohromadě a já dostávám přesně to co si od snímku slibuju. Mírně mě zaskočila nemilosrdnost příběhu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hloupoučký příběh plný notně směšné naivity... což vydrží jen do chvíle než Brucovi nějaký záporácký podržtaška skopne z krku amulet od maminky. Osvobozen od jha slibu svému milovanému předkovi ("buď hodný na cizince a pravidelně se myj") začne konečně roztáčet větrné mlýny svých úderů a kopů, a rozpoutá překvapivě brutální řežbu. Natočenou sice v čistě sedmdesátkovém stylu, tedy nic co by se mohlo vyrovnat efektnosti moderní choreografie a uvěřitelnosti soubojů, ale Bruce Lee zkrátka umí a je to vidět i zde. A je cool když zabíjí lidi, obzvlášť když jsou ti lidé tak ohavně oblečení jako tady (pastelově barevné košile na milion a jeden způsob, žít v semdesátých letech, tak bych si musel vypíchat oči) 6/10 ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Príbeh je jednoduchý, ale boli už aj horšie vo filmoch podobného typu. Viac som bol sklamaný z toho, že tu Bruce nepredviedol viac zo svojho umenia. Mimo posledných 20 minút mal len jednu krátku bitku, aj keď chápem, že keby mal predtým ešte zo 3 takéto masakre, tak by už na ten záver žiadny záporák nezostal nažive. Tá posledná 20-minútovka to vylepšuje a poteší aj to, že nejde len o klasické kung-fu, ale vo veľkom sa používajú nože a iné ostré predmety, takže krvavých a aj dosť drsných scén je tu požehnane. 70% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • V některých verzích filmu je krátká scéna, ve které si Cheng Chao-an kupuje krevetové lupínky, které pojídá před závěrečným soubojem. (Caelos)
  • V britské verzi filmu je vystřihnut boj na nože s gangstery bránícími Velkého šéfa. Diváci vůbec nevěděli, jak je vyřídil. (Caelos)
  • Lidé se často ptají, zda se Bruce Lee během natáčení v Thajsku utkal s nějakým thajským boxerem. Nejvíc se výzvě k souboji blíží příběh o jednom trenérovi, zkušeném thaiboxerovi, který připravoval thajské statisty na bojové scény. Na popud kaskadérů souhlasil, že s Bruce Lee poměří své síly. Postavili se proti sobě a Bruce Lee provedl jeden silný kop. To znamenalo konec souboje a onen trenér pak Bruce Lee choval ve velké úctě. (Caelos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno