Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Když počítám jediné díly, které jsem sledoval (ty s Čechem), tak jsem nadšený. Opravdu, takováhle TV hra je skvělá, má svojí úroveň, velmi charismatického moderátora a takový ten kulturně povznášející nádech. Ještě štěstí, že jsem zatím žádný díl bez něj neviděl a tak si podle toho co zde lidi píšou, nebudu kazit zdání o této soutěži. - 8/10 - ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Skvělá vědomostní soutěž, nejen kvůli moderátorovi (Vladimír Čech; Roman Šmucler také nebyl špatný, ale pan Vladimír Čech byl skvělý !!!), zvoleným otázkám, ale i zajímavým výhrám. Ale Riskuj! měl rychlejší kadenci v pokládání otázek, tak se člověk i více dozvěděl, pokud si trénoval všeobecný rozhled. _____ S odstupem času mi ty otázky přijdou lehké - i když hodně záleží na štěstí (škoda, že jsme se nedočkali v ČR otázky za 5 000 000+, zajímala by mě obtížnost), ne jako když mi bylo 15+-. Neváhal bych se vůbec přihlásit, být tato soutěž dnes. _____ Odpovídat v americké či anglické verzi na prvních 5 otázek je velice těžké, ale druhá pětka či výše je už srovnatelná, protože není tak "národnostně usazená", což pro cizince představuje často nezdolatelnou překážku. _____ Být Čechů více, tak se soutěž (či Riskuj) stále vysílá a běží už nějaká x-tá sezóna, tak jako v zámoří, podobně jako "věčný AZ kvíz" - díky za něj. ()

Reklama

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

Charismaticky pan Cech a Nova, ktera "prisla" se soutezi, kam se kdokoliv mohl prihlasit a pokusit se vyhrat velke penize. Kazdy z nas urcite znal nekoho, kdo mel pribuzneho nebo aspon kamarada ci znameho, ktery se hry zucastnil... Stalo by to tak za 3 hvezdicky. Pak se to ale tak nejak ohralo a neozivila to ani zmena moderatora a stejne to dal byla nuda nuda, sed sed, odpad odpad... ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Když tuto soutěž moderoval Vladimír Čech, bylo to velmi kvalitní, a na tuto dobu se také vztahuje mé hodnocení. Pan Čech působil charismaticky, vtipně a sympaticky. Viděl jsem ještě snad dva díly s Preissem, a to bylo tragické. Jinak systém té hry je podle mě vynikající, je to soutěž pro celou rodinu, narozdíl třeba od Riskuj, kde jsou nepoměrně těžší otázky. 70% ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Díky vynikajícímu a neokoukanému (dnes již bohužel zesnulému) Vladimíru Čechovi si získala tato novácká adaptace celosvětově úspěšné soutěžní "show" široké spektrum svých přívrženců, hlavně mezi důchodci a ženami v domácnosti středního věku. Verdikt: než se člověk nasytí, tak 3* a 70 %, poté již ale 2* a 60 %. Bohatě stačí vidět pár dílů a už vůbec nemá smysl sledovat opakování této soutěže na stanici Telka. PS. Soutěž byla koncipována tak, aby si nikdo nemohl odnést dvě nejvyšší možné výhry: 5 000 000, natož pak 10 000 000. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Jeden ze dvou soutěžících, který si za dobu existence české verze Chcete být milionářem? odnesl výhru 2 500 000 korun, byl Pavel Judas. Otázka za pět milionů, kterou dostal, měla filmové znění: „Plakát, kterého filmu byl v roce 1997 při aukci vydražen za 453 tisíc dolarů?“ Správná odpověď byla Mumie (1932). [Zdroj: Nova.cz] (boni)
  • Jaromír Nohavica nazpíval písničku s názvem „Milionář“, kde zpívá právě o této soutěži. (SONY_)
  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama