Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

topol999 

všechny recenze uživatele

Nyní to opakují na tv Telka a musím říct, že i když jsem většinu dílů už viděl, tak se vždycky znovu podívám na to, jak se Vladimír Čech se smíchem pouští na lov soutěžících. Navíc z každé prkotiny udělal dobrý fór, a nikdy při tom nebyl trapný nebo netaktní. Za to mu náleží velká pochvala a nynější moderátoři by se od něj mohli učit. S Preissem jsem viděl asi 2 díly a bylo to na zvracení. Hejma byl taky o ničem, Se Šmuclerem se to trochu zvedlo, ale i přesto nic objevného to nebylo... Hodnocení se stahuje pouze k V. Čechovi: 91% ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky jsou za období s Vladimírem Čechem, kterého ještě více oceňuji, když občas vidím v repríze, tedy bez nervů. Teď mi to jeho natahování připadá naopak zábavné. Byl opravdu výborný. Nejvíc když začal mavat s těmi svymi čisly, jak zpívá Jarek Nohavica.....Ostatní uvaděči tragičtí. Prý bude nový Milionář, tak doufám, že se tam nenacpe nenažraný Dejdar. Nebo Kostková, Pawlowská a podobné antikoncepční pilulky televizní zábavy.... ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Díky vynikajícímu a neokoukanému (dnes již bohužel zesnulému) Vladimíru Čechovi si získala tato novácká adaptace celosvětově úspěšné soutěžní "show" široké spektrum svých přívrženců, hlavně mezi důchodci a ženami v domácnosti středního věku. Verdikt: než se člověk nasytí, tak 3* a 70 %, poté již ale 2* a 60 %. Bohatě stačí vidět pár dílů a už vůbec nemá smysl sledovat opakování této soutěže na stanici Telka. PS. Soutěž byla koncipována tak, aby si nikdo nemohl odnést dvě nejvyšší možné výhry: 5 000 000, natož pak 10 000 000. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Nablejskané svítící studio, dramatický moderátor a kus reality show, otázek o hodně méně, peněz však o mnoho více. To je podoba téhle parodie na soutežní pořady. Jednu hvězdičku dávám za těch pár otázek, které byly někdy zapeklité, jinak je to fraška hodící se ke stanici, která ji vysílala a divákům téže. Výborná volba byl Vladimír Čech, ten dokázal tuhle šou rozjet a správně zdramatizovat, přesně jak má divák podobných hovadin rád. Stejně se na to lidi dívali jen ze závisti a se skrytým snem já taky chci bejt prachatej. Jaké jste čekali hodnocení, když má odpověď na název pořadu je NE? ()

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

Charismaticky pan Cech a Nova, ktera "prisla" se soutezi, kam se kdokoliv mohl prihlasit a pokusit se vyhrat velke penize. Kazdy z nas urcite znal nekoho, kdo mel pribuzneho nebo aspon kamarada ci znameho, ktery se hry zucastnil... Stalo by to tak za 3 hvezdicky. Pak se to ale tak nejak ohralo a neozivila to ani zmena moderatora a stejne to dal byla nuda nuda, sed sed, odpad odpad... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)
  • V roce 2001 došlo v anglické verzi pořadu k nevídanému podvodu, který neměl v této soutěži obdoby. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně soutěžícímu bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh byl zdokumentován i se svědectvím účastníků a byl odvysílán jako samostatný dokument mimo rámec soutěže. (FIBO)
  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama