Reklama

Reklama

Letadlo, na jehož palubě byl univerzitní fotbalový tým, havarovalo ve sněžné bouři uprostřed zasněžených hor. Na přeživší hráče čeká děsivé překvapení: ocitli se v teritoriu podivné stvůry, která lační po čerstvém mase! Uprostřed třeskuté zimy začíná nerovný boj o přežití... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (97)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Levný survival s příšerou lavíruje mezi hororem a komedií, což asi nebyl záměr tvůrců, byť závěr by tomu mohl napovídat. Pak bych ale čekal větší bžundu, než jen chytání veverky na čokoládovou tyčinku, ze které se nakonec vyklube králík s chutí kuřete. Předpokládám, že masakrální scény měly být spíše vážnější, jenže většinou nejsou. Zřejmě  nechtěně zábavné bylo hledání zápalek, aby bylo možno rozdělat oheň, zatímco okolo přeživších vesele hořely zbytky letadla. A co použijete jako dlahu, když není po ruce klacek? Kamarádovu utrženou ruku! Velice pěkná příroda, nestvůra spíše průměrná, při běhu a skákání pixelově laciná. Škoda, že gore nebylo otevřenější. I tak ale po úvaze původní 2* zvednu na slabé tři, páč film rychle utekl a občas jsem se vskutku bavil. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdu dávám za tu kupu srandy, které nám tvůrci tohoto dílka naservírovali plný vagón. Jen si říkám, zdali to vlastně měli v úmyslu. DVD jsem koupil ve výprodeji v trafice za 20 Kč a za tu cenu jsme se s kamarádem bavili královsky. Když už to trochu zavánělo nudou, začal Yeti skákat a sranda pokračovala. Tohle nebylo béčko, to bylo minimálně téčko.... Doporučuji něco popít a film si večer pustit s přáteli :-) Po dokoukání se mi však do mysli neustále vtírala jedna otázka. Proboha proč? ()

Reklama

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Yetti je vzácný, v červené knize ohrožených druhů zapsaný humanoidní tvor, žijící v Himalájích. Vyniká vysokou houževnatostí a odolností. Jeho srst je neprůstřelná a dokonale jej chrání před projektily ze střelných zbraní. Běhat dokáže rychleji než Usain Bolt, skáče výše než Sergej Bubka, a to navíc i bez tyče. Bez problémů umí odpružit sebevětší lavinu, že by mu i Pavel Liška mohl závidět. Yetti ze všeho nejvíce miluje lidi všech barev i vyznání, a je velmi potěšen, kdykoliv ho nějaký člověk navštíví v jeho jeskyni. Lidi má rád jak syrové, tak i pečené. Když v Himalájích havaruje letadlo s americkým fotbalovým družstvem, je rozpoutána obrovská záchranná akce, které se účastní oba dva členové himalájské horské služby. Koho by udivila skutečnost, že na celé Himaláje stačí dva záchranáři, ten si musí uvědomit, že na těch pár kopečků je to až až, nejsme ve velehorách, jako například v Krkonoších. Ztroskotavší kovbojové na území yettiho nevěstí nic dobrého. Podaří se poslednímu žijícímu páru kriticky ohroženého druhu yetti přežít několikadenní přítomnost amerických sportovců? Boj na život a na smrt začíná... - - - Jeden z nejlepších špatných filmů Paula Zillera, který vás vtáhne do děje a už nepustí. Milovníky špatného filmu může odrazovat vysoké hodnocení filmu, ale není důvod k obavám. Ve filmu je vše, co u Zillera tak milujeme - špatní herci, hrozné efekty, negace fyzikálních zákonů i spousta groteskních scén. - Hotový koncert - 100 %. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

A nám se to líbilo :-) :-) :-) Letadlo, ve kterém letí univerzitní fotbalové družstvo, má během letu nad Himalájí těžkosti a spadne. Problémem není jen otázka, jak se rychle dostat do civilizace. Osud jim totiž poslal do cesty humanoidní stvoření, které v nich vidí zpestření svého jídelníčku. Mládež má ale jiné představy o své budoucnosti a tak začíná boj o přežití. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Brodí se takhle sněhem Himalájemi dva Yetiové, když tu kus od nich spadne letadlo. A jeden Yeti řekne druhému: "Hele, spadla nám konzerva. Bude večeře." No a o tom tenhle film je. Ani jsem se neobtěžoval od filmu očekávat více, než jsem nakonec dostal. Přesně tohle jsem čekal a přesně tohle nakonec dostal. Takže vlastně nejsem ani nijak zklamaný. Je to prostě béčko s tím nejcéčkovějším odérem. Nechápu jen jednu věc, když už si dali tu práci a někoho navlíkli do docela komického kostýmu Yetiho, proč ty ještě komičtější (čti trapné) digitální animace? Tam, kde vůbec nejsou potřeba? Ty shazují celý film ještě mnohem více a o kus níže, než film samotný. Jinak Sarah (Carly Pope) mi strašně připomínala Valentinu Vargas ze čtvrtého Hellraisera, byl jsem dokonce přesvědčený, že je to ona, byť by se na ní těch 12 let nijak nepodepsalo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Každý den trvalo navléct na herce kostým yetiho 3 a půl hodiny. (oje)
  • Scénář nesl původně název Raksha: Curse of the Snow Demon. Slovo raksha znamená v tibetskén jazyce Sanskrit démon. (oje)
  • V takové nadmořské výšce se králíci nevyskytují. Do 5 800 m n. m. je možné pozorovat maximálně sviště himalájského. (Prochy38)

Reklama

Reklama