Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Tuhle soutěž jsem moc rád sledoval už na Nově a později na Telce, a dokonce i na YouTube (kde jsem byl schopen zkouknout snad i pět dílů za sebou). Hodnotím hlavně díly s Vladimírem Čechem, ty ostatní moderátory si moc nepamatuji. Rád si v duchu vymýšlím vlastní otázky a hrozně mě to baví, ale nevím, jestli bych měl odvahu jít do studia. Ta ostuda, vypadnout na první otázce... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Za éry Vladimíra Čecha to byla vysoce kvalitní vědomostní soutěž. Jeho slovní hříčky a umění zpracovávat soutěžící bylo neuvěřitelné a já se mnohdy skvěle bavil, ale i něčemu naučil. Po jeho odchodu kvalita klesla. Nicméně za jeho doby to byl, troufám si tvrdit, skvost mezi televizními soutěžními pořady! Především tedy za toho Čecha 3 hvězdy. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Dnes už se jedná o absolutní klasiku české zábavy. Jednoduchý námět, dobré otázky, které jdou od absurdně lehkých k absurdně těžkým. Vezmeme-li samotnou kolébku pořadu, tedy díly s Vladimírem Čechem, tak jde o naprostý unikát. Vtipně pojato, skvělá mimika pana Čecha. I když "vás posílá na reklamu" má to kouzlo. Jeho nástupce Martin Preiss měl nesmírně těžkou pozici, ale zhostil se jí celkem obstojně a dodal i něco svého. ()

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Svého času oblíbená televizní soutěž, jež měla jedno velké plus - Vladimír Čech. Svým hlasem, vystupováním, vizáží a otázkami k soutěžícím dělal z této soutěže něco víc, než jen další ,,úspěšný" pořad. Bohužel jeho následovníci už tak skvělí nebyli a souhlasí se mnou drtivá většina uživatelů této databáze. ()

andykanadan 

všechny recenze uživatele

tomuto programu som vdaka znalosti nemciny verny dodnes na RTL najmä vdaka vynikajucemu moderatorovi Gűntherovi Jauchovi...ked to islo na Slovensku, najradsej som mal vydania moderovane Martinom Nikodymom, neskor s Ivetou Malachovskou to nebolo uz az take dobre. A moderator ceskej verzie Vladimir Cech, to bol clovek na spravnom mieste a v spravnu chvilu, daval celej relacii dalsi rozmer... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)
  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)
  • V roce 2001 došlo v anglické verzi pořadu k nevídanému podvodu, který neměl v této soutěži obdoby. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně soutěžícímu bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh byl zdokumentován i se svědectvím účastníků a byl odvysílán jako samostatný dokument mimo rámec soutěže. (FIBO)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama